Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Srednja vas - Planina Blatce -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Julian Alpsplanina blatce / Srednja vas - Planina Blatce
  

Srednja vas - Planina Blatce

 
Starting point: Srednja vas (583 m)
Destination: Planina Blatce (888 m)
Path name: -
Time of walking: 0 h 55 min
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 305 m
Altitude difference (by path): 305 m
Map: TNP 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): crampons, ice axe
Views: 310
Trip rating: 2 votes
Number of pictures: 19
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

Z avtoceste Ljubljana - Jesenice se usmerimo na izvoz Lesce in cesti sledimo proti Bledu in naprej proti Bohinjski Bistrici. Le malo pred Bohinjsko Bistrico, pri naselju Bitnje, nadaljujemo ostro desno v smeri Pokljuke. Po krajšem vzponu se cesta položi in nas hitro pripelje v Zgornjo Bohinjsko dolino. Tu v križišču nadaljujemo levo (desno Pokljuka) in cesti naprej sledimo do Srednje vasi. Tu v drugem delu vasi opazimo oznake za cerkev sv. Martina, ki nas usmerijo desno na ožjo in precej strmo cesto, po kateri nato hitro prispemo do cerkve in osnovne šole. Parkiramo na primernem mestu ob šoli ali cerkvi, urejeno javno parkirišče pa se nahaja približno 15 minut stran ob vznožju smučišča Senožeta..

Path description (Slovenian language):

S parkirišča pri cerkvi se v nekaj korakih spustimo do osnovne šole, od tam pa nadaljujemo v smeri razglednika na Kresu. Pot naprej nas vodi po ožji asfaltni cesti, po kateri hitro prispemo do večjega vodohrana, kjer opazimo oznake za Uskovnico. Nadaljujemo po kolovozu, ki preide v gozd, na desnem ovinku pa prehodno stopimo iz gozda in odpre se nam lep pogled na Rudnico in del Zgornje Bohinjske doline. Nadaljujemo po kolovozu, ki nas vodi skozi nekoliko ožji prehod, nato pa v prečnem vzponu do mesta, kjer dosežemo cesto, ki vodi na Uskovnico. Cesto dosežemo ravno na lepo urejenem razgledišču na Kresu, s katerega se nam odpre pogled proti Srednji vasi, Zgornji Bohinjski dolini ter Spodnjim Bohinjskim goram v ozadju. Kratek čas nadaljujemo po cesti, nato pa nas na koncu blagega levega ovinka oznake za Uskovnico usmerijo desno na kolovoz, ki nas vodi skozi gozd, pas grmičevja, višje pa ponovno skozi gozd. Nekaj minut višje ponovno dosežemo makadamsko cesto, mi pa na njej tokrat ostanemo za dalj časa in zapustimo markirano pot, ki se nadaljuje po kolovozu. Sledi daljši prečni vzpon proti levi, kjer se nam občasno odpre nekaj razgleda, sicer pa se večinoma vzpenjamo skozi gozd. Višje na levi že opazimo prve koče na planini Blatce, mi pa se še nekaj minut vzpenjamo po cesti, s ceste pa gremo levo, ko se rahlo v levo odcepi slabša cesta, ki vodi do bližnje koče.
Opis se nanaša na stanje februarja 2020, slike pa so iz različnih obdobij.

On the way: Razgledišče na Kresu (619m)
Trip can be prolonged to next destinations: Studor
Recommended: similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
srednja_vas - Planina Blatce srednja_vas - Planina Blatce srednja_vas - Planina Blatce srednja_vas - Planina Blatce srednja_vas - Planina Blatce srednja_vas - Planina Blatce srednja_vas - Planina Blatce srednja_vas - Planina Blatce srednja_vas - Planina Blatce srednja_vas - Planina Blatce srednja_vas - Planina Blatce srednja_vas - Planina Blatce srednja_vas - Planina Blatce srednja_vas - Planina Blatce srednja_vas - Planina Blatce srednja_vas - Planina Blatce srednja_vas - Planina Blatce srednja_vas - Planina Blatce srednja_vas - Planina Blatce
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing