Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Štore - Castle Stari grad na Grajskem hribu -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Štore - Castle Stari grad na Grajskem hribu

 
Starting point: Štore (240 m)
Destination: Castle Stari grad na Grajskem hribu (407 m)
Path name: -
Time of walking: 1 h 30 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 167 m
Altitude difference (by path): 330 m
Map: Posavsko hribovje Boč - Bohor 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Author: bruny
Views: 2623
Trip rating: 3 votes
Number of pictures: 33
Number of comments: 2
Access to starting point (Slovenian language):

Štore dosegljive idealno s pomočjo železnice.Ob zaključku na gradu spust po Pelikanovi poti do mostu čez Voglajno in po poti pod železnico povratek v Celje... Po cesti...zapustite avtocesto v Celju in se praktično v centru Celja usmerite proti Štoram oziroma Šentjurju. Avtomobil parkirate v bližini železniške postaje Štore, kjer je na voljo dovolj parkirnih mest in tudi začetek označene planinske poti.

Path description (Slovenian language):

Kombinacija najbolj ,,desne,, planinske poti iz Štor ,,mimo Marije,, v celjsko hribovje do stika z najbolj ,,levo,, planinsko potjo iz Celja čez Stari grad na Grajskem hribu v celjsko hribovje, ki je tudi uvodni del Celjske planinske poti.
Začetek poti je pri železniški postaji v Štorah. Napotimo se preko Voglajne, kjer nas smerna tabla takoj napoti desno in kmalu zatem naravnost praktično skozi območje stare štorske železarne. Po asfaltni cesti nadaljujemo v spodnjem delu ob Bojanskem jarku do novega razcepa poti, kjer nadaljujemo naravnost, levo pot ,,čez Žlajfo,,. Kmalu cesta zavije ostro levo nekoliko v hrib, se ponovno zravna ob igrišču in za nekaj vrstnimi hišami zavijemo levo na gozdno cesto, ki preide v gozdno pot. Levo se odcepi pot ,,skozi Bojanski graben,, medtem, ko mi nadaljujemo desno navzgor. Z desne se kmalu priključi pot iz Celja in Teharij.
Ob stiku s potjo iz Celja, Teharij se usmerimo desno oziroma nekoliko navzdol proti Gradu oziroma Celju. Pot je odlično označena, v glavnem poteka žal po asfaltnih povezavah. V glavnem se gibljemo skozi naselje Osenca, nad potjo sta tudi dva manjša lokalna vrhova Gorica in Osenica nekoliko nad potjo desno. Edina pot, ki se odcepi je označena planinska pot za Teharje. Celotna trasa je ob hišah oziroma domačijah in prijazni domačini so vedno pripravljeni na prijazen pogovor.
Dolžina poti je okoli 6000 metrov, 330 pozitivnih višinskih metrov in 190 negativnih višinskih metrov.

Trip can be prolonged to next destinations: Castle Stari grad na Grajskem hribu, Kapelica pri Mariji pod Srebotnikom, Sveti Peter (Olešče), Pečovniška koča on Grmada, Hotel Celjska koča, Srebotnik, Almin dom na Svetini, Vrunčev dom na Svetini, Veliki vrh above Svetina
Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
store - Castle Stari grad na Grajskem hribu store - Castle Stari grad na Grajskem hribu store - Castle Stari grad na Grajskem hribu store - Castle Stari grad na Grajskem hribu store - Castle Stari grad na Grajskem hribu store - Castle Stari grad na Grajskem hribu store - Castle Stari grad na Grajskem hribu store - Castle Stari grad na Grajskem hribu store - Castle Stari grad na Grajskem hribu store - Castle Stari grad na Grajskem hribu store - Castle Stari grad na Grajskem hribu store - Castle Stari grad na Grajskem hribu store - Castle Stari grad na Grajskem hribu store - Castle Stari grad na Grajskem hribu store - Castle Stari grad na Grajskem hribu store - Castle Stari grad na Grajskem hribu store - Castle Stari grad na Grajskem hribu store - Castle Stari grad na Grajskem hribu store - Castle Stari grad na Grajskem hribu store - Castle Stari grad na Grajskem hribu store - Castle Stari grad na Grajskem hribu store - Castle Stari grad na Grajskem hribu store - Castle Stari grad na Grajskem hribu store - Castle Stari grad na Grajskem hribu store - Castle Stari grad na Grajskem hribu store - Castle Stari grad na Grajskem hribu store - Castle Stari grad na Grajskem hribu store - Castle Stari grad na Grajskem hribu store - Castle Stari grad na Grajskem hribu store - Castle Stari grad na Grajskem hribu store - Castle Stari grad na Grajskem hribu store - Castle Stari grad na Grajskem hribu store - Castle Stari grad na Grajskem hribu
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing