Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Tolminske Ravne - Tolminski Migovec -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Julian Alpstolminski migovec / Tolminske Ravne - Tolminski Migovec
  

Tolminske Ravne - Tolminski Migovec

 
Starting point: Tolminske Ravne (924 m)
Destination: Tolminski Migovec (1868 m)
Path name: -
Time of walking: 3 h
Difficulty: easy pathless terrain
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 944 m
Altitude difference (by path): 944 m
Map: Julijske Alpe - zahodni del 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Author: cut4ever
Views: 16175
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 20
Number of comments: 12
Access to starting point (Slovenian language):

Iz Tolmina nas čaka 12 km dolga vožnja do Tolminskih Raven. Iz centra Tolmina se odpravimo proti Žabčam. V tem naselju zavijemo desno med hišami in nad vasjo nadaljujemo vožnjo proti Tolminskim Ravnam. Po določenem času se spustimo v dolino, kjer prečkamo most in nadaljujemo v klanec proti Ravnam. Ko dospemo do vasi, zavijemo desno na manjše parkirišče.
Cesta je v celoti asfaltirana, vendar ponekod ozka in z ostrimi ovinki.

Path description (Slovenian language):

S parkirišča nas vodi pot na travnik, mimo znaka za TNP. Na koncu travnika so vrata pašnika, za njimi nas vodi smerokaz po poti levo v hrib na Planino Kal in Migovec. Od tu se nadaljuje lahka, slabo označena pot, vendar na razpotjih dobro označena s smerokazi.
Pridemo do razcepa za Planino Razor in Planino Kal (tudi Krn). Zopet zavijemo levo in nadaljujemo po bolj ali manj ravnem terenu, dokler ne pridemo do smerokaza, ki nas vodi po bolj strmi gozdni poti, tokrat dobro označeni.
Ko pridemo na čistino, pridemo do križišča, kjer nadaljujemo desno v hrib. To križišče si je potrebno dobro zapomniti, saj je za nazaj grede slabše označeno. Čez nekaj minut že uzremo planino Kal in Migovec nad njo.
Za Planino Kal je smerokaz, ki nas usmerja na Krn, mu sledimo, nakar se nekaj metrov nad kočami razcepi na levo na Krn, desno pa na Migovec.
Pot nas vodi najprej skozi rušje, nato čez kamnito pot, ponekod je tudi manjše melišče. S poti imamo lep razgled na Krnsko pogorje in na dolino Tolminke. Po kamniti poti preko serpentin pridemo na sedlo, kjer že lahko vidimo vrh. Tu vodi pot desno navzgor na vrh, levo navzdol pa na Tolminski Kuk. Nadaljujemo desno proti vrhu, pazimo na škraplje, ki jih moramo prehoditi. Pot s sedla je dokaj ravna, saj je vrh kopast. Sledimo uhojeni stezi do vrha.
Vrh je označen z možicem, na njem najdemo tudi vpisno knjigo, žig in pečat.

Če imamo dovolj kondicije, lahko s Planine Kal obiščemo tudi Grušnico (1570 m), do katere vodi lahka neoznačena pot. Višinska razlika s Planine Kal je zgolj 80 m.
S sedla vodi desno, po slemenu proti severu, 1,5 km dolga pot na Tolminski Kuk. Pot je nezahtevna, označena z veliko možici. Višinska razlika je s sedla pribl. 250 m.

On the way: Planina Kal (1490m)
Recommended: similar trips,
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
tolminske_ravne - Tolminski Migovec tolminske_ravne - Tolminski Migovec tolminske_ravne - Tolminski Migovec tolminske_ravne - Tolminski Migovec tolminske_ravne - Tolminski Migovec tolminske_ravne - Tolminski Migovec tolminske_ravne - Tolminski Migovec tolminske_ravne - Tolminski Migovec tolminske_ravne - Tolminski Migovec tolminske_ravne - Tolminski Migovec tolminske_ravne - Tolminski Migovec tolminske_ravne - Tolminski Migovec tolminske_ravne - Tolminski Migovec tolminske_ravne - Tolminski Migovec tolminske_ravne - Tolminski Migovec tolminske_ravne - Tolminski Migovec tolminske_ravne - Tolminski Migovec tolminske_ravne - Tolminski Migovec tolminske_ravne - Tolminski Migovec tolminske_ravne - Tolminski Migovec
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing