Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Turracher Höhe - Schwarzsee (Turracher Höhe) -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Gurktal Alpsschwarzsee (turracher höhe) / Turracher Höhe - Schwarzsee (Turracher Höhe)
  

Turracher Höhe - Schwarzsee (Turracher Höhe)

 
Starting point: Turracher Höhe (1763 m)
Destination: Schwarzsee (Turracher Höhe) (1841 m)
Path name: -
Time of walking: 0 h 25 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 78 m
Altitude difference (by path): 85 m
Map:
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 273
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 16
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

a) Preko MP Ljubelj se zapeljemo v Avstrijo, nato pa sledimo cesti proti Celovcu / Klagenfurt. V Celovcu na vseh križiščih nadaljujemo naravnost, ko pa glavna cesta zavije izrazito v desno, pa jo le malo naprej zapustimo in nadaljujemo levo v smeri proti krajem Dhovše pri Celovcu / Lendorf in Trg na Koroškem / Feldkirchen in Kärnten. Ko prispemo do avtocestnega priključka gremo levo v smeri kraja Trg na Koroškem, ko prispemo do omenjenega kraja pa v nadaljevanju sledimo oznakam za alpski prelaz Turracher Höhe. Po približno 90 km od MP Ljubelj prispemo na omenjeni prelaz, s katerega se spustimo do parkirišča št. 1. kjer parkiramo.
b) Skozi karavanški predor se zapeljemo v Avstrijo, nato pa se po avtocesti peljemo do avtocestnega križišča, od koder nadaljujemo proti Špitalu ob Dravi / Spittal an der Drau ter z vožnjo nadaljujemo po avtocesti A10. Avtocesto A10 hitro zapustimo ter zapeljemo na izvoz za Osojsko jezero / Ossiacher See, na bližnjem krožišču pa izberemo tretji izvoz (če ne bi bilo krožišča bi šli levo) ter se v nadaljevanju peljemo po Millstätter Strasse. Po omenjeni cesti se peljemo do kraja Radenče / Radenthein, kjer zavijemo desno v smeri naselja Bad Kleinkirchheim. V nadaljevanju se peljemo skozi omenjeni kraj, nekaj kilometrov naprej, v naselju Patergassen pa zavijemo levo v smeri alpskega prelaza in smučišča Turracher Höhe. Ko prispemo do omenjenega prelaza sledi še krajši spust do parkirišča št. 1, kjer parkiramo. Od MP Karavanke do izhodišča je približno 78 km.

Path description (Slovenian language):

S parkirišča najprej previdno prečimo glavno cesto, nato pa se sprehodimo do Hotela Hochschober, za katerim nadaljujemo po makadamski cesti v smeri jezera Schwarzsee, vrha Eisenhut in drugih vrhov. Sprva se nam s poti odpre lep pogled na jezero Turrachsee, nato pa se od jezera postopoma oddaljimo. Kmalu prispemo do turističnega naselja Meizeit Hüttendorf, kjer se nam odpre še zadnji pogled na jezero Turrachsee in kjer se pot razcepi.
V desno se odcepi pot proti jezeru Grünsee, mi pa nadaljujemo naravnost proti vrhovoma Eisenhut in Schoberrigel in jezeru Schwarzsee, na naslednjem križišču pa gremo rahlo levo proti vrhu Eisenhut (rahlo desno Schoberrigel in Eisenhut čez omenjeni vrh).
Sledi krajši vzpon po makadamski cesti in prispemo do nekdanjega hotela, ki se nahaja ob jugozahodnem delu jezera Schwarzsee, mi pa se v rahlem spustu spustimo do severne obale jezera.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2019 (junij).

On the way: Hotel Hochschober (1763m), Meizeit Hüttendorf (1785m)
Trip can be prolonged to next destinations: Gillendorferalm (1 h 50 min), Gesgeralm (50 min), Wintertalernock (4 h 35 min), Straßburger Spitz (4 h 20 min), Eisenhut (4 h 50 min)
Recommended: similar trips, trips from the same starting point,
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
turracher_hohe - Schwarzsee (Turracher Höhe) turracher_hohe - Schwarzsee (Turracher Höhe) turracher_hohe - Schwarzsee (Turracher Höhe) turracher_hohe - Schwarzsee (Turracher Höhe) turracher_hohe - Schwarzsee (Turracher Höhe) turracher_hohe - Schwarzsee (Turracher Höhe) turracher_hohe - Schwarzsee (Turracher Höhe) turracher_hohe - Schwarzsee (Turracher Höhe) turracher_hohe - Schwarzsee (Turracher Höhe) turracher_hohe - Schwarzsee (Turracher Höhe) turracher_hohe - Schwarzsee (Turracher Höhe) turracher_hohe - Schwarzsee (Turracher Höhe) turracher_hohe - Schwarzsee (Turracher Höhe) turracher_hohe - Schwarzsee (Turracher Höhe) turracher_hohe - Schwarzsee (Turracher Höhe) turracher_hohe - Schwarzsee (Turracher Höhe)
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing