Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


The Kot Valley - Požar -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Julian Alpspožar / The Kot Valley - Požar
  

The Kot Valley - Požar

 
Starting point: The Kot Valley (950 m)
Destination: Požar (1543 m)
Path name: -
Time of walking: 2 h
Difficulty: partly demanding unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 593 m
Altitude difference (by path): 600 m
Map: Triglav 1:25.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): ice axe, crampons
Views: 8724
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 18
Number of comments: 7
Access to starting point (Slovenian language):

Gorenjsko avtocesto zapustimo na izvozu Hrušica in cesti naprej sledimo v smeri Kranjske Gore. Le malo pred vasjo Dovje pa se z glavne ceste v levo odcepi cesta, ki pelje v Mojstrano (Vrata, Kot in Krmo). Cesti naprej sledimo v smeri vasi Radovna in doline Krma in Kot. Razmeroma strma cesta nas nato pelje mimo table TNP, za katero se cesta kmalu položi in nas pripelje do križišča, kjer se desno odcepi makadamska cesta v dolino Kot (naravnost Radovna in Krma). Tej občasno nekoliko slabši cesti, nato sledimo do parkirišča, kjer tudi opazimo planinske smerokaze.

Path description (Slovenian language):

Od parkirišča nadaljujemo po širokem kolovozu (slabši cesti), ki nas po nekaj minutah lahkotne hoje pripelje do obračališča (parkiranje tu ni zaželjeno). Tu se markirana pot proti Staničevem domu rahlo spusti in preči hudournik, mi pa nadaljujemo rahlo desno po kolovozu, ki se zložno vzpenja po desni strani hudournika (levi breg). Po približno 3 minutah hoje od obračališča pa se s kolovoza v desno odcepi nemarkirana lovska pot po kateri nato nadaljujemo vzpon. Pot, ki se naprej sprva zložno vzpenja nas hitro pripelje do potočka, ob katerem se kratek čas vzpenjamo nato pa ga prečimo. Na drugi strani potoka se pot v številnih okljukih razmeroma strmo vzpenja in nas čez čas pripelje iz gozda na precej zaraščena travnata pobočja. Pot s katere se nam odpirajo razgledi predvsem na Macesnovec, Luknjo peč in Rjavino se višje ponovno skrije v gozd. Ko nas steza pripelje na neizrazit stranski greben se lahko v nekaj korakih povzpnemo do lepe razgledne točke, s katere se nam odpre pogled na vrhove nad dolinama Kot in Krma.
Na neizrazitem grebenu pot zavije levo (ne po grebenu) in nas v prečnem vzponu pripelje na s travo poraščeno manjše melišče, ki ga obdajajo številni macesni. Pot gre nato ponovno v gozd, višje zavije v desno in nas po nekoliko daljšem prečnem vzponu pripelje na glavni greben, kjer nadaljujemo desno (ostro levo Požgana in Rušnata Mlinarica).
V nadaljevanju še nekaj časa hodimo po grebenu skozi gozd, nato pa nas pot pripelje iz gozda na razgleden vrh.

Trip can be prolonged to next destinations: Rušnata Mlinarica, Požgana Mlinarica
Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
dolina_kot - Požar dolina_kot - Požar dolina_kot - Požar dolina_kot - Požar dolina_kot - Požar dolina_kot - Požar dolina_kot - Požar dolina_kot - Požar dolina_kot - Požar dolina_kot - Požar dolina_kot - Požar dolina_kot - Požar dolina_kot - Požar dolina_kot - Požar dolina_kot - Požar dolina_kot - Požar dolina_kot - Požar dolina_kot - Požar
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing