Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Tržič - Kamnek - Milanova pot

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Karawankskamnek / Tržič - Kamnek
  

Tržič - Kamnek (Milanova pot)

 
Starting point: Tržič (530 m)
Destination: Kamnek (873 m)
Path name: Milanova pot
Time of walking: 1 h 5 min
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 343 m
Altitude difference (by path): 355 m
Map: Karavanke - osrednji del 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): ice axe, crampons
Views: 1430
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 28
Number of comments: 8
Access to starting point (Slovenian language):

Z avtoceste Ljubljana - Jesenice se usmerimo na izvoz Ljubelj (Tržič), nato pa pred črpalko v Bistrici pri Tržiču zavijemo desno navzdol, kjer hitro pridemo v Tržič. V križišču za trgovino Mercator zavijemo levo v smeri Tržiškega muzeja, mi pa se naprej peljemo po Koroški cesti, kateri skozi center mesta sledimo do bližnje picerije. Tu zavijemo desno skozi stara dvoriščna vrata ter se nato mimo parkirišča za goste picerije, in otroškega igrišča zapeljemo do parkirišča ob gradu.
Parkiramo lahko tudi kje drugje v Tržiču.

Path description (Slovenian language):

Od mesta, kjer smo parkirali, se najprej sprehodimo do picerije, nato pa nadaljujemo po asfaltni cesti v smeri Dobrče čez Ravne in Kofc mimo Završnika. Cesta po kateri hodimo se kmalu razcepi, mi pa tokrat nadaljujemo po zgornji cesti (rahlo levo Dobrča), ki nas vodi še mimo nekaj hiš in znamenja (križa). Nekaj 10 metrov naprej od križa, na mestu, kjer se nahaja znak za hitrostne ovire, pa nadaljujemo rahlo desno, na stransko cesto, po kateri se vzpnemo do bližnjih vrtičkov. Po slabši cesti se vzpnemo nad vrtičke, kjer nas pot vodi do vodovodnega objekta, katerega obidemo po desni strani. Nad vodovodnim objektom se cesta dokončno spremeni v kolovoz, le ta pa preide v gozd, skozi katerega se zmerno do strmo vzpenja. Višje, širši kolovoz, po katerem nadaljujemo zavije levo, nato pa ga malo pred njegovim koncem zapustimo in nadaljujemo ostro desno, na dobro uhojeno in nadelano Milanovo pot. Pot se v nadaljevanju vzpenja v občasnih okljukih in občasnih razgledih, nato pa nas pripelje na manjše sedlo severno od Kamneka.
Tu nadaljujemo desno (levo Kofce, naravnost Slap, ostro desno pa vodi pot, ki obide vrh Kamneka in se nato spusti v Tržič) ter pot nadaljujemo po sprva še poraščenem grebenu, kateremu nato sledimo do nekaj minut oddaljenega vrha.

Trip can be prolonged to next destinations: Veliki vrh above Završnik (40 min), Zavetišče na Kalu (1 h 35 min), Robič (2 h 30 min), Dom na Kofcah (2 h 20 min)
Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
trzic - Kamnek trzic - Kamnek trzic - Kamnek trzic - Kamnek trzic - Kamnek trzic - Kamnek trzic - Kamnek trzic - Kamnek trzic - Kamnek trzic - Kamnek trzic - Kamnek trzic - Kamnek trzic - Kamnek trzic - Kamnek trzic - Kamnek trzic - Kamnek trzic - Kamnek trzic - Kamnek trzic - Kamnek trzic - Kamnek trzic - Kamnek trzic - Kamnek trzic - Kamnek trzic - Kamnek trzic - Kamnek trzic - Kamnek trzic - Kamnek trzic - Kamnek
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing