Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Vrbovo - Ahac -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Vrbovo - Ahac

 
Starting point: Vrbovo (420 m)
Destination: Ahac (799 m)
Path name: -
Time of walking: 1 h
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 379 m
Altitude difference (by path): 379 m
Map: Snežnik 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 3779
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 23
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

Z avtoceste Ljubljana - Koper se usmerimo na izvoz Postojna in cesti naprej sledimo v smeri Reke in Ilirske Bistrice. Na koncu Ilirske Bistrice zavijemo levo proti vasem Jasen, Vrbovo, Vrbica, Jablanica in Trpčane. Naprej se peljemo mimo vasi jasen do začetka kraja Vrbovo, kjer zavijemo levo na vzporedno lokalno cesto. V vasi ni primernih parkirnih mest.

Path description (Slovenian language):

Nadaljujemo skozi vas ter gremo mimo gasilskega doma do križišča pri hiši s hišno št. 37. Tu nadaljujemo levo ter se naprej vzpenjamo po levi strani manjšega potočka. Po krajšem vzponu prispemo do križišča, kjer se v desno odcepi cesta k bližnji cerkvici, mi pa tu nadaljujemo levo ter se pričnemo prečno vzpenjati, po sprva še asfaltni cesti. Nad vasjo se asfalt konča, mi pa nadaljujemo po cesti, s katere se nam še nekaj časa odpirajo lepi razgledi proti dolini reke Reke in Brkinom. Višje se cesta prične obračati vse bolj v desno in nas pripelje do neoznačenega križišča, ob katerem se nahaja lesen križ. Od križa nadaljujemo po levi zgornji cesti, le ta pa preide v gozd, skozi katerega se nato prečno vzpenja. Pot naprej nas vodi še mimo kamnoloma, nakar prispemo do naslednjega križa, kjer se nam priključi markirana pot s Kozleka.
Tu nadaljujemo ostro levo proti vzhodu, po sprva slabši vlaki. Pot se nekaj časa nadaljuje po postopoma vse bolj strmi vlaki, nato pa zavije nekoliko v desno in se spremeni v strmo pešpot. Sledi nekajminutni razmeroma strm vzpon skozi gozd in pot nas pripelje na vrh Ahaca.

Recommended: similar trips, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
vrbovo - Ahac vrbovo - Ahac vrbovo - Ahac vrbovo - Ahac vrbovo - Ahac vrbovo - Ahac vrbovo - Ahac vrbovo - Ahac vrbovo - Ahac vrbovo - Ahac vrbovo - Ahac vrbovo - Ahac vrbovo - Ahac vrbovo - Ahac vrbovo - Ahac vrbovo - Ahac vrbovo - Ahac vrbovo - Ahac vrbovo - Ahac vrbovo - Ahac vrbovo - Ahac vrbovo - Ahac vrbovo - Ahac
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing