Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Velenje (Stari trg) - Velenje Castle - on stairs

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Kamnik Savinja Alpsvelenje castle / Velenje (Stari trg) - Velenje Castle
  

Velenje (Stari trg) - Velenje Castle (on stairs)

 
Starting point: Velenje (Stari trg) (388 m)
Destination: Velenje Castle (442 m)
Path name: on stairs
Time of walking: 0 h 15 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 54 m
Altitude difference (by path): 54 m
Map: Turistična karta Velenja 1:4000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Author: Glogo
Views: 1570
Trip rating: 5 votes
Number of pictures: 15
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

a) Z avtoceste Ljubljana - Maribor se usmerimo na izvoz Žalec, nato pa z vožnjo nadaljujemo v smeri Velenja. V glavnem krožišču (2. krožišče) v Velenju, pod skakalnico, nadaljujemo naravnost (2. izvoz) v smeri Šoštanj - Mozirje. Nato v semaforiziranemu križišču zavijemo levo in potem takoj desno na parkirišče, kjer je parkiranje brezplačno.
b) S Koroške se najprej zapeljemo v Slovenj Gradec, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Velenju. V glavnem krožišču (1. krožišče) v Velenju, pod skakalnico, nadaljujemo desno (1. izvoz) v smeri Šoštanj - Mozirje. Nato v semaforiziranemu križišču zavijemo levo in potem takoj desno na parkirišče, kjer je parkiranje brezplačno.

Path description (Slovenian language):

Od parkirišča gremo nazaj v smeri proti krožišču pod skakalnico po vzporedni ulici skozi Stari trg. Pot nas pripelje do table pri vili Bianci z opisom krajevne skupnosti Staro Velenje. Desno od vile Biance se prične pot po stopnicah navzgor. Pot ima uradno 233 stopnic. Ponoči je osvetljena. Na razglednih točkah k počitku vabijo klopi, Muzej Velenje pa je ob poti pripravil tudi razstavo, s katero predstavljajo preteklost mesta Velenje in Šaleške doline. Pot nam ponuja razgled na Velenje, skakalnico in okoliške hribe.

Recommended: similar trips, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
velenje_stari_trg - Velenje Castle velenje_stari_trg - Velenje Castle velenje_stari_trg - Velenje Castle velenje_stari_trg - Velenje Castle velenje_stari_trg - Velenje Castle velenje_stari_trg - Velenje Castle velenje_stari_trg - Velenje Castle velenje_stari_trg - Velenje Castle velenje_stari_trg - Velenje Castle velenje_stari_trg - Velenje Castle velenje_stari_trg - Velenje Castle velenje_stari_trg - Velenje Castle velenje_stari_trg - Velenje Castle velenje_stari_trg - Velenje Castle velenje_stari_trg - Velenje Castle
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing