Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Tržič - Zavetišče v Gozdu mountain hut -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Kamnik Savinja Alpszavetišče v gozdu mountain hut / Tržič - Zavetišče v Gozdu mountain hut
  

Tržič - Zavetišče v Gozdu mountain hut

 
Starting point: Tržič (520 m)
Destination: Zavetišče v Gozdu mountain hut (891 m)
Path name: -
Time of walking: 1 h 15 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 371 m
Altitude difference (by path): 371 m
Map: Karavanke - osrednji del 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): ice axe, crampons
Views: 380
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 26
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

a) Z avtoceste Ljubljana - Jesenice se usmerimo na izvoz Naklo, nato pa z vožnjo nadaljujemo v smeri proti krajem Žeje, Spodnje in Zgornje Duplje do kraja Retnje, kjer zavijemo desno proti naselju Križe. V križišču nekoliko za župnijsko cerkvijo nadaljujemo levo v smeri Pristave, ko pa se Pristava konča prispemo v Tržič. Parkiramo približno 100 metrov naprej na parkirišču na levi strani ceste.
b) Z avtoceste Jesenice - Ljubljana se usmerimo na izvoz Podbrezje, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Ljubelju in Tržiču. Pred Petrolovo bencinsko črpalko v Bistrici pri Tržiču zavijemo desno, nato pa pri semaforju desno proti Križam. Sledi vožnja po nekoliko ožji cesti, nato pa, ko se cesta razširi v križišču nadaljujemo levo v smeri Pristave. V Pristavi iz nekoliko večjega križišča pri stop znaku nadaljujemo levo v smeri Pristave, ko pa se Pristava konča prispemo v Tržič. Parkiramo približno 100 metrov naprej na parkirišču na levi strani ceste.

Path description (Slovenian language):

S parkirišča nadaljujemo nekaj 10 korakov po cesti, nato pa nadaljujemo desno na stransko cesto v smeri Gozda in Kriške gore. Malo naprej, pred zadnjo hišo zapustimo cesto in z vzponom nadaljujemo levo na markirano pešpot, ki se prične vzpenjati skozi gozd. V nadaljevanju sledi več razpotij, kjer sledimo markirani poti, višje pa dosežemo makadamsko cesto, kateri sledimo v desno. Cesto hitro zapustimo saj nas oznake za Gozd in Kriško goro ponovno usmerijo levo na planinsko pot. Sledi nekaj minut vzpona, nato pa se pot prehodno položi in nas pripelje na kolovoz, po katerem nadaljujemo vzpon. Sledi hoja po kolovozu, kjer na razpotjih sledimo markacijam, s kolovoza pa se višje v levo odcepi pot k obeležju NOB Čevdrci, mi pa nadaljujemo naravnost po markirani poti. Sledi nekaj minut položne poti, nato pa proti levi prečimo asfaltno cesto, ki vodi do vasi Gozd. V nadaljevanju hodimo po slabši makadamski cesti, ki se za koritom z vodo spremeni v vzpenjajoč se kolovoz. Kolovoz se višje prehodno dotakne asfaltne ceste, mi pa ponovno nadaljujemo desno od ceste. Sledi še nekaj minut rahlega vzpona skozi gozd in pot nas pripelje do Zavetišča v Gozdu.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2017 (januar).

Trip can be prolonged to next destinations: Mala Poljana, Velika Poljana, Koča na Kriški gori mountain hut, Tolsti vrh, Storžič
Recommended: panorama, similar trips, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
trzic - Zavetišče v Gozdu mountain hut trzic - Zavetišče v Gozdu mountain hut trzic - Zavetišče v Gozdu mountain hut trzic - Zavetišče v Gozdu mountain hut trzic - Zavetišče v Gozdu mountain hut trzic - Zavetišče v Gozdu mountain hut trzic - Zavetišče v Gozdu mountain hut trzic - Zavetišče v Gozdu mountain hut trzic - Zavetišče v Gozdu mountain hut trzic - Zavetišče v Gozdu mountain hut trzic - Zavetišče v Gozdu mountain hut trzic - Zavetišče v Gozdu mountain hut trzic - Zavetišče v Gozdu mountain hut trzic - Zavetišče v Gozdu mountain hut trzic - Zavetišče v Gozdu mountain hut trzic - Zavetišče v Gozdu mountain hut trzic - Zavetišče v Gozdu mountain hut trzic - Zavetišče v Gozdu mountain hut trzic - Zavetišče v Gozdu mountain hut trzic - Zavetišče v Gozdu mountain hut trzic - Zavetišče v Gozdu mountain hut trzic - Zavetišče v Gozdu mountain hut trzic - Zavetišče v Gozdu mountain hut trzic - Zavetišče v Gozdu mountain hut trzic - Zavetišče v Gozdu mountain hut trzic - Zavetišče v Gozdu mountain hut
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing