Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Trbiž / Tarviso - Florjanka / Monte Florianca - on transport road

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Julian Alpsflorjanka / monte florianca / Trbiž / Tarviso - Florjanka / Monte Florianca
  

Trbiž / Tarviso - Florjanka / Monte Florianca (on transport road)

 
Starting point: Trbiž / Tarviso (835 m)
Destination: Florjanka / Monte Florianca (1653 m)
Path name: on transport road
Time of walking: 2 h 30 min
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 818 m
Altitude difference (by path): 818 m
Map: Julijske Alpe - zahodni del 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): ice axe, crampons
Views: 886
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 30
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

a) Preko MP Rateče se zapeljemo v Trbiž / Tarviso, nato pa na začetku omenjenega kraja nadaljujemo levo v smeri Bovca. Ko po nekaj 100 metrih nadaljnje vožnje dosežemo glavno cesto Trbiž - MP Predel, pa omenjeno cesto le prečimo in z vožnjo nadaljujemo v smeri golf igrišča Golf Club Tarvisio. V nadaljevanju se peljemo po ulici Via Priesnig, kjer se v levem ovinku v desno odcepi cesta proti parkirišču golf igrišča. Nadaljujemo po glavni cesti, ki vodi ob igriščih, po njej pa se peljemo še nekaj 100 metrov, oz. do mesta, kjer se cesta prične spuščati. Tu se v levo odcepi cesta, ki se takoj razcepi. Ob omenjenem križišču se prične opisana pot, kjer pa ni urejenih parkirnih mest.
b) Preko MP Predel se zapeljemo v Italijo in z vožnjo nadaljujemo proti Trbižu / Tarvisio. Preden zapeljemo v center Trbiža, se v desno odcepi cesta proti Kranjski Gori, mi pa tu nadaljujemo levo, na cesto, v smeri golf igrišča Golf Club Tarvisio. V nadaljevanju se peljemo po ulici Via Priesnig, kjer se v levem ovinku v desno odcepi cesta proti parkirišču golf igrišča. Nadaljujemo po glavni cesti, ki vodi ob igriščih, po njej pa se peljemo še nekaj 100 metrov, oz. do mesta, kjer se cesta prične spuščati. Tu se v levo odcepi cesta, ki se takoj razcepi. Ob omenjenem križišču se prične opisana pot, kjer pa ni urejenih parkirnih mest.

Path description (Slovenian language):

Z izhodišča nadaljujemo proti zahodu, po za javni promet zaprti cesti. Že kmalu za prometnim znakom se asfalt konča, mi pa se po cesti zmerno vzpenjamo vse do stika s smučarsko progo. Ko dosežemo smučišče nadaljujemo ostro levo ter pot nadaljujemo po servisni cesti, ki se nadaljuje po smučišču. Med vzponom se nam občasno odpre nekaj razgleda, sicer pa ga večinoma zastira bližnji gozd. Višje za nekaj časa zapustimo traso smučišča, ko pa se vrnemo na smučišče, se nam odpirajo lepi razgledi na Julijske Alpe in zahodne Karavanke. Po slabi uri in pol hoje prispemo do oddajnikov na neizrazitem vrhu Breznik.
Tu cesta in smučišče zavijeta na jugozahod, kjer po desni strani obidemo akumulacijsko jezero. Sledi nekaj minut rahlega vzpona, nato pa servisna cesta postane bolj strma, nam pa se s poti odpirajo vedno lepši razgledi, ki sežejo preko Kanalske doline do Karnijskih Alp, višje pa tudi dalj. V nadaljevanju se še naprej vzpenjamo po servisni cesti, ki se nadaljuje po, občasno pa tudi ob smučišču. Višje, ko se cesta položi, dosežemo vrh Florjanke.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2017 (julij).

On the way: Breznik / Prisenig (1324m)
Trip can be prolonged to next destinations: Višarska planina / Malga di Lussari (25 min), Svete Višarje / Monte Lussari (55 min), Kamniti lovec / Cima del Cacciatore (1 h 55 min)
Recommended: similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
trbiz___tarviso - Florjanka / Monte Florianca trbiz___tarviso - Florjanka / Monte Florianca trbiz___tarviso - Florjanka / Monte Florianca trbiz___tarviso - Florjanka / Monte Florianca trbiz___tarviso - Florjanka / Monte Florianca trbiz___tarviso - Florjanka / Monte Florianca trbiz___tarviso - Florjanka / Monte Florianca trbiz___tarviso - Florjanka / Monte Florianca trbiz___tarviso - Florjanka / Monte Florianca trbiz___tarviso - Florjanka / Monte Florianca trbiz___tarviso - Florjanka / Monte Florianca trbiz___tarviso - Florjanka / Monte Florianca trbiz___tarviso - Florjanka / Monte Florianca trbiz___tarviso - Florjanka / Monte Florianca trbiz___tarviso - Florjanka / Monte Florianca trbiz___tarviso - Florjanka / Monte Florianca trbiz___tarviso - Florjanka / Monte Florianca trbiz___tarviso - Florjanka / Monte Florianca trbiz___tarviso - Florjanka / Monte Florianca trbiz___tarviso - Florjanka / Monte Florianca trbiz___tarviso - Florjanka / Monte Florianca trbiz___tarviso - Florjanka / Monte Florianca trbiz___tarviso - Florjanka / Monte Florianca trbiz___tarviso - Florjanka / Monte Florianca trbiz___tarviso - Florjanka / Monte Florianca trbiz___tarviso - Florjanka / Monte Florianca trbiz___tarviso - Florjanka / Monte Florianca trbiz___tarviso - Florjanka / Monte Florianca trbiz___tarviso - Florjanka / Monte Florianca trbiz___tarviso - Florjanka / Monte Florianca
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing