Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Stara Vrhnika - Koča na Planini nad Vrhniko - via Špica

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Goriško, Notranjsko and Snežniško hribovjekoča na planini nad vrhniko / Stara Vrhnika - Koča na Planini nad Vrhniko
  

Stara Vrhnika - Koča na Planini nad Vrhniko (via Špica)

 
Starting point: Stara Vrhnika (324 m)
Destination: Koča na Planini nad Vrhniko (733 m)
Path name: via Špica
Time of walking: 1 h 15 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 409 m
Altitude difference (by path): 409 m
Map: Ljubljana - okolica 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 9929
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 35
Number of comments: 3
Access to starting point (Slovenian language):

Z avtoceste Ljubljana - Koper se usmerimo na izvoz Vrhnika, nato pa pri prvem semaforju nadaljujemo levo v smeri Logatca. Po stari cesti proti Logatcu se peljemo le nekaj 10 m, nato pa nas oznake za Horjul usmerijo desno. Naprej se peljemo proti Horjulu, omenjeni cesti pa sledimo do mesta, kjer nas oznake za Staro Vrhniko usmerijo levo. Z vožnjo nadaljujemo skozi omenjeni kraj, nato pa hitro prispemo do križišča ob gasilskem domu. Tu parkiramo na primernem mestu ob križišču.

Path description (Slovenian language):

Od križišča pri gasilskem domu nadaljujemo naravnost ter pot nadaljujemo po rahlo vzpenjajoči cesti, ki nas mimo cerkve sv. Lenarta pripelje do križišča pri spomeniku NOB. Tu nadaljujemo po levi cesti in pot nadaljujemo skozi naselje do konca ceste. Od konca ceste nadaljujemo po kolovozu, ki se zložno vzpenja čez razgleden travnik, nato pa, ko prispemo pod daljnovod, nadaljujemo rahlo levo, kjer po nekaj minutah nadaljnje hoje prispemo do ceste. Cesto le prečimo in vzpon nadaljujemo po markirani planinski poti, ki se postopoma prične zmerno vzpenjati in višje preide v strnjen gozd. Po nekaj minutah hoje skozi gozd, se pot prehodno povsem položi, nato pa se strmo vzpne in nas pripelje na z gozdom poraščen greben. Nekaj časa nadaljujemo po omenjenem grebenu, nato pa pot zavije rahlo proti levi in se priključi poti z Vrhnike.
Sledi nekaj minut lahkotne hoje do klopce Špica, nato pa pot zavije rahlo v levo ter se postopoma prične strmeje vzpenjati. Tej naprej razmeroma strmi poti, sledimo vse do Zavetišča na Planini nad Vrhniko, le tega pa dosežemo po približno 10 minutah nadaljnje hoje.
Opis in slike se nanašajo na stanje decembra 2010.

Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
stara_vrhnika - Koča na Planini nad Vrhniko stara_vrhnika - Koča na Planini nad Vrhniko stara_vrhnika - Koča na Planini nad Vrhniko stara_vrhnika - Koča na Planini nad Vrhniko stara_vrhnika - Koča na Planini nad Vrhniko stara_vrhnika - Koča na Planini nad Vrhniko stara_vrhnika - Koča na Planini nad Vrhniko stara_vrhnika - Koča na Planini nad Vrhniko stara_vrhnika - Koča na Planini nad Vrhniko stara_vrhnika - Koča na Planini nad Vrhniko stara_vrhnika - Koča na Planini nad Vrhniko stara_vrhnika - Koča na Planini nad Vrhniko stara_vrhnika - Koča na Planini nad Vrhniko stara_vrhnika - Koča na Planini nad Vrhniko stara_vrhnika - Koča na Planini nad Vrhniko stara_vrhnika - Koča na Planini nad Vrhniko stara_vrhnika - Koča na Planini nad Vrhniko stara_vrhnika - Koča na Planini nad Vrhniko stara_vrhnika - Koča na Planini nad Vrhniko stara_vrhnika - Koča na Planini nad Vrhniko stara_vrhnika - Koča na Planini nad Vrhniko stara_vrhnika - Koča na Planini nad Vrhniko stara_vrhnika - Koča na Planini nad Vrhniko stara_vrhnika - Koča na Planini nad Vrhniko stara_vrhnika - Koča na Planini nad Vrhniko stara_vrhnika - Koča na Planini nad Vrhniko stara_vrhnika - Koča na Planini nad Vrhniko stara_vrhnika - Koča na Planini nad Vrhniko stara_vrhnika - Koča na Planini nad Vrhniko stara_vrhnika - Koča na Planini nad Vrhniko stara_vrhnika - Koča na Planini nad Vrhniko stara_vrhnika - Koča na Planini nad Vrhniko stara_vrhnika - Koča na Planini nad Vrhniko stara_vrhnika - Koča na Planini nad Vrhniko stara_vrhnika - Koča na Planini nad Vrhniko
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing