Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Srednje - Globočak -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Srednje - Globočak

 
Starting point: Srednje (680 m)
Destination: Globočak (809 m)
Path name: -
Time of walking: 0 h 35 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 129 m
Altitude difference (by path): 140 m
Map:
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 4188
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 25
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

Iz Nove Gorice se peljemo proti Tolminu ali obratno, mi pa cesti sledimo do kraja Ročinj, kjer nas oznake za Kambreško usmerijo levo (iz smeri Tolmina pa desno). Po 4 km pridemo na Kambreško, mi pa v križišču sredi vasi zavijemo desno proti Srednjemu in Livku. Naprej se peljemo po nekoliko ožji, a še naprej asfaltirani cesti, po kateri kmalu prispemo v vas Srednje, ki je izhodišče za naš izlet. Primerno mesto za parkiranje je manjše parkirišče ob 300 m oddaljenem pokopališču.

Path description (Slovenian language):

Od pokopališča se vrnemo do začetka vasi, tam pa nas oznake za Globočak usmerijo na ozko vzpenjajočo asfaltno cesto. Po omenjeni cesti se vzpnemo do manjšega nogometnega igrišča, za katerim asfaltna cesta zavije v levo. Ravno na začetku ovinka, pa zapustimo cesto in pot nadaljujemo po travnatem kolovozu, ki se nadaljuje ob robu gozda. Po nekaj 10 m zapustimo tudi kolovoz in pot nadaljujemo desno na markirano pešpot, ki se prične najprej zložno, nato pa zmerneje vzpenjati skozi gozd. Višje se steza za kratek čas rahlo spusti, nato pa se prične strmeje vzpenjati. Strmina hitro popusti in pot nas pripelje na glavni greben Globočaka, kjer se nam priključi pot s Kambrešekga.
Tu nadaljujemo levo ter po minuti nadaljnje hoje prispemo na z gozdom poraščen vrh.
Z vrha se lahko v nekaj minutah spustimo do dveh bližnjih kavern.

Recommended: similar trips, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
srednje - Globočak srednje - Globočak srednje - Globočak srednje - Globočak srednje - Globočak srednje - Globočak srednje - Globočak srednje - Globočak srednje - Globočak srednje - Globočak srednje - Globočak srednje - Globočak srednje - Globočak srednje - Globočak srednje - Globočak srednje - Globočak srednje - Globočak srednje - Globočak srednje - Globočak srednje - Globočak srednje - Globočak srednje - Globočak srednje - Globočak srednje - Globočak srednje - Globočak
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing