Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Velika Zaka (Bled) - Mala Osojnica - along Ojstrica

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Julian Alpsmala osojnica / Velika Zaka (Bled)  - Mala Osojnica
  

Velika Zaka (Bled) - Mala Osojnica (along Ojstrica)

 
Starting point: Velika Zaka (Bled) (480 m)
Destination: Mala Osojnica (691 m)
Path name: along Ojstrica
Time of walking: 0 h 40 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 211 m
Altitude difference (by path): 211 m
Map: Karavanke - osrednji del 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): ice axe, crampons
Author: heinz
Views: 85645
Trip rating: 2 votes
Number of pictures: 19
Number of comments: 16
Access to starting point (Slovenian language):

Z avtoceste Ljubljana - Jesenice se usmerimo na izvoz Lesce in se zapeljemo proti Bledu. Ko tja prispemo, peljemo naravnost v smeri Bohinjske Bistrice. Za naseljem Mlino (penzion Mlino) peljemo še mimo hotela Vila Bled z desne, nato pa v križišču (razpotju cest) zavijemo desno (levo, oz. naravnost Bohinj). Ko se cesta skozi nekaj ovinkov spusti v bližino jezera (Njivice), peljemo zgolj še kratek čas ob jezeru, nakar na levi strani ceste opazimo makadamsko cesto, ki se rahlo vzpenja. Usmerimo se nanjo, spregledamo levi odcep k Domu muzealcev Slovenije in že po nekaj metrih parkiramo na primernem mestu. Za izhodišče si lahko izberemo tudi bližnjo Veliko Zako, od koder nas bližnjice pripeljejo na našo pohodniško pot proti Ojstrici in Osojnicama.

Path description (Slovenian language):

Nadaljujemo v klanec po makadamski cesti, ki se spremeni v kolovoz in nas v kratkem pripelje v gozd. Zatem, ko se nekoliko višje kolovoz, ki vse bolj postaja podoben vlaki malce strmeje vzpne, pridemo do označenega odcepa na razgledno Ojstrico, ki se nahaja v neposredni bližini na naši desni. Usmerimo se tja, ter se skozi dve okljuki povzpnemo na skalnat vrh razgledne Ojstrice, kjer se nahaja klopca. Po sestopu nadaljujemo v smeri označeni z "Velika Osojnica", po poti katero smo prej zapustili. Ta se za položnim delom malce strmeje vzpne, ter med vijuganjem spremeni v vlako. Ko strmina vnovič popusti, pridemo do razpotja s klopco, kjer se usmerimo levo (desno Velika Osojnica). Od tu nas pot v rahlem vzponu pripelje v bližino roba severo-vzhodnega pobočja hriba, kjer nas oznaka usmeri desno, že kmalu zatem pa stopimo na ograjeno razgledišče s klopmi ter informativno tablo.

On the way: Ojstrica (611m)
Recommended: similar trips, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
velika_zaka_bled_ - Mala Osojnica velika_zaka_bled_ - Mala Osojnica velika_zaka_bled_ - Mala Osojnica velika_zaka_bled_ - Mala Osojnica velika_zaka_bled_ - Mala Osojnica velika_zaka_bled_ - Mala Osojnica velika_zaka_bled_ - Mala Osojnica velika_zaka_bled_ - Mala Osojnica velika_zaka_bled_ - Mala Osojnica velika_zaka_bled_ - Mala Osojnica velika_zaka_bled_ - Mala Osojnica velika_zaka_bled_ - Mala Osojnica velika_zaka_bled_ - Mala Osojnica velika_zaka_bled_ - Mala Osojnica velika_zaka_bled_ - Mala Osojnica velika_zaka_bled_ - Mala Osojnica velika_zaka_bled_ - Mala Osojnica velika_zaka_bled_ - Mala Osojnica velika_zaka_bled_ - Mala Osojnica
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing