Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Sveta Trojica - Cicelj -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Posavsko hribovje and Dolenjskacicelj / Sveta Trojica - Cicelj
  

Sveta Trojica - Cicelj

 
Starting point: Sveta Trojica (527 m)
Destination: Cicelj (836 m)
Path name: -
Time of walking: 1 h 45 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 309 m
Altitude difference (by path): 460 m
Map:
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): crampons
Views: 12020
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 43
Number of comments: 1
Access to starting point (Slovenian language):

a) Z avtoceste Ljubljana - Maribor, se usmerimo na izvoz Domžale, nato pa z vožnjo nadaljujemo levo proti Gorjuši. Ko prispemo v Gorjušo, bomo na neprednostnem križišču zavili desno v smeri Svete Trojice, do katere imamo še približno 6 km vožnje. Naprej se peljemo skozi vasi Spodnja Brezovica, Žeje in Sveta Trojica. Skozi Sveto Trojico, sledimo oznakam za Murovico, mi pa se po nekoliko ožji cesti peljemo skoraj do konca vasi, kjer na manjšem križišču ter ob znamenju parkiramo.
b) Z avtoceste Maribor - Ljubljana, se usmerimo na izvoz Krtina, nato pa z vožnjo nadaljujemo v smeri Moravč. Na koncu Krtine, točneje pri kraju Brezje pri Dobu, pa zapustimo glavno cesto in z vožnjo nadaljujemo desno proti Gorjuši in Sveti Trojici. Takoj za nekaj hišami, pa se cesta razcepi na dva dela, mi pa izberemo levo, ki nas vodi skozi pas gozda, nato pa se čez Raško polje zapeljemo do vasi Rača in Račni Vrh. Malo za Račnim Vrhom, pa se priključimo cesti iz Gorjuše, kateri sledimo v levo, mi pa se po njej peljemo skoraj do konca vasi Sveta Trojica, kjer na manjšem križišču ter ob znamenju parkiramo.

Path description (Slovenian language):

Od križišča pri znamenju, nadaljujemo po zgornji desni ter še naprej asfaltirani cesti, ki se zmerno vzpenja skozi gozd. Že kmalu prispemo do manjšega razpotja, kjer se ostro v desno odcepi pot k razvalinam bližnjega gradu in grajskemu vodnjaku. Tu nadaljujemo naravnost ter cesti, ki nas pripelje iz gozda, sledimo do zaselka nekaj vikend hišic, kjer je tudi manjše parkirišče in planinske smerne table.
Od smernih tabel nadaljujemo po markirani planinski poti v smeri Murovice in Ciclja. Pot naprej se sprva nadaljuje ob ograji, nato pa postopoma preide v strnjen gozd, skozi katerega se večinoma zmerno vzpenja. Višje pot zavije nekoliko v desno, nam pa se z leve priključi še markirana pot z vasi Zgornja Javoršica. Tu nadaljujemo naravnost ter po dveh minutah nadaljnje hoje prispemo na vrh Murovice, kjer stoji kar nekaj lesenih klopi.
Z vrha Murovice nadaljujemo po markirani poti, ki se prične spuščati proti vzhodu. Po krajšem spustu prispemo na označeno razpotje, kjer se rahlo v desno nadaljuje pot proti Jančam in Dolskemu, mi pa nadaljujemo levo za oznakami Cicelj in Sveti Miklavž. Kratek čas se še zložno spuščamo po kolovozu, nato pa nas oznake usmerijo desno. Pot naprej se nadaljuje skozi gozd in nas z nekaj krajšimi vzponi in spusti vodi mimo lovske opazovalnice. Od lovske opazovalnice naprej se pot še nekaj minut nadaljuje brez večjih sprememb višine, nato pa se prične spuščati proti bližnji makadamski cesti.
Ko stopimo na cesto ji sledimo proti vzhodu, mi pa po njej hodimo le kratek čas, oz. točneje do manjšega prevala med dvema kapelicama, v bližini katerih se nahaja kmetija Buven.
Nadaljujemo naravnost po markirani poti, ki se prične zmerno vzpenjati skozi pas grmičevja in gozda. Višje se steza položi in nas pripelje na traktorsko vlako, kateri pa se le nekaj korakov naprej priključi še pot iz Zagorice pri Dolskem. Nadaljujemo po kolovozu, ki se le malo višje spremeni v postopoma vse bolj strmo pešpot. Ko se višje pot ponovno položi, pa se nam z desne priključi še lovska pot iz Križevske vasi. Tudi tu nadaljujemo naravnost ter po minuti nadaljnje hoje prispemo na z gozdom poraščen vrh Cicelj.

On the way: Murovica (743m)
Recommended: similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
sveta_trojica - Cicelj sveta_trojica - Cicelj sveta_trojica - Cicelj sveta_trojica - Cicelj sveta_trojica - Cicelj sveta_trojica - Cicelj sveta_trojica - Cicelj sveta_trojica - Cicelj sveta_trojica - Cicelj sveta_trojica - Cicelj sveta_trojica - Cicelj sveta_trojica - Cicelj sveta_trojica - Cicelj sveta_trojica - Cicelj sveta_trojica - Cicelj sveta_trojica - Cicelj sveta_trojica - Cicelj sveta_trojica - Cicelj sveta_trojica - Cicelj sveta_trojica - Cicelj sveta_trojica - Cicelj sveta_trojica - Cicelj sveta_trojica - Cicelj sveta_trojica - Cicelj sveta_trojica - Cicelj sveta_trojica - Cicelj sveta_trojica - Cicelj sveta_trojica - Cicelj sveta_trojica - Cicelj sveta_trojica - Cicelj sveta_trojica - Cicelj sveta_trojica - Cicelj sveta_trojica - Cicelj sveta_trojica - Cicelj sveta_trojica - Cicelj sveta_trojica - Cicelj sveta_trojica - Cicelj sveta_trojica - Cicelj sveta_trojica - Cicelj sveta_trojica - Cicelj sveta_trojica - Cicelj sveta_trojica - Cicelj sveta_trojica - Cicelj
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing