Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Spodnje Gorje - Planina Obranica -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Julian Alpsplanina obranica / Spodnje Gorje - Planina Obranica
  

Spodnje Gorje - Planina Obranica

 
Starting point: Spodnje Gorje (620 m)
Destination: Planina Obranica (1035 m)
Path name: -
Time of walking: 1 h 5 min
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: easily
Altitude difference: 415 m
Altitude difference (by path): 415 m
Map: TNP 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): ice axe, crampons
Author: heinz
Views: 6104
Trip rating: 3 votes
Number of pictures: 20
Number of comments: 7
Access to starting point (Slovenian language):

Z avtoceste Ljubljana - Jesenice se usmerimo na izvoz Lipce, kjer zavijemo levo v smeri "Blejska Dobrava in Spodnje Gorje". Že kmalu, ko zapeljemo v železniški podvoz smo v naslednjem križišču, kjer peljemo v smeri desno - Bled, Kočna. Sprva serpentinasta cesta se vzpne naravnost proti zahodu in kmalu v levem ovinku doseže vrh oz. naselje Kočna. Ko ga prevozimo, se peljemo še nadaljnjih 3 km, nakar ob cesti pred krajevno oznako Spodnje Gorje opazimo leseno tablo z napisom Gorje - dobrodošli... Tu, v bližini parkiramo.

Path description (Slovenian language):

Tik pred leseno tablo stopimo na travnato pot, ki pelje desno v klanček čez travnik. Nekoliko višje opazimo nizko lovsko opazovalnico. Poleg nje vodi kolovoz, na katerega se usmerimo, ta pa nas proti SZ (desno), že kmalu pripelje v gozd.
Kolovoz, ki postaja razrit in blaten, se sprva vzpenja proti SV, kasneje pa nekaj časa tudi v smeri JZ. Ko strmina popusti, naletimo na razpotje, kjer izberemo desno (oz. naravnost) smer. Tu sprva hodimo po nekoliko zaraščenem kolovozu, ki se vse strmeje vzpenja in dobiva gruščnato podlago. Ko strmina popusti, pot zavije najprej nekoliko levo in zatem še ostro desno proti severu, kjer se popolnoma položi. Pri naslednjem razpotju nadaljujemo desno v klanec, kasneje pa zaradi padlega drevja za nekaj časa zapustimo kolovoz in hodimo ob njem po desni. Ko se nanj vrnemo, stopimo iz gozda na s smrekami poraslo položno livado, kjer mimo podrtije čez nekaj časa zopet stopimo v gozd. Sledi še nekaj vzpona v zavojih, nakar naletimo na leso z napisom. Vstopimo na planino, ter po nekaj 10 m naletimo na kamnito razvalino, kjer se najprej usmerimo desno v klanec do razglednega vrha, od tu pa še do pastirske koče, ki se nahaja na zahodnem robu planine.

Recommended: similar trips, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
spodnje_gorje - Planina Obranica spodnje_gorje - Planina Obranica spodnje_gorje - Planina Obranica spodnje_gorje - Planina Obranica spodnje_gorje - Planina Obranica spodnje_gorje - Planina Obranica spodnje_gorje - Planina Obranica spodnje_gorje - Planina Obranica spodnje_gorje - Planina Obranica spodnje_gorje - Planina Obranica spodnje_gorje - Planina Obranica spodnje_gorje - Planina Obranica spodnje_gorje - Planina Obranica spodnje_gorje - Planina Obranica spodnje_gorje - Planina Obranica spodnje_gorje - Planina Obranica spodnje_gorje - Planina Obranica spodnje_gorje - Planina Obranica spodnje_gorje - Planina Obranica spodnje_gorje - Planina Obranica
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing