Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Sv. Lovrenc na Ivniku / St. Lorenzen ob Eibiswald - Bricnik -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Strojna, Košenjak, Kozjak and Slovenske goricebricnik / Sv. Lovrenc na Ivniku / St. Lorenzen ob Eibiswald - Bricnik
  

Sv. Lovrenc na Ivniku / St. Lorenzen ob Eibiswald - Bricnik

 
Starting point: Sv. Lovrenc na Ivniku / St. Lorenzen ob Eibiswald (947 m)
Destination: Bricnik (1017 m)
Path name: -
Time of walking: 1 h 50 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 70 m
Altitude difference (by path): 90 m
Map: Koroška 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 239
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 28
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

Iz Maribora ali Dravograda se zapeljemo do Radelj ob Dravi, tam pa iz križišču v bližini trgovin Hofer in Lidl, zapeljemo na cesto v smeri MMP Radelj. Sledi vzpon na Radeljski prelaz (674 m), ko prispemo v Avstrijo pa se cesta prične spuščati. Spuščamo se do križišča, kjer se v levo odcepi cesta proti naselju Sv. Lovrenc / St. Lorenzen. Od križišča, kjer zapustimo glavno cesto, se ponovno pričnemo vzpenjati, v križiščih pa sledimo oznakam za Sv. Lovrenc. Ko prispemo v omenjeno naselje, se zapeljemo do cerkve sv. Lovrenca, kjer na parkirišču ob pokopališču parkiramo.

Path description (Slovenian language):

Od cerkve sv. Lovrenca se vrnemo do glavne ceste, nato pa nadaljujemo proti zahodu. Hitro prispemo na označeno razpotje, s katerega nadaljujemo po levi cesti v smeri sv. Jerneja / St. Bartholomä, sv. Primoža / St. Primon in sv. Treh Kraljev / Hl. Drei König. Pot naprej nas vodi mimo kapelice, nekaj hiš, nato pa se razcepi.
S ceste rahlo v desno vodi avstrijska pot proti sv. Jerneju, mi pa po cesti hodimo do levega ovinka, s katerega nadaljujemo naravnost, na kolovoz, po katerem iz Avstrije hitro prispemo v Slovenijo in do bližnjega razpotja.
V desno se odcepi slovenska pot proti sv. Jerneju, mi pa nadaljujemo naravnost proti kmetiji Odernik, Bricniku in Muti. Pot naprej nas vodi po kolovozu, pri Oderniku pa se razširi v makadamsko cesto. Nadaljujemo po makadamski cesti, ki nas vodi ob vse lepših razgledih, ki sežejo do Pece, Raduhe in Uršlje gore, za bližnjo kapelico pa se cesta postopoma vrne v gozd, kjer na križišču nadaljujemo desno proti Bricniku in sv. Primožu (levo sv. Trije Kralji). Od križišča še nekaj minut nadaljujemo po cesti, nato pa gremo naravnost, na kolovoz, ki se sprva strmeje vzpne skozi gozd, ko pa se položi, nas hitro pripelje na vrh Bricnika.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2018 (oktober).

Trip can be prolonged to next destinations: St. Lorenzen ob Eibiswald, Sveti Jernej above Muta
Recommended: similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
sv_lovrenc_na_ivniku___st_lorenzen_ob_eibiswald - Bricnik sv_lovrenc_na_ivniku___st_lorenzen_ob_eibiswald - Bricnik sv_lovrenc_na_ivniku___st_lorenzen_ob_eibiswald - Bricnik sv_lovrenc_na_ivniku___st_lorenzen_ob_eibiswald - Bricnik sv_lovrenc_na_ivniku___st_lorenzen_ob_eibiswald - Bricnik sv_lovrenc_na_ivniku___st_lorenzen_ob_eibiswald - Bricnik sv_lovrenc_na_ivniku___st_lorenzen_ob_eibiswald - Bricnik sv_lovrenc_na_ivniku___st_lorenzen_ob_eibiswald - Bricnik sv_lovrenc_na_ivniku___st_lorenzen_ob_eibiswald - Bricnik sv_lovrenc_na_ivniku___st_lorenzen_ob_eibiswald - Bricnik sv_lovrenc_na_ivniku___st_lorenzen_ob_eibiswald - Bricnik sv_lovrenc_na_ivniku___st_lorenzen_ob_eibiswald - Bricnik sv_lovrenc_na_ivniku___st_lorenzen_ob_eibiswald - Bricnik sv_lovrenc_na_ivniku___st_lorenzen_ob_eibiswald - Bricnik sv_lovrenc_na_ivniku___st_lorenzen_ob_eibiswald - Bricnik sv_lovrenc_na_ivniku___st_lorenzen_ob_eibiswald - Bricnik sv_lovrenc_na_ivniku___st_lorenzen_ob_eibiswald - Bricnik sv_lovrenc_na_ivniku___st_lorenzen_ob_eibiswald - Bricnik sv_lovrenc_na_ivniku___st_lorenzen_ob_eibiswald - Bricnik sv_lovrenc_na_ivniku___st_lorenzen_ob_eibiswald - Bricnik sv_lovrenc_na_ivniku___st_lorenzen_ob_eibiswald - Bricnik sv_lovrenc_na_ivniku___st_lorenzen_ob_eibiswald - Bricnik sv_lovrenc_na_ivniku___st_lorenzen_ob_eibiswald - Bricnik sv_lovrenc_na_ivniku___st_lorenzen_ob_eibiswald - Bricnik sv_lovrenc_na_ivniku___st_lorenzen_ob_eibiswald - Bricnik sv_lovrenc_na_ivniku___st_lorenzen_ob_eibiswald - Bricnik sv_lovrenc_na_ivniku___st_lorenzen_ob_eibiswald - Bricnik sv_lovrenc_na_ivniku___st_lorenzen_ob_eibiswald - Bricnik
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing