Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Vipava - Gradiška Tura -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Vipava - Gradiška Tura

 
Starting point: Vipava (104 m)
Destination: Gradiška Tura (793 m)
Path name: -
Time of walking: 2 h
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: easily
Altitude difference: 689 m
Altitude difference (by path): 689 m
Map: Nanos 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 22558
Trip rating: 2 votes
Number of pictures: 33
Number of comments: 2
Access to starting point (Slovenian language):

Iz Razdrtega se peljemo po hitri cesti proti Novi Gorici ali obratno in se usmerimo na izvoz Vipava. Cesti naprej sledimo, proti Vipavi, kjer v središče le te, v bližini cerkve parkiramo.

Path description (Slovenian language):

Od cerkve nadaljujemo po cesti proti jugovzhodu in se nato usmerimo na asfaltirano cesto za oznakami »Nanos, Grad«. Cesta, ki je označena z markacijami se prične vzpenjati mimo hiš in nas nato pripelje na konec asfaltirane ceste. Tu se usmerimo desno na peš pot, ki nas sprva vodi ob ograji, nato pa zavije levo v gozd. Po krajšem vzponu skozi gozd pridemo do neoznačenega razpotja, kjer nadaljujemo desno, levo pa vodi pot na Vipavski grad do katerega je samo nekaj minut hoje.
Kmalu pridemo ponovno do razpotja, kjer se nam z leve priključi »daljša pot« iz Vipave. Pot se nato kar nekaj časa rahlo vzpenja skozi gozd, pri naslednjem razpotju pa zavijemo levo za oznakami »Nanos, Abram«. Pot se še naprej vzpenja skozi gozd in tudi v naslednjem križišču nadaljujemo levo za oznakami »Nanos, Abram«. Pot nato zavije v desno in nas v rahlem vzponu pripelje do kapelice (694m), pri kateri je tudi manjša klopca ter vpisna knjiga in štampiljka.
Malo za kapelico je razpotje, kjer nadaljujemo desno na kolovoz za oznakami »Gr. Tura«, levo pa vodi pot proti Nanosu. Pot v nadaljevanju nekaj časa ni markirana.
Nadaljujemo po kolovozu, nato pa se v rahlem desnem ovinku usmerimo naravnost na peš pot (številka na drevesu 145). Peš pot nas nato pripelje na gorsko cesto, ki pa se kmalu konča. Nadaljujemo po kolovozu, ki se prične vzpenjati skozi gozd. Ko pridemo iz gozda smo kmalu ponovno pri razpotju, kjer se ponovno priključimo markirani poti. Usmerimo se desno na peš pot za oznakami »Gr. Tura«, levo pa vodi pot proti Abramu. Pot nas ponovno pripelje v gozd in nato zavije rahlo v desno. Sledi samo še kratek spust in vzpon do vrha Gradiške Ture.

On the way: Old castle Vipava (241m), Kapelica (694m)
Trip can be prolonged to next destinations: Furlanovo zavetišče pri Abramu, Vojkova koča na Nanosu
Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
vipava - Gradiška Tura vipava - Gradiška Tura vipava - Gradiška Tura vipava - Gradiška Tura vipava - Gradiška Tura vipava - Gradiška Tura vipava - Gradiška Tura vipava - Gradiška Tura vipava - Gradiška Tura vipava - Gradiška Tura vipava - Gradiška Tura vipava - Gradiška Tura vipava - Gradiška Tura vipava - Gradiška Tura vipava - Gradiška Tura vipava - Gradiška Tura vipava - Gradiška Tura vipava - Gradiška Tura vipava - Gradiška Tura vipava - Gradiška Tura vipava - Gradiška Tura vipava - Gradiška Tura vipava - Gradiška Tura vipava - Gradiška Tura vipava - Gradiška Tura vipava - Gradiška Tura vipava - Gradiška Tura vipava - Gradiška Tura vipava - Gradiška Tura vipava - Gradiška Tura vipava - Gradiška Tura vipava - Gradiška Tura vipava - Gradiška Tura
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing