Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Star maln - Koča na Planini nad Vrhniko -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Star maln - Koča na Planini nad Vrhniko

 
Starting point: Star maln (386 m)
Destination: Koča na Planini nad Vrhniko (733 m)
Path name: -
Time of walking: 1 h
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 347 m
Altitude difference (by path): 347 m
Map:
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): ice axe, crampons
Views: 45767
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 29
Number of comments: 1
Access to starting point (Slovenian language):

Z avtoceste Ljubljana - Koper se usmerimo na izvoz Vrhnika, nato pa z vožnjo nadaljujemo po stari cesti proti Logatcu. Pri zadnjem semaforju na Vrhniki, le tega prepoznamo po tem, da se v bližini nahajata banka in lekarna, zavijemo desno, nato pa v naslednjih križiščih sledimo cesti v smeri Starega malna. Cesta kmalu izgubi asfaltno prevleko in nas naprej vodi po dolini Bele. Razmeroma zložni cesti, nato sledimo vse do parkirišča v bližini Koče v Starem Malnu.
Iz Logatca se po stari cesti peljemo proti Vrhniki. Le malo za tem, ko se v levo odcepi cesta proti Zaplani, bomo prišli do manj opaznega križišča, kjer se v levo odcepi cesta proti vasi Strmica. V omenjeni vasi nadaljujemo desno ter se naprej peljemo po cesti, ki se prične strmeje spuščati proti dolini Bele. Po krajšem spustu pridemo do manjšega križišča, kjer se nam z desne priključi poz z Vrhnike. Parkiramo na večjem parkirišču ob že omenjenem križišču.

Path description (Slovenian language):

S parkirišča nadaljujemo po zložni makadamski cesti, po kateri mimo mlinskega kolesa, v manj kot 5 minutah hoje prispemo do Koče v Starem Malnu.
Od koče nadaljujemo v smeri Lintverna in Planine ter pot še kratek čas nadaljujemo po cesti, nato pa se ta spremeni v lepo urejeno pešpot, ki se nadaljuje ob potoku Bele. Pot nato preko manjšega mostička preči Belo ter se nato prične zmerno vzpenjati. Vzpon nadaljujemo po desnem bregu potoka, po precej spolzki poti, ob kateri nam je nekoliko višje v pomoč kratka jeklenica (nezahtevno). Pot se nato vrne na desno stran potoka, kjer nas nato v nekaj minutah prečnega vzpona pripelje do Lintverna (izvir Bele).
Pri Lintvernu pot zavije ostro v desno ter nas po krajšem vzponu pripelje do manjše razgledne točke, kjer tudi stopimo na neizrazit z gozdom poraščen greben. Vzpon nekaj časa nadaljujemo po omenjenem grebenčku, nato pa prečimo dva zaporedna kolovoza. V obeh primerih nadaljujemo v smeri Planine, po poti, ki se višje nekajkrat kar precej strmo vzpne. Višje se pot rahlo položi in nas v nekaj minutah nadaljnje hoje pripelje do Zavetišča na Planini nad Vrhniko, ob katerem se nahaja dobrih 20 m visok razgledni stolp.
Opis in slike se nanašajo na stanje junija 2010.

On the way: Koča v Starem Malnu (400m)
Recommended: panorama, similar trips, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
star_maln - Koča na Planini nad Vrhniko star_maln - Koča na Planini nad Vrhniko star_maln - Koča na Planini nad Vrhniko star_maln - Koča na Planini nad Vrhniko star_maln - Koča na Planini nad Vrhniko star_maln - Koča na Planini nad Vrhniko star_maln - Koča na Planini nad Vrhniko star_maln - Koča na Planini nad Vrhniko star_maln - Koča na Planini nad Vrhniko star_maln - Koča na Planini nad Vrhniko star_maln - Koča na Planini nad Vrhniko star_maln - Koča na Planini nad Vrhniko star_maln - Koča na Planini nad Vrhniko star_maln - Koča na Planini nad Vrhniko star_maln - Koča na Planini nad Vrhniko star_maln - Koča na Planini nad Vrhniko star_maln - Koča na Planini nad Vrhniko star_maln - Koča na Planini nad Vrhniko star_maln - Koča na Planini nad Vrhniko star_maln - Koča na Planini nad Vrhniko star_maln - Koča na Planini nad Vrhniko star_maln - Koča na Planini nad Vrhniko star_maln - Koča na Planini nad Vrhniko star_maln - Koča na Planini nad Vrhniko star_maln - Koča na Planini nad Vrhniko star_maln - Koča na Planini nad Vrhniko star_maln - Koča na Planini nad Vrhniko star_maln - Koča na Planini nad Vrhniko star_maln - Koča na Planini nad Vrhniko
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing