Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


The Kot Valley - Waterfalls in Kot - circular path

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Julian Alpswaterfalls in kot / The Kot Valley - Waterfalls in Kot
  

The Kot Valley - Waterfalls in Kot (circular path)

 
Starting point: The Kot Valley (950 m)
Destination: Waterfalls in Kot (1050 m)
Path name: circular path
Time of walking: 1 h
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 100 m
Altitude difference (by path): 170 m
Map: TNP 1:50.000
Hiking equipment (summer): helmet
Hiking equipment (winter): helmet, ice axe, crampons
Views: 630
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 31
Number of comments: 1
Access to starting point (Slovenian language):

Zapeljemo se v Mojstrano, nato pa sledimo oznakam za dolini Kot in Krma. Na Kosmačevem prevalu zapustimo cesto, ki vodi dalje proti Krmi, Radovni in Bledu in z vožnjo nadaljujemo desno na stransko cesto v smeri doline Kot. Sledi vožnja po makadamski cesti, kateri sledimo do planinskih smernih tabel na koncu vozne ceste v Lengarjevem rovtu.

Path description (Slovenian language):

Od konca ceste nadaljujemo po širši markirani poti v smeri Staničevega doma in Kredarice, ki se lahkotno vzpenja skozi gozd. Po nekaj minutah prispemo do prodišča Kotarice, preko katerega gremo prečno na drugo stran, kjer se ponovno pojavi steza.
Po markirani poti proti Staničevemu domu hodimo le še kratek čas, saj kmalu na desni opazimo neoznačeno stezico, po kateri nadaljujemo, le ta pa nas po nekaj minutah pripelje nazaj do hudourniških nanosov Kotarice (do sem lahko tudi po hudourniku). Nadaljujemo po prodišču zložno navzgor, ko se dolina prične ožiti pa gremo na levo stran (desni breg potoka), kjer v gozdu nekoliko nad potokom opazimo slabšo neoznačeno stezico. Tu se pričnemo strmeje vzpenjati, že kmalu pa prispemo do mesta, kjer se nam odpre pogled na spodnji slap Kotarice.
Pot naprej nas vodi skozi gozd dokaj strmo navzgor in že kmalu se nam odpre še pogled na zgornji slap, ob visokem vodostaju, v času taljenja snega in po močnejših nevihtah pa lahko vidimo še nekaj slapov, nekateri so lahko tudi zelo veliki.
Ko malo naprej postane pobočje nad sotesko Kotarice zelo strmo, pa slabša steza zavije levo in se prečno vzpne do markirane poti, katero smo na začetku poti zapustili.
Ko dosežemo omenjeno pot ji sledimo levo navzdol (desno navzgor Staničev dom), po njej pa se spustimo do izhodišča, kjer smo izlet pričeli.
Opis in slike se nanašajo na stanje septembra 2020.

Recommended: similar trips, trips from the same starting point,
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
dolina_kot - Waterfalls in Kot dolina_kot - Waterfalls in Kot dolina_kot - Waterfalls in Kot dolina_kot - Waterfalls in Kot dolina_kot - Waterfalls in Kot dolina_kot - Waterfalls in Kot dolina_kot - Waterfalls in Kot dolina_kot - Waterfalls in Kot dolina_kot - Waterfalls in Kot dolina_kot - Waterfalls in Kot dolina_kot - Waterfalls in Kot dolina_kot - Waterfalls in Kot dolina_kot - Waterfalls in Kot dolina_kot - Waterfalls in Kot dolina_kot - Waterfalls in Kot dolina_kot - Waterfalls in Kot dolina_kot - Waterfalls in Kot dolina_kot - Waterfalls in Kot dolina_kot - Waterfalls in Kot dolina_kot - Waterfalls in Kot dolina_kot - Waterfalls in Kot dolina_kot - Waterfalls in Kot dolina_kot - Waterfalls in Kot dolina_kot - Waterfalls in Kot dolina_kot - Waterfalls in Kot dolina_kot - Waterfalls in Kot dolina_kot - Waterfalls in Kot dolina_kot - Waterfalls in Kot dolina_kot - Waterfalls in Kot dolina_kot - Waterfalls in Kot dolina_kot - Waterfalls in Kot
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing