Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Stepani - Tinjan -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Stepani - Tinjan

 
Starting point: Stepani (175 m)
Destination: Tinjan (374 m)
Path name: -
Time of walking: 0 h 50 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 199 m
Altitude difference (by path): 210 m
Map: Primorje in Kras 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 2820
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 37
Number of comments: 1
Access to starting point (Slovenian language):

Z avtoceste Ljubljana - Koper se usmerimo na izvoz Črni Kal, nato pa zavijemo prvi odcep desno v smeri naselja Stepani. po dobrih 100 metrih od križišča prispemo do večjega asfaltiranega parkirišča, ki se nahaja na začetku naselja Stepani.

Path description (Slovenian language):

S parkirišča se vrnemo nekoliko nazaj, nato pa nadaljujemo po asfaltni cesti, ki se nadaljuje vzporedno z avtocesto, sprva pa se nam z nje odpre lep pogled proti Črnemu Kalu in Kraškemu robu ter zgornjemu delu vasice Stepani s cerkvico. V nadaljevanju nas cesta vodi nekoliko višje od avtoceste, tako da imamo pogled na viadukt Črni Kal ter vasico Osp z Osapsko steno in Socerbom nekoliko višje, v smeri pred nami pa vidimo oddajnike na Tinjanu in del cerkvice sv. Mihaela. Na prvem manjšem križišču nadaljujemo rahlo desno, nato pa za rahlim spustom preko nadvoza prečimo avtocesto. Na drugi strani avtoceste cesta zavije levo ter se prične vidneje vzpenjati. Tudi na naslednjem križišču izberemo desno cesto, asfalt pa se le malo naprej konča in pot nadaljujemo po makadamski cesti, ki se vzpenja po izraziti primorski pokrajini. Pot naprej nas vodi preko nekaj deloma že zaraslih travnikov, višje pa skozi borov gozd, kjer na križišču nadaljujemo desno v smeri Tinjana. Sledi nekajminutni zložni prečni vzpon proti desni, nato pa prispemo na razpotje petih kolovozov, kjer se nam z desne priključi pot iz Ospa, mi pa nadaljujemo po levem zgornjem kolovozu oz. slabši cesti.
Malo naprej se priključimo na širšo cesto, kjer vodi krožna pot iz Dekanov, mi pa po omenjeni cesti hodimo do križišča v bližini vodovodnega objekta. Na omenjenem križišču zapustimo cesto in nadaljujemo naravnost na pot, ki se nadaljuje ob omenjenem objektu. Nekoliko višje dosežemo drugo cesto, kjer nadaljujemo ostro levo (nekaj korakov desno je lepo razgledišča, od koder se vidi Trst, grad Socerb, Osp z Osapsko steno, itd. Kako minuto naprej dosežemo asfaltno cesto, po kateri nato ob lepih pogledih na okolico hitro dosežemo cerkev sv. Mihaela, ki se nahaja na Tinjanskem hribu.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2016 (julij).

Trip can be prolonged to next destinations: Ankaran
Recommended: panorama, similar trips, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
stepani - Tinjan stepani - Tinjan stepani - Tinjan stepani - Tinjan stepani - Tinjan stepani - Tinjan stepani - Tinjan stepani - Tinjan stepani - Tinjan stepani - Tinjan stepani - Tinjan stepani - Tinjan stepani - Tinjan stepani - Tinjan stepani - Tinjan stepani - Tinjan stepani - Tinjan stepani - Tinjan stepani - Tinjan stepani - Tinjan stepani - Tinjan stepani - Tinjan stepani - Tinjan stepani - Tinjan stepani - Tinjan stepani - Tinjan stepani - Tinjan stepani - Tinjan stepani - Tinjan stepani - Tinjan stepani - Tinjan stepani - Tinjan stepani - Tinjan stepani - Tinjan stepani - Tinjan stepani - Tinjan stepani - Tinjan
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing