Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Tržič (Slap) - Kamnek - via Dobrivc

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Karawankskamnek / Tržič (Slap) - Kamnek
  

Tržič (Slap) - Kamnek (via Dobrivc)

 
Starting point: Tržič (Slap) (540 m)
Destination: Kamnek (873 m)
Path name: via Dobrivc
Time of walking: 1 h
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 333 m
Altitude difference (by path): 340 m
Map: Karavanke 1:50.000 - osrednji del
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): ice axe, crampons
Views: 860
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 34
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

Zapeljemo se v Tržič, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Dovžanovi soteski. Še v Tržiču, za župnijsko cerkvijo in pokopališčem, katera sta desno od ceste, pa zavijemo levo na most preko Tržiške Bistrice (pred mostom je tabla, da vozila nad 8,5 ton ne smejo preko mostu). Za mostom se začne opisana pot, mi pa parkiramo na primernem mestu.

Path description (Slovenian language):

Od mosta nadaljujemo po asfaltni cesti, ki nas vodi mimo nekaj stavb, nato pa se prične prečno vzpenjati proti desni. Nekaj 10 metrov naprej od transformatorja nadaljujemo rahlo levo, na kolovoz, ki se vzpne mimo vrtičkov in za njimi preide v gozd. V gozdu že kmalu opazimo prve oznake za Kamnek, ki nas s kolovoza usmerjajo levo (pot po Seili in čez Ride), a mi še naprej nadaljujemo po kolovozu. Po kolovozu hodimo do manjše izravnave, kjer nas oznake za Pirmance, Kofce, Kamnek... usmerijo levo, na nekoliko slabše uhojeno, a dobro sledljivo stezico, ob kateri so sprva še markacije. Malo naprej nas pot vodi še mimo ene table za Pirmance, Kofce in Kal, markacije pa se v nadaljevanju končajo. Sledimo gozdni stezi, s katere se nam prehodno odpre nekaj razgleda proti Beli peči, pot pa za razglednim delom preide v dokaj strnjen gozd, skozi katerega se prečno vzpenja proti desni. V nadaljevanju občasno nekoliko težje sledljiva stezica zavije levo ter se po pobočju vzpne naravnost navzgor. Strm vzpon ne traja dolgo, saj hitro dosežemo greben Pirmance, kjer nadaljujemo po skrajno levi poti (rahlo levo Tržič - pot, ki obide Kamnek, naravnost Milanova pot v Tržič, desno Kal in Kofce).
Od razpotja naprej hodimo po gozdnatem grebenu, mi pa po približno 5 minutah nadaljnje hoje dosežemo razgleden Kamnek.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2017 (maj).

Trip can be prolonged to next destinations: Veliki vrh above Završnik, Zavetišče na Kalu, Robič, Dom na Kofcah
Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
trzic_slap - Kamnek trzic_slap - Kamnek trzic_slap - Kamnek trzic_slap - Kamnek trzic_slap - Kamnek trzic_slap - Kamnek trzic_slap - Kamnek trzic_slap - Kamnek trzic_slap - Kamnek trzic_slap - Kamnek trzic_slap - Kamnek trzic_slap - Kamnek trzic_slap - Kamnek trzic_slap - Kamnek trzic_slap - Kamnek trzic_slap - Kamnek trzic_slap - Kamnek trzic_slap - Kamnek trzic_slap - Kamnek trzic_slap - Kamnek trzic_slap - Kamnek trzic_slap - Kamnek trzic_slap - Kamnek trzic_slap - Kamnek trzic_slap - Kamnek trzic_slap - Kamnek trzic_slap - Kamnek trzic_slap - Kamnek trzic_slap - Kamnek trzic_slap - Kamnek trzic_slap - Kamnek trzic_slap - Kamnek trzic_slap - Kamnek trzic_slap - Kamnek
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing