Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Tonkina koča na Vršiču - Erjavčeva koča na Vršiču -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Julian Alpserjavčeva koča na vršiču / Tonkina koča na Vršiču - Erjavčeva koča na Vršiču
  

Tonkina koča na Vršiču - Erjavčeva koča na Vršiču

 
Starting point: Tonkina koča na Vršiču (1380 m)
Destination: Erjavčeva koča na Vršiču (1525 m)
Path name: -
Time of walking: 0 h 25 min
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 145 m
Altitude difference (by path): 150 m
Map: Kranjska Gora 1:30.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): ice axe, crampons
Views: 5299
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 26
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

Iz Kranjske Gore se po cesti, ki vodi preko prelaza Vršič peljemo proti Bovcu ali obratno. Med 16. in 17. serpentino vršiške ceste bomo prišli do Tonkine koče, v bližini katere parkiramo na parkirišču ob cesti.

Path description (Slovenian language):

S parkirišča se najprej sprehodimo do Tonkine koče, od tam pa nadaljujemo po stari cesti, ki vodi proti Poštarskemu domu na Vršiču. Po dokaj zložni cesti, s katere se nam občasno odpre lep razgled proti Špiku in okoliškim goram, hodimo do prve leve serpentine. Na omenjeni serpentini se rahlo v desno odcepi neoznačena stezica, ki vodi proti Erjavčevi koči na Vršiču. Po dveh treh korakih steza zavije levo ter se nato vzpenja vzporedno z bližnjo hudourniško grapo. Nekaj minut višje dosežemo markirano pot Erjavčeva koča - Poštarski dom, mi pa ji sledimo v desno, torej v smeri proti Erjavčevi koči. Sledi rahel spust, nato pa še prečenje prej omenjene grape. Ob lepih pogledih na Špikovo skupino in Škrlatico, nato v nekaj minutah prečenja dosežemo parkirišče pod Erjavčevo kočo, s katerega sledi le še kratek vzpon do že večkrat omenjene planinske koče.

Trip can be prolonged to next destinations: Križ
Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
tonkina_koca_na_vrsicu - Erjavčeva koča na Vršiču tonkina_koca_na_vrsicu - Erjavčeva koča na Vršiču tonkina_koca_na_vrsicu - Erjavčeva koča na Vršiču tonkina_koca_na_vrsicu - Erjavčeva koča na Vršiču tonkina_koca_na_vrsicu - Erjavčeva koča na Vršiču tonkina_koca_na_vrsicu - Erjavčeva koča na Vršiču tonkina_koca_na_vrsicu - Erjavčeva koča na Vršiču tonkina_koca_na_vrsicu - Erjavčeva koča na Vršiču tonkina_koca_na_vrsicu - Erjavčeva koča na Vršiču tonkina_koca_na_vrsicu - Erjavčeva koča na Vršiču tonkina_koca_na_vrsicu - Erjavčeva koča na Vršiču tonkina_koca_na_vrsicu - Erjavčeva koča na Vršiču tonkina_koca_na_vrsicu - Erjavčeva koča na Vršiču tonkina_koca_na_vrsicu - Erjavčeva koča na Vršiču tonkina_koca_na_vrsicu - Erjavčeva koča na Vršiču tonkina_koca_na_vrsicu - Erjavčeva koča na Vršiču tonkina_koca_na_vrsicu - Erjavčeva koča na Vršiču tonkina_koca_na_vrsicu - Erjavčeva koča na Vršiču tonkina_koca_na_vrsicu - Erjavčeva koča na Vršiču tonkina_koca_na_vrsicu - Erjavčeva koča na Vršiču tonkina_koca_na_vrsicu - Erjavčeva koča na Vršiču tonkina_koca_na_vrsicu - Erjavčeva koča na Vršiču tonkina_koca_na_vrsicu - Erjavčeva koča na Vršiču tonkina_koca_na_vrsicu - Erjavčeva koča na Vršiču tonkina_koca_na_vrsicu - Erjavčeva koča na Vršiču tonkina_koca_na_vrsicu - Erjavčeva koča na Vršiču
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing