Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Sveta Ana (Razguri) - Sveti Socerb (Vipavska brda) -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Goriško, Notranjsko and Snežniško hribovjesveti socerb (vipavska brda) / Sveta Ana (Razguri) - Sveti Socerb (Vipavska brda)
  

Sveta Ana (Razguri) - Sveti Socerb (Vipavska brda)

 
Starting point: Sveta Ana (Razguri) (560 m)
Destination: Sveti Socerb (Vipavska brda) (555 m)
Path name: -
Time of walking: 0 h 25 min
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: -5 m
Altitude difference (by path): 35 m
Map:
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 460
Trip rating: 2 votes
Number of pictures: 19
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

a) Najprej se zapeljemo v Podnanos, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Orehovici in Vrabčam. Po ovinkasti in vzpenjajoči cesti po nekaj kilometrih prispemo ob rob naselja Vrabče, kjer nadaljujemo desno proti Štanjelu in Štjaku. Od tu se peljemo še približno 1 km, nato pa parkiramo na parkirišču pri cerkvici sv. Ane.
b) Iz Senožeč ali Sežane se zapeljemo do naselja Štorje, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti naseljem Majcni, Griže (v omenjeno vas ne zapeljemo), nato pa sledimo oznakam za naselji Sela in Razguri. Nad naseljem Razguri prispemo do cerkvice sv. Ane, ob kateri parkiramo.

Path description (Slovenian language):

Od cerkve sv. Ane začnemo po cesti, ki se nadaljuje proti severozahodu in vodi proti Štjaku. Po asfaltni cesti hodimo nekaj minut, nato pa na začetku zmernega levega ovinka nadaljujemo desno na kolovoz, oz. slabšo makadamsko cesto. Makadamska cesta se kmalu razcepi, mi pa nadaljujemo po desni cesti (rahlo levo Štjak) v smeri proti Svetemu Socerbu. Malo naprej se v levo odcepi še ena pot na Štjak, mi pa tudi tokrat nadaljujemo desno. V nadaljevanju se cesta dokončno spremeni v kolovoz, mi pa v nekaj minutah dosežemo neizrazit vrh Stanibreg (556 m).
Z omenjenega vrha sledi kratek spust, nato pa dosežemo kolovoz, ki vodi iz naselja Podraga proti Svetemu Socerbu. Po omenjenem kolovozu se pričnemo vzpenjati, mi pa po njem hitro prispemo do vpisne skrinjice in nekaj korakov naprej še do cerkvice sv. Servula na Svetem Socerbu.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2016 (november).

Recommended: similar trips, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
sveta_ana_razguri - Sveti Socerb (Vipavska brda) sveta_ana_razguri - Sveti Socerb (Vipavska brda) sveta_ana_razguri - Sveti Socerb (Vipavska brda) sveta_ana_razguri - Sveti Socerb (Vipavska brda) sveta_ana_razguri - Sveti Socerb (Vipavska brda) sveta_ana_razguri - Sveti Socerb (Vipavska brda) sveta_ana_razguri - Sveti Socerb (Vipavska brda) sveta_ana_razguri - Sveti Socerb (Vipavska brda) sveta_ana_razguri - Sveti Socerb (Vipavska brda) sveta_ana_razguri - Sveti Socerb (Vipavska brda) sveta_ana_razguri - Sveti Socerb (Vipavska brda) sveta_ana_razguri - Sveti Socerb (Vipavska brda) sveta_ana_razguri - Sveti Socerb (Vipavska brda) sveta_ana_razguri - Sveti Socerb (Vipavska brda) sveta_ana_razguri - Sveti Socerb (Vipavska brda) sveta_ana_razguri - Sveti Socerb (Vipavska brda) sveta_ana_razguri - Sveti Socerb (Vipavska brda) sveta_ana_razguri - Sveti Socerb (Vipavska brda) sveta_ana_razguri - Sveti Socerb (Vipavska brda)
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing