Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Tržič (Čegelše) - Veliki vrh above Završnik -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Karawanksveliki vrh above završnik / Tržič (Čegelše) - Veliki vrh above Završnik
  

Tržič (Čegelše) - Veliki vrh above Završnik

 
Starting point: Tržič (Čegelše) (580 m)
Destination: Veliki vrh above Završnik (968 m)
Path name: -
Time of walking: 1 h 20 min
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 388 m
Altitude difference (by path): 388 m
Map: Karavanke - osrednji del 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): crampons, ice axe
Views: 360
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 29
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

Zapeljemo se v Tržič, nato pa s Predilniške ceste zavijemo levo v smeri Podljubelja. V nadaljevanju se peljemo skozi staro mestno jedro, v križiščih pa še vedno sledimo oznakam za Podljubelj. Pot naprej nas vodi po Koroški cesti, kjer na desni kmalu opazimo vrtičke, za njimi pa planinsko tablo za Kofce mimo Završnika. Pri omenjeni tabli se začne opisana pot, ker pa ob izhodišču ni urejenih parkirnih mest, moramo parkirati višje ob cesti, ali pa že v središču Tržiča.

Path description (Slovenian language):

Z asfaltne ceste nas oznake za Kofce usmerijo na kolovoz, ki se prične zmerno vzpenjati. Kolovoz sprva preči pobočja proti levi, nato pa preide v neizrazito dolinico, kjer se s kolovoza rahlo v levo odcepi markirana pot (če nadaljujemo po kolovozu prispemo do plezališča). Nadaljujemo po markirani poti, po minuti ali dveh pa se vrnemo na kolovoz, mi pa mu sledimo v levo. V nadaljevanju hodimo po novem kolovozu, s katerega pa gremo že kmalu levo, odcep pa je zaradi razritosti težje opaziti.
Pot naprej nas vodi po zložni planinski poti, ki preči pobočja proti levi. Nekoliko naprej se nam z leve priključi še ena pot, mi pa le nekaj 10 korakov naprej prispemo na manjši greben, kjer zapustimo markirano pot proti Kalu in Kofcam ter s potjo nadaljujemo desno strmo navzgor.
Pot naprej nas vodi po slabši stezici, ki pa je večinoma sledljiva. Sprva se strmo vzpenjamo skozi gozd, za tem, ko se pot prehodno položi, pa nas pot vodi skozi vse bolj redek gozd. Med vzponom, po v poltenem času visokimi travami, se nam občasno odpre nekaj razgleda. Še nekoliko višje se gozd konča, pot pa položi, mi pa nekaj korakov naprej prispemo do klopce in vpisne skrinjice. Od vpisne skrinjice sledi le še nekaj korakov vzpona do vrha, na katerem se nahaja slovenska zastava.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2017 (oktober).

Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
trzic_cegelse - Veliki vrh above Završnik trzic_cegelse - Veliki vrh above Završnik trzic_cegelse - Veliki vrh above Završnik trzic_cegelse - Veliki vrh above Završnik trzic_cegelse - Veliki vrh above Završnik trzic_cegelse - Veliki vrh above Završnik trzic_cegelse - Veliki vrh above Završnik trzic_cegelse - Veliki vrh above Završnik trzic_cegelse - Veliki vrh above Završnik trzic_cegelse - Veliki vrh above Završnik trzic_cegelse - Veliki vrh above Završnik trzic_cegelse - Veliki vrh above Završnik trzic_cegelse - Veliki vrh above Završnik trzic_cegelse - Veliki vrh above Završnik trzic_cegelse - Veliki vrh above Završnik trzic_cegelse - Veliki vrh above Završnik trzic_cegelse - Veliki vrh above Završnik trzic_cegelse - Veliki vrh above Završnik trzic_cegelse - Veliki vrh above Završnik trzic_cegelse - Veliki vrh above Završnik trzic_cegelse - Veliki vrh above Završnik trzic_cegelse - Veliki vrh above Završnik trzic_cegelse - Veliki vrh above Završnik trzic_cegelse - Veliki vrh above Završnik trzic_cegelse - Veliki vrh above Završnik trzic_cegelse - Veliki vrh above Završnik trzic_cegelse - Veliki vrh above Završnik trzic_cegelse - Veliki vrh above Završnik trzic_cegelse - Veliki vrh above Završnik
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing