Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Upper station of cableway on Ankogel - Ankogel -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / High Tauernankogel / Upper station of cableway on Ankogel - Ankogel
  

Upper station of cableway on Ankogel - Ankogel

 
Starting point: Upper station of cableway on Ankogel (2636 m)
Destination: Ankogel (3252 m)
Path name: -
Time of walking: 3 h
Difficulty: difficult marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 616 m
Altitude difference (by path): 670 m
Map:
Hiking equipment (summer): helmet
Hiking equipment (winter): helmet, ice axe, crampons
Views: 28878
Trip rating: 3 votes
Number of pictures: 30
Number of comments: 17
Access to starting point (Slovenian language):

Iz Ljubljane skozi karavanški predor do Spittala. Naprej se peljemo proti Lienzu, a le do naselja Möllbrücke. V omenjenem naselju opazimo oznake za Mallnitz in alpsko cesto na Großglockner. Tej cesti sledimo do naselja Obervellach, kjer nas oznake za Mallnitz usmerijo desno. Za vasjo se cesta začne strmeje vzpenjati in nas po nekaj kilometrih vzpona pripelje do alpskega mesteca Mallnitz. Naprej se peljemo še nekaj kilometrov do spodnje postaje žičnice na Ankogel (Ankogelbahn), kjer na velikem parkirišču parkiramo. Nato kupimo karto ter se z žičnico odpeljemo do zgornje postaje žičnice na Ankogel.

Path description (Slovenian language):

Od zgornje postaje nadaljujemo naravnost v smeri Hannoverhaus, desno pa pelje direktna in nekaj minut krajša pot proti Ankoglu. Od zgornje postaje žičnice imamo do koče še približno 15 minut vzpona.
Pri koči se usmerimo za oznakami Ankogel. Najprej se nekoliko spustimo do manjšega sedla kjer se usmerimo desno, leva pot pelje proti vrhovoma Grauleiten in Plattenkogel. Nekaj metrov pod sedlom pridemo ponovno do križišča kjer se nam z desne priključi direktna pot od zgornje postaje žičnice. Tokrat gremo levo in nato v rahlem spustu prečimo južna pobočja pod omenjenima vrhovoma. Ko pridemo do smerokazov nadaljujemo naravnost v smeri proti Ankoglu. Po nekaj minutah hoje pridemo ponovno do smerokazov kjer se usmerimo levo za oznakami Ankogel. Po krajšem vzponu po razmeroma položnem pobočju pot zavije rahlo v levo in se prične vzpenjati ob ledeniku Lassacher Kees. Ledenik je razmeroma položen in nima razpok. Pot nato ponovno zavije v levo in se vzpne proti škrbini Radeck Scharte. Na škrbini se usmerimo v desno in po skalnem grebenu dosežemo vrh Kleine Ankogel. Greben od škrbine proti vrhu je na nekaj mestih rahlo izpostavljen vendar v suhem ne povzroča težav.
Z vrha se usmerimo v levo in nadaljujemo po glavnem grebenu. Pot proti vrhu Ankogla nato poteka po desni strani grebena in postane nekoliko zahtevnejša. Vzhodno pobočje Ankogla po katerem se vzpenjamo je precej strmo in na nekaj mestih tudi nevarno za zdrs. Paziti je tudi potrebno, ker granitne plošče po katerih se vzpenjamo niso vse najbolj stabilne. Proti vrhu pot nato zavije rahlo v levo in nas pripelje do križa in vpisne skrinjice. Pravi vrh dosežemo, če od križa nadaljujemo še nekaj deset metrov po izpostavljenem grebenu.

On the way: Hannoverhaus (2720m), Radeck Scharte (2872m), Kleine Ankogel (3096m)
Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
zgornja_postaja_zicnice_na_ankogel - Ankogel zgornja_postaja_zicnice_na_ankogel - Ankogel zgornja_postaja_zicnice_na_ankogel - Ankogel zgornja_postaja_zicnice_na_ankogel - Ankogel zgornja_postaja_zicnice_na_ankogel - Ankogel zgornja_postaja_zicnice_na_ankogel - Ankogel zgornja_postaja_zicnice_na_ankogel - Ankogel zgornja_postaja_zicnice_na_ankogel - Ankogel zgornja_postaja_zicnice_na_ankogel - Ankogel zgornja_postaja_zicnice_na_ankogel - Ankogel zgornja_postaja_zicnice_na_ankogel - Ankogel zgornja_postaja_zicnice_na_ankogel - Ankogel zgornja_postaja_zicnice_na_ankogel - Ankogel zgornja_postaja_zicnice_na_ankogel - Ankogel zgornja_postaja_zicnice_na_ankogel - Ankogel zgornja_postaja_zicnice_na_ankogel - Ankogel zgornja_postaja_zicnice_na_ankogel - Ankogel zgornja_postaja_zicnice_na_ankogel - Ankogel zgornja_postaja_zicnice_na_ankogel - Ankogel zgornja_postaja_zicnice_na_ankogel - Ankogel zgornja_postaja_zicnice_na_ankogel - Ankogel zgornja_postaja_zicnice_na_ankogel - Ankogel zgornja_postaja_zicnice_na_ankogel - Ankogel zgornja_postaja_zicnice_na_ankogel - Ankogel zgornja_postaja_zicnice_na_ankogel - Ankogel zgornja_postaja_zicnice_na_ankogel - Ankogel zgornja_postaja_zicnice_na_ankogel - Ankogel zgornja_postaja_zicnice_na_ankogel - Ankogel zgornja_postaja_zicnice_na_ankogel - Ankogel zgornja_postaja_zicnice_na_ankogel - Ankogel
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing