Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Vidrga - Planinski dom na Zasavski Sveti gori - on forest footpath

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Vidrga - Planinski dom na Zasavski Sveti gori (on forest footpath)

 
Starting point: Vidrga (430 m)
Destination: Planinski dom na Zasavski Sveti gori (822 m)
Path name: on forest footpath
Time of walking: 1 h 30 min
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 392 m
Altitude difference (by path): 395 m
Map:
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): crampons, ice axe
Views: 146
Trip rating: 2 votes
Number of pictures: 36
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

S ceste Moravče - Zagorje ob Savi, v naselju Vidrga, ob gostišču s prenočišči pri Vidrgarju zavijemo desno (iz smeri Zagorja levo) v smeri Zasavske gore. Parkiramo na primernem parkirišču za križiščem, v bližini gostišča ali smučišča.

Path description (Slovenian language):

Z izhodišča nadaljujemo po asfaltni cesti v smeri Zasavske Svete gore. Sprva gremo mimo informativne table območja Natura 2000 in smučišča Kandrše Vidrga, nato pa se pričnemo sprva lahkotno, pozneje pa zmerno vzpenjati. V nadaljevanju hodimo skozi naselje Kostrevnica, ko se naselje pri zaselku Razpotje konča, pa gremo pri kapelici desno na kolovoz, kamor nas usmerja tudi lesena tabla. Sledi vzpon čez travnik, kjer se nam ob pogledu nazaj odpre razgled, ki seže vse do Kamniško Savinjskih Alp, ko stopimo v gozd pa na razpotju kolovozov nadaljujemo rahlo levo. Sledi prečenje makadamske ceste, nato pa se vzpenjamo po kolovozu. Kolovoz višje zavije desno ter se nekaj minut višje konča. Od konca kolovoza gremo levo po uhojeni, a nenadelani stezici, po njej pa prečimo nekaj 10 korakov v desno in dosežemo drug kolovoz. Z omenjenega kolovoza gremo kmalu levo, kjer se nadaljuje lepo sledljiva pot. Sledi strm vzpon, na razpotjih pa sledimo zgornji oz. bolje uhojeni poti. Višje prečimo tudi nekaj kolovozov, za krajši čas pa na kolovozih tudi ostanemo. Za nekaj prečenji kolovozov, sledi hoja po uhojenem kolovozu, ko kolovoz zavije desno in se postopoma prične spuščati pa gremo naravnost na markirano pot Vače - Zasavska Sveta gora, kjer po nekaj korakih stopimo na označeno razpotje.
Nadaljujemo levo v smeri Koče na Zasavski Sveti gori (desno cerkev na Zasavski Sveti gori) in po krajšem prečenju strmega pobočja prispemo na asfaltno cesto, kateri sledimo v levo. Sledi še minuta lahkotne in razgledne hoje in prispemo do planinske koče.
Opis in slike se nanašajo na stanje marca 2020.

On the way: Kostrevnica (484m)
Trip can be prolonged to next destinations: Zasavska Sveta gora, Pleše, Roviškovec
Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
vidrga - Planinski dom na Zasavski Sveti gori vidrga - Planinski dom na Zasavski Sveti gori vidrga - Planinski dom na Zasavski Sveti gori vidrga - Planinski dom na Zasavski Sveti gori vidrga - Planinski dom na Zasavski Sveti gori vidrga - Planinski dom na Zasavski Sveti gori vidrga - Planinski dom na Zasavski Sveti gori vidrga - Planinski dom na Zasavski Sveti gori vidrga - Planinski dom na Zasavski Sveti gori vidrga - Planinski dom na Zasavski Sveti gori vidrga - Planinski dom na Zasavski Sveti gori vidrga - Planinski dom na Zasavski Sveti gori vidrga - Planinski dom na Zasavski Sveti gori vidrga - Planinski dom na Zasavski Sveti gori vidrga - Planinski dom na Zasavski Sveti gori vidrga - Planinski dom na Zasavski Sveti gori vidrga - Planinski dom na Zasavski Sveti gori vidrga - Planinski dom na Zasavski Sveti gori vidrga - Planinski dom na Zasavski Sveti gori vidrga - Planinski dom na Zasavski Sveti gori vidrga - Planinski dom na Zasavski Sveti gori vidrga - Planinski dom na Zasavski Sveti gori vidrga - Planinski dom na Zasavski Sveti gori vidrga - Planinski dom na Zasavski Sveti gori vidrga - Planinski dom na Zasavski Sveti gori vidrga - Planinski dom na Zasavski Sveti gori vidrga - Planinski dom na Zasavski Sveti gori vidrga - Planinski dom na Zasavski Sveti gori vidrga - Planinski dom na Zasavski Sveti gori vidrga - Planinski dom na Zasavski Sveti gori vidrga - Planinski dom na Zasavski Sveti gori vidrga - Planinski dom na Zasavski Sveti gori vidrga - Planinski dom na Zasavski Sveti gori vidrga - Planinski dom na Zasavski Sveti gori vidrga - Planinski dom na Zasavski Sveti gori vidrga - Planinski dom na Zasavski Sveti gori
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing