Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Vrhnika - Koča na Planini nad Vrhniko - via bukev

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Vrhnika - Koča na Planini nad Vrhniko (via bukev)

 
Starting point: Vrhnika (300 m)
Destination: Koča na Planini nad Vrhniko (733 m)
Path name: via bukev
Time of walking: 1 h 5 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 433 m
Altitude difference (by path): 433 m
Map:
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 14598
Trip rating: 2 votes
Number of pictures: 31
Number of comments: 3
Access to starting point (Slovenian language):

Z avtoceste Ljubljana - Koper se usmerimo na izvoz Vrhnika, nato pa z vožnjo nadaljujemo po stari cesti proti Logatcu. Pri zadnjem semaforju na Vrhniki, le tega prepoznamo po tem, da se v bližini nahajata banka in lekarna, zavijemo desno v smeri Planine. V vseh naslednjih križiščih z vožnjo nadaljujemo naravnost, mi pa cesti sledimo do parkirišča v bližini kažipotov za Zavetišče na Planini nad Vrhniko.

Path description (Slovenian language):

Ob izhodišču opazimo planinske oznake za Planino, ki nas usmerijo na vzpenjajočo pešpot. Že po krajšem vzponu, sprva skozi grmičevje, nato pa čez rob travnika stopimo na makadamsko cesto, kateri sledimo v levo, mi pa po njej hodimo do Petkovega Storža (brunarica s samopostrežbo pijače). Le nekaj metrov naprej nas oznake za Planino in Zaplano usmerijo levo na široko pešpot, ki s ceste zavije desno v strnjen pas grmičevja. Naprej se vzpenjamo po razmeroma zložni poti, ki naprej poteka po gosti senci. Višje stopimo na širok kolovoz, ki se postopno zoži in nas višje pripelje na označeno razpotje, ob katerem stoji Županova klop.
Vzpon nadaljujemo po levi poti v smeri "Planina - bukev" (desno Planina čez Špico). Pot naprej se razmeroma zložno vzpenja skozi strnjen gozd, nato pa nas mimo križa pripelje na nekoliko bolj strmo pobočje, kjer nam je v pomoč lesena ograja in jeklenica (prehod je povsem nezahteven, nekaj previdnosti je potrebno le v ledu). Pot naprej se prehodno položi in nas pripelje do mesta, kjer se nam z leve priključi pot od Blatnega dola.
Nadaljujemo desno ter nekoliko bolj strmi poti sledimo vse do Zavetišča na Planini nad Vrhniko, le tega pa dosežemo po dobrih 10 minutah nadaljnje hoje.
Opis in slike se nanašajo na stanje avgusta 2010.

Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
vrhnika - Koča na Planini nad Vrhniko vrhnika - Koča na Planini nad Vrhniko vrhnika - Koča na Planini nad Vrhniko vrhnika - Koča na Planini nad Vrhniko vrhnika - Koča na Planini nad Vrhniko vrhnika - Koča na Planini nad Vrhniko vrhnika - Koča na Planini nad Vrhniko vrhnika - Koča na Planini nad Vrhniko vrhnika - Koča na Planini nad Vrhniko vrhnika - Koča na Planini nad Vrhniko vrhnika - Koča na Planini nad Vrhniko vrhnika - Koča na Planini nad Vrhniko vrhnika - Koča na Planini nad Vrhniko vrhnika - Koča na Planini nad Vrhniko vrhnika - Koča na Planini nad Vrhniko vrhnika - Koča na Planini nad Vrhniko vrhnika - Koča na Planini nad Vrhniko vrhnika - Koča na Planini nad Vrhniko vrhnika - Koča na Planini nad Vrhniko vrhnika - Koča na Planini nad Vrhniko vrhnika - Koča na Planini nad Vrhniko vrhnika - Koča na Planini nad Vrhniko vrhnika - Koča na Planini nad Vrhniko vrhnika - Koča na Planini nad Vrhniko vrhnika - Koča na Planini nad Vrhniko vrhnika - Koča na Planini nad Vrhniko vrhnika - Koča na Planini nad Vrhniko vrhnika - Koča na Planini nad Vrhniko vrhnika - Koča na Planini nad Vrhniko vrhnika - Koča na Planini nad Vrhniko vrhnika - Koča na Planini nad Vrhniko
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing