Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Spodnja Kokra - Skutman - via Kopa

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Kamnik Savinja Alpsskutman / Spodnja Kokra - Skutman
  

Spodnja Kokra - Skutman (via Kopa)

 
Starting point: Spodnja Kokra (530 m)
Destination: Skutman (911 m)
Path name: via Kopa
Time of walking: 2 h
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 381 m
Altitude difference (by path): 550 m
Map: Karavanke - osrednji del 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): ice axe, crampons
Views: 611
Trip rating: 2 votes
Number of pictures: 29
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

Z avtoceste Ljubljana - Jesenice se usmerimo na izvoz Kranj - vzhod in cesti naprej sledimo v smeri Zgornje Jezersko. V vasi Kokra, pri oznaki ceste med 10,5 in 10km se desno navzdol odcepi cesta proti Spodnji Kokri (ob križišču so tudi planinske oznake). Takoj za tem, ko cesta preči reko Kokro parkiramo na parkirišču ob cesti.

Path description (Slovenian language):

Na začetku parkirišča opazimo markacijo, ki nas usmeri desno na pešpot, ki se vzpenja po zaraščenih stopnicah. Pot se nato položi in nas višje pripelje na cesto, kateri sledimo v desno. Po krajšem vzponu pridemo na manjše križišče, kjer nadaljujemo desno, cesti pa sledimo le še nekaj deset metrov do podirajoče hiše. Pri podirajoči hiši nas markacije usmerijo na kolovoz (cesta tu zavije desno), kateremu nato sledimo le kratek čas, saj markirana pot zavije desno in nas mimo križa pripelje do potoka. Pot omenjeni potok preči in se za njim začne strmeje vzpenjati. Strmina kmalu popusti in pot nas v zmernem vzponu, ki skoraj v celoti poteka skozi gozd, po dobri uri hoje pripelje do grebena in neizrazitega sedla Davovec, kjer je označeno razpotje.
Z razpotja nadaljujemo desno (levo Krvavec), na bližnjem razpotju kolovozov pa desno od desne ga kolovoza, tako da se vzpenjamo vzporedno z zgornjim kolovozom. Višje se prehodno priključimo na kolovoz, nato pa ga zapustimo in pot ponovno nadaljujemo rahlo desno, sprva še vzporedno s kolovozom. Sledi še kratek vzpon in pot nas pripelje na vrh Kope.
S Kope nadaljujemo naravnost v smeri Skutmana, po poti, ki se prične spuščati po gozdnatem grebenu. Ko se po približno 15 minutah spust konča, prispemo na manjše sedelce, kjer je označeno razpotje, mi pa nadaljujemo naravnost v smeri Skutmana (levo Možjanca in Štefanja Gora).
Od razpotja naprej se pot sprva nadaljuje brez večjih sprememb višine, nato se prehodno spusti, za tem pa se strmeje vzpne in nas v minuti ali dveh nadaljnje hoje pripelje na vrh Skutmana.
Pot je do sedla Davovec markirana, od tam naprej pa le še označena.

On the way: Sedlo Davovec (932m), Kopa (1024m)
Trip can be prolonged to next destinations: Jamna peč, Kopa (Partizanski vrh)
Recommended: similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
spodnja_kokra - Skutman spodnja_kokra - Skutman spodnja_kokra - Skutman spodnja_kokra - Skutman spodnja_kokra - Skutman spodnja_kokra - Skutman spodnja_kokra - Skutman spodnja_kokra - Skutman spodnja_kokra - Skutman spodnja_kokra - Skutman spodnja_kokra - Skutman spodnja_kokra - Skutman spodnja_kokra - Skutman spodnja_kokra - Skutman spodnja_kokra - Skutman spodnja_kokra - Skutman spodnja_kokra - Skutman spodnja_kokra - Skutman spodnja_kokra - Skutman spodnja_kokra - Skutman spodnja_kokra - Skutman spodnja_kokra - Skutman spodnja_kokra - Skutman spodnja_kokra - Skutman spodnja_kokra - Skutman spodnja_kokra - Skutman spodnja_kokra - Skutman spodnja_kokra - Skutman spodnja_kokra - Skutman
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing