Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Vitovlje (Križišče) - Kopitnik - via Hunting cottage LD Lijak

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Goriško, Notranjsko and Snežniško hribovjekopitnik / Vitovlje (Križišče) - Kopitnik
  

Vitovlje (Križišče) - Kopitnik (via Hunting cottage LD Lijak)

 
Starting point: Vitovlje (Križišče) (400 m)
Destination: Kopitnik (929 m)
Path name: via Hunting cottage LD Lijak
Time of walking: 1 h 25 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 529 m
Altitude difference (by path): 565 m
Map: Goriška - izletniška karta 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 3960
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 33
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

S hitre ceste Vipava - Nova Gorica se usmerimo na izvoz Selo in cesti naprej sledimo v smeri vasi Črniče in Šempas. Ko pridemo do vasi Vitovlje postanemo pozorni, saj bomo sredi naselja zapustili glavno cesto in z vožnjo nadaljevali v smeri kmetije Maloščevo (odcep je označen). Naprej se peljemo skozi vas po ozki in strmi cesti, ki nas višje pripelje do table z napisom »Vitovska krožna pot«. Nadaljujemo levo mimo še zadnjih hiš po vse bolj strmi cesti, ki se le nekoliko višje spremeni v makadamsko cesto, ob kateri nato parkiramo (najprimernejše parkirno mesto je med četrto in peto postajo križevega pota).

Path description (Slovenian language):

Od izhodišča, ki se imenuje Križišče, nadaljujemo po vse slabši makadamski cesti, ki nas že po nekaj minutah hoje pripelje do dobro označenega razpotja, kjer se v levo odcepi označena pot proti Trpinovišču, spominski plošči in Vodicam. Nadaljujemo po desni poti, ki nas mimo postaj križevega pota pripelje do naslednjega dobro označenega razpotja v bližini Vitovskega vrha. Ponovno nadaljujemo desno in vse slabši cesti, ki se tu dokončno spremeni v kolovoz sledimo do razglednega vrha, na katerem stoji cerkev.
Z vrha se spustimo nazaj do razpotja, nato pa vzpon nadaljujemo v smeri Čavna in Sekulaka po stari Napoleonovi poti. Že kmalu pridemo do naslednjega razpotja, kjer nadaljujemo levo, tokrat v smeri naravnega okna Skozno in lovske koče (desno Krnica in Čaven, ostro desno sv. Lucija).
Od razpotja naprej se pričnemo prečno vzpenjati proti levi, kjer nas pot najprej vodi mimo previsne skale, nekoliko naprej pa še mimo manjšega naravnega okna. Nekaj minut višje se pot še enkrat razcepi, mi pa z razpotja nadaljujemo desno v smeri lovske koče (naravnost Skozno). Sledi še nekaj minut zmernega vzpona, nato pa se pot za kratek čas strmeje vzpne in prehodno poteka po bolj kamnitem svetu. Pot se hitro položi in z leve se nam skoraj neopazno priključi pot, ki vodi od naravnega okna Skozno proti Kopitniku.
Nadaljujemo desno, še naprej po markirani poti, ki se malo naprej razširi v ožji kolovoz, za bližnjim označenim razpotjem pa se priključimo na širok kolovoz, kateremu sledimo v desno. Sledi še nekaj vzpona po kolovozu, nato pa se le ta, pri lovski koči LD Lijak, razširi v cesto, po kateri se hitro vzpnemo do vzletišča jadralnih padalcev na Kopitniku.
Izhodišče - Vitovski hrib 30 minut, Vitovski hrib - Kopitnik 1:55.

On the way: Vitovski hrib (604m), Lovska koča LD Lijak (910m)
Recommended: similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
vitovlje_krizisce - Kopitnik vitovlje_krizisce - Kopitnik vitovlje_krizisce - Kopitnik vitovlje_krizisce - Kopitnik vitovlje_krizisce - Kopitnik vitovlje_krizisce - Kopitnik vitovlje_krizisce - Kopitnik vitovlje_krizisce - Kopitnik vitovlje_krizisce - Kopitnik vitovlje_krizisce - Kopitnik vitovlje_krizisce - Kopitnik vitovlje_krizisce - Kopitnik vitovlje_krizisce - Kopitnik vitovlje_krizisce - Kopitnik vitovlje_krizisce - Kopitnik vitovlje_krizisce - Kopitnik vitovlje_krizisce - Kopitnik vitovlje_krizisce - Kopitnik vitovlje_krizisce - Kopitnik vitovlje_krizisce - Kopitnik vitovlje_krizisce - Kopitnik vitovlje_krizisce - Kopitnik vitovlje_krizisce - Kopitnik vitovlje_krizisce - Kopitnik vitovlje_krizisce - Kopitnik vitovlje_krizisce - Kopitnik vitovlje_krizisce - Kopitnik vitovlje_krizisce - Kopitnik vitovlje_krizisce - Kopitnik vitovlje_krizisce - Kopitnik vitovlje_krizisce - Kopitnik vitovlje_krizisce - Kopitnik vitovlje_krizisce - Kopitnik
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing