Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Učja - Monte Guarda/Skutnik -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Julian Alpsmonte guarda/skutnik / Učja - Monte Guarda/Skutnik
  

Učja - Monte Guarda/Skutnik

 
Starting point: Učja (655 m)
Destination: Monte Guarda/Skutnik (1721 m)
Path name: -
Time of walking: 3 h 45 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 1066 m
Altitude difference (by path): 1066 m
Map: Julijske Alpe - zahodni del 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): ice axe, crampons
Author: v
Views: 23224
Trip rating: 2 votes
Number of pictures: 13
Number of comments: 25
Access to starting point (Slovenian language):

Iz tolminske smeri se peljemo skozi Kobarid proti Bovcu. V vasi Žaga zavijemo levo proti mejnemu prehodu Učja. Približno 300 metrov od italijanske hiške bivšega mejnega prehoda zavijemo desno v vas. Sredi vasi ostro zavijemo desno po cesti, ki nas pripelje do cerkvice. Avto lahko parkiramo tam ali na enem od izogibališč ob cesti.

Path description (Slovenian language):

Oznako Mt. Guarda (italijanska oznaka poti je 733) opazimo okrog 150 metrov pred cerkvico na levo. Tam se začne steza, ki nas vodi mimo več starejših hiš in nas v nekaj minutah pripelje v mlajši gozd. Nadaljujemo po dobro markirani poti skozi odrasel gozd, kjer stoji lesen križ, malce kasneje pa nam pot prekriža še jeklena vrv (ostanek žičnice za spravilo lesa).
Po dobri uri in pol hoje po gozdu pridemo na severno stran Kala (1297 m). Predstavi se nam travnato pobočje našega grebena, pod njim pa idilična planina Kal. Pot vodi rahlo navzdol in se nato spet vzpne, s to razliko, da nas sedaj ne obdajajo drevesa. Zgledna mulatjera se dokaj položno vzdiga vzdolž strmega grebena, dokler ne pridemo na vrh grebena. Tam nas pričaka tabla z oznakami. Do vrha Skutnika je od tu le še 25 minut hoje po razgibanem grebenu. Na vrhu je vpisna knjiga in kovinski križ.

Recommended: similar trips,
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
ucja - Monte Guarda/Skutnik ucja - Monte Guarda/Skutnik ucja - Monte Guarda/Skutnik ucja - Monte Guarda/Skutnik ucja - Monte Guarda/Skutnik ucja - Monte Guarda/Skutnik ucja - Monte Guarda/Skutnik ucja - Monte Guarda/Skutnik ucja - Monte Guarda/Skutnik ucja - Monte Guarda/Skutnik ucja - Monte Guarda/Skutnik ucja - Monte Guarda/Skutnik ucja - Monte Guarda/Skutnik
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing