Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Spodnje Škofije - Tinjan -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Spodnje Škofije - Tinjan

 
Starting point: Spodnje Škofije (74 m)
Destination: Tinjan (374 m)
Path name: -
Time of walking: 1 h 15 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 300 m
Altitude difference (by path): 300 m
Map: Primorje in Kras 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 1011
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 24
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

S primorske avtoceste, pri razcepu Srmin sledimo oznakam za Škofije in Ankaran, nato pa zapeljemo na izvoz Škofije. Iz bližnjega krožišča zapeljemo v smeri Škofij, nato pa se peljemo do središča kraja, kjer na enem od parkirišč v bližini semaforja, lekarne ali trgovine Mercator parkiramo.

Path description (Slovenian language):

Od mesta, kjer smo parkirali se najprej sprehodimo do semaforja, kjer že opazimo prve markacije. Nadaljujemo na jugovzhodno stran ceste, nato pa levo od avtobusno postaje, na drogu električne napeljave opazimo naslednjo markacijo, ki nas usmeri na asfaltno pot levo od bližnje hiše. Oznake za Tinjan nas nato vodijo preko kolesarske steze, malo naprej pa dosežemo cesto, ki vodi proti Tinjanu. Pot naprej nas vodi mimo pokopališča, razgledna cesta, s katere se nam odpre pogled proti Trstu, pa se v nadaljevanju prične zmerno vzpenjati. V nadaljevanju se vzpenjamo skozi Zgornje Škofije, višje pa se naselje konča, mi pa nekaj minut pozneje prispemo do križišča, kjer se v desno odcepi cesta proti Kolombarju in Slatinam.
Nadaljujemo naravnost, po še naprej markirani cesti, kateri se malo višje z desne priključi še označena pot iz Dekanov. Ko prispemo v Tinjan, nas pot najprej vodi mimo kapelice, nato pa še mimo nekaj hiš, do cerkve sv. Mihaela na Tinjanskem hribu, kjer se nahaja žig SPP.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2018 (april).

On the way: Zgornje Škofije (201m)
Trip can be prolonged to next destinations: Ankaran
Recommended: panorama, similar trips, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
spodnje_skofije - Tinjan spodnje_skofije - Tinjan spodnje_skofije - Tinjan spodnje_skofije - Tinjan spodnje_skofije - Tinjan spodnje_skofije - Tinjan spodnje_skofije - Tinjan spodnje_skofije - Tinjan spodnje_skofije - Tinjan spodnje_skofije - Tinjan spodnje_skofije - Tinjan spodnje_skofije - Tinjan spodnje_skofije - Tinjan spodnje_skofije - Tinjan spodnje_skofije - Tinjan spodnje_skofije - Tinjan spodnje_skofije - Tinjan spodnje_skofije - Tinjan spodnje_skofije - Tinjan spodnje_skofije - Tinjan spodnje_skofije - Tinjan spodnje_skofije - Tinjan spodnje_skofije - Tinjan spodnje_skofije - Tinjan
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing