Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Uskovnica (Lom) - Koča na Uskovnici -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Julian Alpskoča na uskovnici / Uskovnica (Lom) - Koča na Uskovnici
  

Uskovnica (Lom) - Koča na Uskovnici

 
Starting point: Uskovnica (Lom) (1076 m)
Destination: Koča na Uskovnici (1154 m)
Path name: -
Time of walking: 0 h 15 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 78 m
Altitude difference (by path): 78 m
Map: TNP 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 2618
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 25
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

Z avtoceste Ljubljana - Jesenice se usmerimo na izvoz Lesce in cesti sledimo proti Bledu in naprej proti Bohinjski Bistrici. Le malo pred Bohinjsko Bistrico, pri naselju Bitnje, nadaljujemo ostro desno v smeri Pokljuke. Po krajšem vzponu se cesta položi in nas hitro pripelje v Zgornjo Bohinjsko dolino. Tu v križišču nadaljujemo levo (desno Pokljuka) in cesti naprej sledimo do Srednje vasi. Tu v drugem delu vasi opazimo oznake za Uskovnico (7 km), ki nas usmerijo desno na ožjo, sprva še asfaltno cesto. Cesti, ki se večino časa vzpenja, nato sledimo do parkirišča "Lom", kjer se nahaja znak za prepoved nadaljnje vožnje (nadaljnja vožnja je dovoljena le lastnikom zemljišč).

Path description (Slovenian language):

S parkirišča nadaljujemo v smeri Koče na Uskovnice, po cesti, po kateri hitro prispemo iz gozda, kjer opazimo oznake za sir, mleko in domače izdelke. Nekaj 10 m naprej se s ceste v levo odcepi kratka pot, ki vodi do bližnje sirarne pr Ulčnek, kjer lahko v pašni sezoni kupimo prej omenjene izdelke, sicer pa nadaljujemo naravnost do nekaj korakov oddaljenega označenega razpotja, kjer nadaljujemo desno v smeri Koče na Uskovnice. Pot naprej nas najprej vodi mimo znamenja (križa), nato pa se nadaljuje med pašniki. Ko se na desni strani pašniki končajo, se nam z desne priključi markirana pot iz Srednje vasi (pot "Za Ribnico").
Nadaljujemo naravnost, nato pa mimo vikendic prispemo do korita z vodo ter nekaj korakov naprej do mesta, kjer nas oznake za nam že znano kočo usmerijo levo na kolovoz. Sledi kratek vzpon po kolovozu in pot nas pripelje do Koče na Uskovnici, od nje pa lahko mimo grbinastih travnikov nadaljujemo še do dobrih 5 minut oddaljene kapelice, od katere se odpre lep razgled.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2015 (julij).

Trip can be prolonged to next destinations: Planina Zajamniki, Planina Konjščica (1 h 10 min), Planina pod Mišelj vrhom (4 h 5 min), Velo polje (3 h 35 min), Vodnikov dom (3 h 20 min), Ablanca, Jezerski Stog (5 h 20 min), Viševnik (3 h), Mali Draški vrh (3 h 15 min), Vernar, Veliki Draški vrh (3 h 40 min), Tosc (4 h 5 min), Dom Valentina Staniča (6 h 20 min), Dom Planika (4 h 50 min), Triglavski dom na Kredarici (5 h 20 min), Triglav (6 h 5 min)
Recommended: panorama, similar trips, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
uskovnica_lom - Koča na Uskovnici uskovnica_lom - Koča na Uskovnici uskovnica_lom - Koča na Uskovnici uskovnica_lom - Koča na Uskovnici uskovnica_lom - Koča na Uskovnici uskovnica_lom - Koča na Uskovnici uskovnica_lom - Koča na Uskovnici uskovnica_lom - Koča na Uskovnici uskovnica_lom - Koča na Uskovnici uskovnica_lom - Koča na Uskovnici uskovnica_lom - Koča na Uskovnici uskovnica_lom - Koča na Uskovnici uskovnica_lom - Koča na Uskovnici uskovnica_lom - Koča na Uskovnici uskovnica_lom - Koča na Uskovnici uskovnica_lom - Koča na Uskovnici uskovnica_lom - Koča na Uskovnici uskovnica_lom - Koča na Uskovnici uskovnica_lom - Koča na Uskovnici uskovnica_lom - Koča na Uskovnici uskovnica_lom - Koča na Uskovnici uskovnica_lom - Koča na Uskovnici uskovnica_lom - Koča na Uskovnici uskovnica_lom - Koča na Uskovnici uskovnica_lom - Koča na Uskovnici
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing