Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Stara Žaga - Koča na Bohorju - via Skalica and Veliki Javornik

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Stara Žaga - Koča na Bohorju (via Skalica and Veliki Javornik)

 
Starting point: Stara Žaga (518 m)
Destination: Koča na Bohorju (896 m)
Path name: via Skalica and Veliki Javornik
Time of walking: 3 h 10 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 378 m
Altitude difference (by path): 378 m
Map: Celjska kotlina, 1:50000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Author: zdejan
Views: 128
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 42
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

Na Kočo na Bohorju se lahko povzpnemo tudi s Planine pri Sevnici oziroma iz zaselka Stara Žaga pod njo, kjer je ob avtobusni postaji večje parkirišče z nameščenimi kažipoti proti Skalici, Koči na Bohorju in Lisci. Sem se lahko pripeljemo iz Sevnice, Šentjurja ali iz Rimskih Toplic skozi dolino Gračnice.

Path description (Slovenian language):

Z izhodišča Stara Žaga začnemo skladno s kažipoti proti Skalici po asfaltni cesti proti Bohorju. Že kakšnih 100 metrov pozneje cesto za hišami zapustimo v desno in se po prijetni gozdni poti povzpnemo do jase z lovsko opazovalnico in krmilnico. Nato nas zopet sprejme gozd. Višje dosežemo makadamsko cesto, ki je sprva prečimo, nato pa sledimo, v zadnjem delu tudi rahlo navzdol. Prispemo do Lovskega doma Bohor, ki stoji na sedlu pod Vrhom Možnice. Po gozdni cesti skladno s kažipoti nadaljujemo proti Skalici. Pred njo pridemo na večje razpotje. Desna pot vodi na prepadni vrh Skalice, mi pa jo uberemo po levi poti proti Velikemu Javorniku (in naprej do Koče na Bohorju).
Nadaljujemo proti vzhodu. Kmalu stopimo na cesto in pridemo do razpotja pod Velikim Javornikom, na katerega se povzpnemo po kolovozu in strmi stezi. Na vrhu nas pozdravi velik travnik, kjer je na najvišji točki postavljen betonski steber s vpisno skrinjico in žigom. Vrh žal ni razgleden, v ta namen je vredno prečiti travnik proti zahodu, kjer se odpre odlična razgledna točka s klopco in razgledom proti zahodu.
Z najvišje točke Bohorja nadaljujemo skladno s kažipoti navzdol v gozd proti vzhodu. Kmalu stopimo na cesto, po kateri skladno s kažipoti prispemo do Koče na Bohorju.

On the way: Vrh Možnice (926m), Lovski dom Bohor (842m), Skalica (Bohor) (951m), Mali Javornik (989m), Veliki Javornik (Bohor) (1023m), Koprivnik (982m)
Trip can be prolonged to next destinations: Koprivnik (Bohor), Veliki Javornik (Bohor)
Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
stara_zaga - Koča na Bohorju stara_zaga - Koča na Bohorju stara_zaga - Koča na Bohorju stara_zaga - Koča na Bohorju stara_zaga - Koča na Bohorju stara_zaga - Koča na Bohorju stara_zaga - Koča na Bohorju stara_zaga - Koča na Bohorju stara_zaga - Koča na Bohorju stara_zaga - Koča na Bohorju stara_zaga - Koča na Bohorju stara_zaga - Koča na Bohorju stara_zaga - Koča na Bohorju stara_zaga - Koča na Bohorju stara_zaga - Koča na Bohorju stara_zaga - Koča na Bohorju stara_zaga - Koča na Bohorju stara_zaga - Koča na Bohorju stara_zaga - Koča na Bohorju stara_zaga - Koča na Bohorju stara_zaga - Koča na Bohorju stara_zaga - Koča na Bohorju stara_zaga - Koča na Bohorju stara_zaga - Koča na Bohorju stara_zaga - Koča na Bohorju stara_zaga - Koča na Bohorju stara_zaga - Koča na Bohorju stara_zaga - Koča na Bohorju stara_zaga - Koča na Bohorju stara_zaga - Koča na Bohorju stara_zaga - Koča na Bohorju stara_zaga - Koča na Bohorju stara_zaga - Koča na Bohorju stara_zaga - Koča na Bohorju stara_zaga - Koča na Bohorju stara_zaga - Koča na Bohorju stara_zaga - Koča na Bohorju stara_zaga - Koča na Bohorju stara_zaga - Koča na Bohorju stara_zaga - Koča na Bohorju stara_zaga - Koča na Bohorju stara_zaga - Koča na Bohorju
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing