Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Trebež (Jesenice) - Čopov rovt -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Karawanksčopov rovt / Trebež (Jesenice) - Čopov rovt
  

Trebež (Jesenice) - Čopov rovt

 
Starting point: Trebež (Jesenice) (590 m)
Destination: Čopov rovt (710 m)
Path name: -
Time of walking: 0 h 25 min
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 120 m
Altitude difference (by path): 120 m
Map: Karavanke - osrednji del 1 : 50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): crampons
Author: heinz
Views: 919
Trip rating: 3 votes
Number of pictures: 39
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

Z avtoceste Ljubljana - Jesenice se usmerimo na izvoz Lipce (Jesenice vzhod), kjer se zapeljemo desno proti Jesenicam. V prvem semaforiziranem križišču (naselje Slovenski Javornik) zavijemo desno (smer Lj.) proti Koroški Beli. V naslednjem križišču s semaforjem zavijemo levo, ter kmalu še enkrat levo proti Javorniškemu Rovtu. Po manj kot kilometru vožnje prispemo v naselje Trebež (neoznačeno), katerega prepoznamo po ostrem levem ovinku s križiščem, v katerem se nahaja most čez potok Javornik. Parkiramo na primernem mestu v bližini (npr v istem naselju, kakih 100 metrov naprej po glavni cesti v smeri Jesenice).

Path description (Slovenian language):

Od mosta v ovinku se usmerimo na stransko cesto, ki vodi proti Javorniškem rovtu, ter hodimo po njej zgolj kratek čas. Za rahlim levim ovinkom, pred prvo hišo z desne, se usmerimo na gozdno cesto na levi strani, ki se skrajno v levo vzpenja proti gozdu. Ta kmalu za zapornico (rampo) zavije desno, malce višje pa nas pripelje do kolovoznega odcepa na levi, na katerega se usmerimo. Tu naletimo na označbe poti na Kozja(e)k - rumene pike in puščice. Kolovoz v kratkem prečka manjši potok, ter nas pripelje do razcepa kolovozov, kjer izberemo desnega, že takoj zatem pa slednjega zapustimo in se usmerimo še enkrat desno, na označeno stezo, ki nas popelje na greben hriba. Prijetna potka med borovci in brezami nas zatem po krajšem vzponu pripelje do razpotja, kjer se usmerimo desno, ter nadaljujemo po položnejši poti proti severu. V kratkem nas za rahlim levim ovinkom rumene oznake usmerjajo pravokotno levo (Kozjek), toda mi tukaj nadaljujemo še nekaj nadaljnjih 10 metrov naravnost po položni poti. Ko opazimo desni odcep, se usmerimo nanj, ter po rahlem vzponu prečkamo gozdno vlako. Nadaljujemo po stezi skozi mešan, do pretežno listnat in ponekod redkejši gozd. Od tod dalje se pot mestoma rahlo vzpenja in v lokih zavija proti pobočju na levi, kaj hitro pa se tudi položi in nas pripelje do nekoliko zaraščenega kolovoza z leve, na katerega stopimo in se usmerimo desno, proti bližnjemu razcepu gozdne ceste. Tu izberemo prvo (levo) cesto, ki nas po kratkem in rahlem vzponu pripelje iz gozda na travnati Čopov rovt. Na pomladno rastišče narcis bomo naleteli ob zgornjem, levem robu rovta.

Recommended: similar trips, trips from the same starting point,
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
trebez_jesenice - Čopov rovt trebez_jesenice - Čopov rovt trebez_jesenice - Čopov rovt trebez_jesenice - Čopov rovt trebez_jesenice - Čopov rovt trebez_jesenice - Čopov rovt trebez_jesenice - Čopov rovt trebez_jesenice - Čopov rovt trebez_jesenice - Čopov rovt trebez_jesenice - Čopov rovt trebez_jesenice - Čopov rovt trebez_jesenice - Čopov rovt trebez_jesenice - Čopov rovt trebez_jesenice - Čopov rovt trebez_jesenice - Čopov rovt trebez_jesenice - Čopov rovt trebez_jesenice - Čopov rovt trebez_jesenice - Čopov rovt trebez_jesenice - Čopov rovt trebez_jesenice - Čopov rovt trebez_jesenice - Čopov rovt trebez_jesenice - Čopov rovt trebez_jesenice - Čopov rovt trebez_jesenice - Čopov rovt trebez_jesenice - Čopov rovt trebez_jesenice - Čopov rovt trebez_jesenice - Čopov rovt trebez_jesenice - Čopov rovt trebez_jesenice - Čopov rovt trebez_jesenice - Čopov rovt trebez_jesenice - Čopov rovt trebez_jesenice - Čopov rovt trebez_jesenice - Čopov rovt trebez_jesenice - Čopov rovt trebez_jesenice - Čopov rovt trebez_jesenice - Čopov rovt trebez_jesenice - Čopov rovt trebez_jesenice - Čopov rovt trebez_jesenice - Čopov rovt
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing