Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Tičnica - Sveti Jošt nad Kranjem - pot prijateljev Sv. Jošta, mimo kapelice

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Tičnica - Sveti Jošt nad Kranjem (pot prijateljev Sv. Jošta, mimo kapelice)

 
Starting point: Tičnica (401 m)
Destination: Sveti Jošt nad Kranjem (845 m)
Path name: pot prijateljev Sv. Jošta, mimo kapelice
Time of walking: 1 h 20 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 444 m
Altitude difference (by path): 444 m
Map: Škofjeloško in Cerkljansko hribovje 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): crampons
Views: 410
Trip rating: 2 votes
Number of pictures: 37
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

a) Zapeljemo se v Medvode, nato pa se po stari ceste zapeljemo v Kranj, kjer pri prvem semaforju zavijemo levo v smeri Stražišča in Šmarjetne gore. Iz krožišča, kjer se v desno odcepi cesta proti Šmarjetni gori nadaljujemo "naravnost" (drugi izvoz). V nadaljevanju se peljemo po Škofjeloški cesti, nato pa iz nekoliko večjega križišča zavijemo desno v smeri Sv. Jošta nad Kranjem in Čepulj. Ko se Kranj konča parkiramo na označenem parkirišču pod visokonapetostnim daljnovodom.
b) Z avtoceste Jesenice - Ljubljana se usmerimo na izvoz Kranj zahod, nato pa se po stari ceste proti Ljubljani. Proti koncu Kranja, pri zadnjem semaforju zavijemo desno v smeri Stražišča. Iz krožišča, kjer se v desno odcepi cesta proti Šmarjetni gori nadaljujemo "naravnost" (drugi izvoz). V nadaljevanju se peljemo po Škofjeloški cesti, nato pa iz nekoliko večjega križišča zavijemo desno v smeri Sv. Jošta nad Kranjem in Čepulj. Ko se Kranj konča parkiramo na označenem parkirišču pod visokonapetostnim daljnovodom.
c) Z avtoceste Ljubljana - Jesenice se usmerimo na izvoz Kranj vzhod, nato pa sledimo oznakam za Škofjo Loko. Cesto proti Škofji Loki zapustimo na mestu, kjer nas oznake za Stražišče in Šmarjetno goro usmerijo desno. V nadaljevanju se peljemo po Škofjeloški cesti, katero na nekoliko večjem križišču zapustimo in nadaljujemo levo v smeri Sv. Jošta nad Kranjem in Čepulj (ceste oznake so le iz nasprotne smeri). Ko se Kranj konča parkiramo na označenem parkirišču pod visokonapetostnim daljnovodom.
d) Zapeljemo se v Škofjo Loko, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Kranju. Ko se naselje Zgornje Bitnje konča, nadaljujemo levo v smeri Stražišča in Šmarjetne gore. V nadaljevanju se peljemo po Škofjeloški cesti, katero na nekoliko večjem križišču zapustimo in nadaljujemo levo v smeri Sv. Jošta nad Kranjem in Čepulj (ceste oznake so le iz nasprotne smeri). Ko se Kranj konča parkiramo na označenem parkirišču pod visokonapetostnim daljnovodom.

Path description (Slovenian language):

S konca parkirišča nadaljujemo rahlo desno po markirani poti v smeri Sv. Jošta. Zložna pot nas sprva vodi pod visokonapetostnim daljnovodom, ko pa dosežemo rob gozda se razcepi.
Nadaljujemo naravnost po markirani poti (rahlo desno Šmarjetna gora po neoznačeni poti), ob kateri le nekaj korakov naprej opazimo oznake, da hodimo po poti prijateljev Sv. Jošta. Sledi zmeren vzpon skozi gozd, po poti, ki poteka nekoliko desno od asfaltne ceste, tako da se nam med vzponom z leve priključi še nekaj poti z višjih izhodišč. Pri lesenem znamenju pot zavije rahlo levo in nas vodi ob zgornjem delu razglednega pašnika, od koder se nam odpre lep pogled na del Gorenjske. Pot se nato vrne v gozd, preden ga zapustimo pa se nam z leve priključi še Sodarjeva pot, nad travnikom pa se pot vrne v gozd. V gozdu se pot razcepi, mi pa nadaljujemo naravnost (levo pot po stopnicah in pot na klopca) po zložni poti, kateri se malo naprej z desne priključi še pot iz Rakovice.
Nadaljujemo v smeri Sv. Jošta, na naslednjem razpotju pa izberemo levo pot (naravnost pot po dolini). Sledi malo bolj strm vzpon in pot nas mimo večje kapelice pripelje do Doma Puščava Jošt, kjer se nam z leve priključi pot na klopca in nekaj korakov naprej še pot po stopnicah.
Nadaljujemo po široki poti, s katere se nam malo pod vrhom odprejo lepi razgledi. Tej poti sledimo vse do bližnjega vrha, kjer se nahajata Dom na Joštu in cerkev sv. Jošta.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2018 (februar).

Trip can be prolonged to next destinations: Sveti nadangel Gabrijel (Planica), Špičasti hrib
Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
ticnica - Sveti Jošt nad Kranjem ticnica - Sveti Jošt nad Kranjem ticnica - Sveti Jošt nad Kranjem ticnica - Sveti Jošt nad Kranjem ticnica - Sveti Jošt nad Kranjem ticnica - Sveti Jošt nad Kranjem ticnica - Sveti Jošt nad Kranjem ticnica - Sveti Jošt nad Kranjem ticnica - Sveti Jošt nad Kranjem ticnica - Sveti Jošt nad Kranjem ticnica - Sveti Jošt nad Kranjem ticnica - Sveti Jošt nad Kranjem ticnica - Sveti Jošt nad Kranjem ticnica - Sveti Jošt nad Kranjem ticnica - Sveti Jošt nad Kranjem ticnica - Sveti Jošt nad Kranjem ticnica - Sveti Jošt nad Kranjem ticnica - Sveti Jošt nad Kranjem ticnica - Sveti Jošt nad Kranjem ticnica - Sveti Jošt nad Kranjem ticnica - Sveti Jošt nad Kranjem ticnica - Sveti Jošt nad Kranjem ticnica - Sveti Jošt nad Kranjem ticnica - Sveti Jošt nad Kranjem ticnica - Sveti Jošt nad Kranjem ticnica - Sveti Jošt nad Kranjem ticnica - Sveti Jošt nad Kranjem ticnica - Sveti Jošt nad Kranjem ticnica - Sveti Jošt nad Kranjem ticnica - Sveti Jošt nad Kranjem ticnica - Sveti Jošt nad Kranjem ticnica - Sveti Jošt nad Kranjem ticnica - Sveti Jošt nad Kranjem ticnica - Sveti Jošt nad Kranjem ticnica - Sveti Jošt nad Kranjem ticnica - Sveti Jošt nad Kranjem ticnica - Sveti Jošt nad Kranjem
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing