Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Veržej - Babičev mlin na Muri -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Veržej - Babičev mlin na Muri

 
Starting point: Veržej (183 m)
Destination: Babičev mlin na Muri (182 m)
Path name: -
Time of walking: 0 h 20 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: -1 m
Altitude difference (by path): 3 m
Map:
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 988
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 31
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

a) Pomursko avtocesto zapustimo na izvozu Vučja vas, nato pa sledimo oznakam za Ljutomer. Proti Ljutomeru se peljemo do naselja Križevci, kjer iz krožišča zapeljemo na izvoz Banovci, Veržej. Ko prispemo v Veržej, pa iz krožišča pri trgovini Mercator Narcisa zapeljemo na zadnji izvoz v smeri Bunčani. Le malo za krožiščem se v levo odcepi cesta proti parkirišču omenjene trgovine, mi pa le nekaj metrov naprej zavijemo levo, na cesto, ki pripelje do večjega parkirišča ob pokopališču in župnijski cerkvi v Veržeju.
b) Najprej se zapeljemo v Ljutomer, nato pa sledimo oznakam za Mursko Soboto. Ko prispemo v Veržej, pa iz krožišča pri trgovini Mercator Narcisa zapeljemo na zadnji izvoz v smeri Bunčani. Le malo za krožiščem se v levo odcepi cesta proti parkirišču omenjene trgovine, mi pa le nekaj metrov naprej zavijemo levo, na cesto, ki pripelje do večjega parkirišča ob pokopališču in župnijski cerkvi v Veržeju.

Path description (Slovenian language):

S konca parkirišča nadaljujemo desno po asfaltni potki ter kratek čas po oz. ob asfaltni cesti. Ko nekaj 10 metrov naprej prispemo do križišča z glavno cesto, jo pri prehodu za pešce previdno prečimo, nato pa nadaljujemo mimo spominskega parka Slavka Osterca. Malo naprej dosežemo drugo cesto, ob kateri opazimo markacije Pomurske planinske poti. V nadaljevanju hodimo med hišami, v križiščih pa nadaljujemo naravnost ter sledimo oznakam za mlin na Muri. Ko se naselje Veržej konča se vzpnemo do protipoplavnega nasipa, nato pa po krajšem spustu dosežemo nogometno igrišče nogometnega kluba Veržej. Igrišče obidemo po desni strani, nato pa sledi le še kratek sprehod do bližnjega Babičevega mlina na Muri.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2017 (avgust).

Recommended: similar trips,
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
verzej - Babičev mlin na Muri verzej - Babičev mlin na Muri verzej - Babičev mlin na Muri verzej - Babičev mlin na Muri verzej - Babičev mlin na Muri verzej - Babičev mlin na Muri verzej - Babičev mlin na Muri verzej - Babičev mlin na Muri verzej - Babičev mlin na Muri verzej - Babičev mlin na Muri verzej - Babičev mlin na Muri verzej - Babičev mlin na Muri verzej - Babičev mlin na Muri verzej - Babičev mlin na Muri verzej - Babičev mlin na Muri verzej - Babičev mlin na Muri verzej - Babičev mlin na Muri verzej - Babičev mlin na Muri verzej - Babičev mlin na Muri verzej - Babičev mlin na Muri verzej - Babičev mlin na Muri verzej - Babičev mlin na Muri verzej - Babičev mlin na Muri verzej - Babičev mlin na Muri verzej - Babičev mlin na Muri verzej - Babičev mlin na Muri verzej - Babičev mlin na Muri verzej - Babičev mlin na Muri verzej - Babičev mlin na Muri verzej - Babičev mlin na Muri verzej - Babičev mlin na Muri
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing