Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Štefanja Gora - Sveti Nikolaj (Možjanca) - by road

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Kamnik Savinja Alpssveti nikolaj (možjanca) / Štefanja Gora - Sveti Nikolaj (Možjanca)
  

Štefanja Gora - Sveti Nikolaj (Možjanca) (by road)

 
Starting point: Štefanja Gora (705 m)
Destination: Sveti Nikolaj (Možjanca) (689 m)
Path name: by road
Time of walking: 0 h 45 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: -16 m
Altitude difference (by path): 20 m
Map: Karavanke - osrednji del 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 890
Trip rating: 2 votes
Number of pictures: 18
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

a) Z avtoceste Ljubljana - Jesenice se usmerimo na izvoz Vodice, nato pa z vožnjo nadaljujemo do prvega semaforiziranega križišča v Vodicah, kjer nadaljujemo levo v smeri Cerkelj na Gorenjskem in Brnika. Ko prispemo do glavnega krožišča na Spodnjem Brniku z vožnjo nadaljujemo v smeri Cerkelj in smučišča Krvavec. Pri koncu kraja Cerklje na Gorenjskem zapustimo glavno cesto, ki se nadaljuje proti Velesovem in Visokem in z vožnjo nadaljujemo rahlo desno na cesto v smeri smučišča Krvavec. V nadaljevanju se peljemo mimo spodnje postaje žičnice na Krvavec, ko pa se višje cesta položi in nas pripelje do manjšega prevala, kjer se začne naselje Štefanja Gora, parkiramo na primernem mestu ob cesti.
b) Z avtoceste Jesenice - Ljubljana se usmerimo na izvoz Kranj - vzhod, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Brniku, Komendi in Mengšu. Ko prispemo do glavnega krožišča na Spodnjem Brniku z vožnjo nadaljujemo v smeri Cerkelj in smučišča Krvavec. Pri koncu kraja Cerklje na Gorenjskem zapustimo glavno cesto, ki se nadaljuje proti Velesovem in Visokem in z vožnjo nadaljujemo rahlo desno na cesto v smeri smučišča Krvavec. V nadaljevanju se peljemo mimo spodnje postaje žičnice na Krvavec, ko pa se višje cesta položi in nas pripelje do manjšega prevala, kjer se začne naselje Štefanja Gora, parkiramo na primernem mestu ob cesti.

Path description (Slovenian language):

Z izhodišča se v desno odcepi pot proti Kopi, Davovcu in Krvavcu, mi pa po asfaltni cesti hodimo do nekaj 10 metrov oddaljenega križišča, kjer nadaljujemo po spodnji desni cesti (levo Štefanja gora čez Spodnjo Štefanjo vas) v smeri Mežnarja in cerkve. Za križiščem hitro prispemo do prvih hiš v zaselku Zgornja Štefanja vas, nato pa, ko se hiše že končajo nadaljujemo po rahlo desni cesti v smeri Možjance (levo cerkev sv. Štefana na Štefanji gori). Cesta nas v nadaljevanju še nekaj časa vodi ob pašniku, nato pa preide v gozd. Sledi rahel spust, nato pa se gozd razredči in s poti se nam odpre nekaj razgleda proti Gorenjski. Po nekaj minutah prečenja prispemo do prvih hiš, nato pa še do križišča, kjer nadaljujemo desno proti cerkvi sv. Nikolaja (1 minuta), ali pa naravnost proti okrepčevalnici Rožmarin (2 minuti).
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2016 (april).

Trip can be prolonged to next destinations: Jamna peč, Apnišče, Štefanja gora
Recommended: similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
stefanja_gora - Sveti Nikolaj (Možjanca) stefanja_gora - Sveti Nikolaj (Možjanca) stefanja_gora - Sveti Nikolaj (Možjanca) stefanja_gora - Sveti Nikolaj (Možjanca) stefanja_gora - Sveti Nikolaj (Možjanca) stefanja_gora - Sveti Nikolaj (Možjanca) stefanja_gora - Sveti Nikolaj (Možjanca) stefanja_gora - Sveti Nikolaj (Možjanca) stefanja_gora - Sveti Nikolaj (Možjanca) stefanja_gora - Sveti Nikolaj (Možjanca) stefanja_gora - Sveti Nikolaj (Možjanca) stefanja_gora - Sveti Nikolaj (Možjanca) stefanja_gora - Sveti Nikolaj (Možjanca) stefanja_gora - Sveti Nikolaj (Možjanca) stefanja_gora - Sveti Nikolaj (Možjanca) stefanja_gora - Sveti Nikolaj (Možjanca) stefanja_gora - Sveti Nikolaj (Možjanca) stefanja_gora - Sveti Nikolaj (Možjanca)
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing