Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Stružnica - Kuželjska stena -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Stružnica - Kuželjska stena

 
Starting point: Stružnica (687 m)
Destination: Kuželjska stena (857 m)
Path name: -
Time of walking: 0 h 45 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 170 m
Altitude difference (by path): 170 m
Map: Kočevje-Kočevsko Turistična karta občine 1:60000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Author: Mrcina
Views: 1260
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 0
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

Iz Kočevja se peljemo po glavni cesti G2-106 proti mejnemu prehodu Petrina. Gremo mimo naselja Briga ter odcepa za Borovec, pred naseljem Banja Loka zavijemo desno pri lovskem domu na gozdno cesto, smer Stružnica, Rake. Po gozdni cesti se peljemo cca 5 km dokler ne pridemo na desni do hiše s hišno številko Stružnica 1. Nadaljujemo še cca 100 m, ter pridemo do večjega prostora ob cesti, kjer lahko pustimo vozilo. Tu so tudi table, ki opisujejo lokacijo.

Path description (Slovenian language):

Od parkirišča, od tabel, ki opisujejo naš cilj, se pot usmeri levo v hrib po gozdni vlaki. Strmemu odseku sledi položnejši, nato spet rahlo strmejši, nato pa se od vlake odcepi pešpot na desno na vrh Kuželjske stene.

Na vrhu je skrinjica s podpisno knjigo. Z vrha imamo čudovit razgled na vas Kuželj, po kateri je stena dobila ime, občudujemo pa lahko tudi dolino Kolpe vse do Loške stene.

Za dostop do okna nadaljujemo po markirani poti proti naselju Rake po grebenu desno navzdol. Po cca 200 m in precejšnjem spustu, pridemo do okna, ki se odpira v grebenu.

Za sestop lahko nadaljujemo po markirani poti vse do naselja Rake in se vrnemo po gozdni cesti do izhodišča. Lahko pa, ko markirana pot doseže gozdno vlako, zavijemo po njej na levo stran, se najprej malo spustimo in dvignemo, nato spet spustimo na izrazito sedelce in križišče z drugo vlako, po tej pa jo uberemo v desno, in pridemo neposredno na izhodišče. Ta zadnji del je neoznačen, vendar orientacijsko nezahteven.

Recommended: similar trips,
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing