Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Trebež (Jesenice) - Kozjek - on east ridge

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Karawankskozjek / Trebež (Jesenice) - Kozjek
  

Trebež (Jesenice) - Kozjek (on east ridge)

 
Starting point: Trebež (Jesenice) (590 m)
Destination: Kozjek (766 m)
Path name: on east ridge
Time of walking: 0 h 30 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 176 m
Altitude difference (by path): 176 m
Map: Karavanke - osrednji del 1 : 50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): ice axe, crampons
Author: heinz
Views: 2280
Trip rating: 3 votes
Number of pictures: 43
Number of comments: 9
Access to starting point (Slovenian language):

Z avtoceste Ljubljana - Jesenice se usmerimo na izvoz Lipce (Jesenice vzhod), kjer se zapeljemo desno proti Jesenicam. V prvem semaforiziranem križišču (naselje Slovenski Javornik) zavijemo desno (smer Lj.) proti Koroški Beli. V naslednjem križišču s semaforjem zavijemo levo, ter kmalu še enkrat levo proti Javorniškemu Rovtu. Po manj kot kilometru vožnje prispemo v naselje Trebež (neoznačeno), katerega prepoznamo po ostrem levem ovinku s križiščem, v katerem se nahaja most čez potok Javornik. Parkiramo na primernem mestu v bližini (npr v istem naselju, kakih 100 metrov naprej po glavni cesti v smeri Jesenice).

Path description (Slovenian language):

Od mosta v ovinku se usmerimo na stransko cesto, ki vodi proti Javorniškem rovtu, ter hodimo po njej zgolj kratek čas. Za rahlim levim ovinkom, pred prvo hišo z desne, se usmerimo na gozdno cesto na levi strani, ki se skrajno v levo vzpenja proti gozdu. Ta kmalu za zapornico (rampo) zavije desno, malce višje pa nas pripelje do kolovoznega odcepa na levi, na katerega se usmerimo. Tu naletimo na prve označbe poti - rumene pike in puščice. Kolovoz v kratkem prečka manjši potok, ter nas pripelje do razcepa kolovozov, kjer izberemo desnega, že takoj zatem pa slednjega zapustimo in se usmerimo še enkrat desno, na označeno stezo, ki nas popelje na greben hriba. Prijetna potka med borovci in brezami nas zatem po krajšem vzponu pripelje do razpotja, kjer se usmerimo desno in kratek čas nadaljujemo po položnejši poti proti severu. V kratkem pa nas, za rahlim levim ovinkom rumene oznake usmerijo pravokotno levo, znova na greben hriba (naravnost desni Hlevček, Čopov rovt). Na grebenu pot zavije desno in se strmeje vzpne v smeri zahod, proti vrhu hriba. Prijetna in razgledna pot med gostim brezovjem se nekoliko višje mestoma položi in celo nekoliko spusti, pred samim vrhom hriba pa se še zadnjič strmeje vzpne proti cilju. Na vrhu nas pričakata klopci, ter lep razgled na bližnjo in daljno okolico: Slovenski Javornik, Lipce, Blejsko Dobravo, Mežaklo, Jelovico z Ratitovcem in Ljubljansko kotlino.

Trip can be prolonged to next destinations: Jelenkamen
Recommended: similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
trebez_jesenice - Kozjek trebez_jesenice - Kozjek trebez_jesenice - Kozjek trebez_jesenice - Kozjek trebez_jesenice - Kozjek trebez_jesenice - Kozjek trebez_jesenice - Kozjek trebez_jesenice - Kozjek trebez_jesenice - Kozjek trebez_jesenice - Kozjek trebez_jesenice - Kozjek trebez_jesenice - Kozjek trebez_jesenice - Kozjek trebez_jesenice - Kozjek trebez_jesenice - Kozjek trebez_jesenice - Kozjek trebez_jesenice - Kozjek trebez_jesenice - Kozjek trebez_jesenice - Kozjek trebez_jesenice - Kozjek trebez_jesenice - Kozjek trebez_jesenice - Kozjek trebez_jesenice - Kozjek trebez_jesenice - Kozjek trebez_jesenice - Kozjek trebez_jesenice - Kozjek trebez_jesenice - Kozjek trebez_jesenice - Kozjek trebez_jesenice - Kozjek trebez_jesenice - Kozjek trebez_jesenice - Kozjek trebez_jesenice - Kozjek trebez_jesenice - Kozjek trebez_jesenice - Kozjek trebez_jesenice - Kozjek trebez_jesenice - Kozjek trebez_jesenice - Kozjek trebez_jesenice - Kozjek trebez_jesenice - Kozjek trebez_jesenice - Kozjek trebez_jesenice - Kozjek trebez_jesenice - Kozjek trebez_jesenice - Kozjek
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing