Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Trojane - Špilk -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Trojane - Špilk

 
Starting point: Trojane (561 m)
Destination: Špilk (956 m)
Path name: -
Time of walking: 2 h 30 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 395 m
Altitude difference (by path): 500 m
Map: Posavsko hribovje - zahodni del 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 8225
Trip rating: 3 votes
Number of pictures: 46
Number of comments: 8
Access to starting point (Slovenian language):

Z avtoceste Ljubljana - Maribor, se usmerimo na izvoz Trojane, nato pa z vožnjo nadaljujemo po vzporedni stari cesti proti Trojanam in Domžalam. Naše izhodišče se nahaja v neposredni bližini Gostinskega podjetja Trojane. Parkiramo nekje v bližini, saj je parkiranje pred gostinskim podjetjem dovoljeno le gostom.

Path description (Slovenian language):

Od parkirišča pri Gostinskem podjetju Trojane, se sprehodimo do avtobusne postaje, od tam pa previdno prečimo glavno cesto. Na drugi strani ceste se vzpnemo po strmih stopnicah ter nad njimi nadaljujemo levo. Po nekaj korakih bomo dosegli markirano pot, mi pa ji sledimo desno med hišami do bližnje vpisne skrinjice.
Od vpisne skrinjice, se pot, ki poteka po slabši cesti prične spuščati proti dolini potoka Bolska. Ko prispemo v omenjeno dolino, stopimo na širšo makadamsko cesto, kateri sledimo v levo. Naprej se nekaj časa vzpenjamo po omenjeni dolini, nato pa se ji cesta umakne nekoliko v levo. Naprej se prečno vzpenjamo proti desni, med tem pa prečimo večje število manjših potočkov in studencev, ki pa ob sušnih dneh večinoma presahnejo. Višje prispemo na označeno križišče, kjer nadaljujemo po levi širši makadamski cesti, ob kateri so tudi oznake za "pašnik Lipovc". Od križišča naprej se cesta le še kratek čas vzpenja, nato pa se postopoma prične zložno spuščati ter nas pripelje na naslednje križišče.
Nadaljujemo naravnost v smeri Rokovnjaške poti (desno pašnik Lipovec) ter pot še naprej nadaljujemo po makadamski cesti. V naslednjem križišču, pa nadaljujemo rahlo levo v smeri Špilka in Kekca ter po cesti z nekaj krajšimi vzponi in spusti nadaljujemo še kar nekaj časa. Po dobrih 2 urah hoje po širši makadamski cesti, pa nas oznake za Špilk usmerijo levo na nekoliko ožjo in tudi za spoznanje bolj strmo cesto, kateri pa sledimo le še nekaj minut. Po nekaj minutah nas bodo, še preden stopimo iz gozda, smerokazi za Špilk usmerili levo na razmeroma strmo pešpot. Pot naprej se še naprej vzpenja skozi gozd, vendar skozi njegovo obrobje, tako da lahko le z nekaj koraki hoje v desno prispemo na razgledno senožet. Le malo višje pot preči slabši kolovoz ter nas za tem pripelje na glavni greben Špilka. Tu pot zavije v levo ter nas po dveh minutah nadaljnje hoje pripelje na vrh, sredi katerega stoji manjši bivak.

Recommended: similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
trojane - Špilk trojane - Špilk trojane - Špilk trojane - Špilk trojane - Špilk trojane - Špilk trojane - Špilk trojane - Špilk trojane - Špilk trojane - Špilk trojane - Špilk trojane - Špilk trojane - Špilk trojane - Špilk trojane - Špilk trojane - Špilk trojane - Špilk trojane - Špilk trojane - Špilk trojane - Špilk trojane - Špilk trojane - Špilk trojane - Špilk trojane - Špilk trojane - Špilk trojane - Špilk trojane - Špilk trojane - Špilk trojane - Špilk trojane - Špilk trojane - Špilk trojane - Špilk trojane - Špilk trojane - Špilk trojane - Špilk trojane - Špilk trojane - Špilk trojane - Špilk trojane - Špilk trojane - Špilk trojane - Špilk trojane - Špilk trojane - Špilk trojane - Špilk trojane - Špilk trojane - Špilk
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing