Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Spodnja Kokra - Kopa (Partizanski vrh) -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Kamnik Savinja Alpskopa (partizanski vrh) / Spodnja Kokra - Kopa (Partizanski vrh)
  

Spodnja Kokra - Kopa (Partizanski vrh)

 
Starting point: Spodnja Kokra (530 m)
Destination: Kopa (Partizanski vrh) (1024 m)
Path name: -
Time of walking: 1 h 30 min
Difficulty: easy marked way, easy unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 494 m
Altitude difference (by path): 500 m
Map: Karavanke - osrednji del 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): ice axe, crampons
Views: 1033
Trip rating: 2 votes
Number of pictures: 19
Number of comments: 1
Access to starting point (Slovenian language):

Z avtoceste Ljubljana - Jesenice se usmerimo na izvoz Kranj - vzhod in cesti naprej sledimo v smeri Zgornje Jezersko. V vasi Kokra, pri oznaki ceste med 10,5 in 10km se desno navzdol odcepi cesta proti Spodnji Kokri (ob križišču so tudi planinske oznake). Takoj za tem, ko cesta preči reko Kokro parkiramo na parkirišču ob cesti.

Path description (Slovenian language):

Na začetku parkirišča opazimo markacijo, ki nas usmeri desno na pešpot, ki se vzpenja po zaraščenih stopnicah. Pot se nato položi in nas višje pripelje na cesto, kateri sledimo v desno. Po krajšem vzponu pridemo na manjše križišče, kjer nadaljujemo desno, cesti pa sledimo le še nekaj deset metrov do podirajoče hiše. Pri podirajoči hiši nas markacije usmerijo na kolovoz (cesta tu zavije desno), kateremu nato sledimo le kratek čas, saj markirana pot zavije desno in nas mimo križa pripelje do potoka. Pot omenjeni potok preči in se za njim začne strmeje vzpenjati. Strmina kmalu popusti in pot nas v zmernem vzponu, ki skoraj v celoti poteka skozi gozd, po dobri uri hoje pripelje do grebena in neizrazitega sedla Davovec, kjer je označeno razpotje.
Z razpotja nadaljujemo desno (levo Krvavec), na bližnjem razpotju kolovozov pa desno od desne ga kolovoza, tako da se vzpenjamo vzporedno z zgornjim kolovozom. Višje se prehodno priključimo na kolovoz, nato pa ga zapustimo in pot ponovno nadaljujemo rahlo desno, sprva še vzporedno s kolovozom. Sledi še kratek vzpon in pot nas pripelje na vrh Kope.
Pot je do sedla Davovec markirana, od tam naprej pa le še označena.

On the way: Sedlo Davovec (932m)
Recommended: similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
spodnja_kokra - Kopa (Partizanski vrh) spodnja_kokra - Kopa (Partizanski vrh) spodnja_kokra - Kopa (Partizanski vrh) spodnja_kokra - Kopa (Partizanski vrh) spodnja_kokra - Kopa (Partizanski vrh) spodnja_kokra - Kopa (Partizanski vrh) spodnja_kokra - Kopa (Partizanski vrh) spodnja_kokra - Kopa (Partizanski vrh) spodnja_kokra - Kopa (Partizanski vrh) spodnja_kokra - Kopa (Partizanski vrh) spodnja_kokra - Kopa (Partizanski vrh) spodnja_kokra - Kopa (Partizanski vrh) spodnja_kokra - Kopa (Partizanski vrh) spodnja_kokra - Kopa (Partizanski vrh) spodnja_kokra - Kopa (Partizanski vrh) spodnja_kokra - Kopa (Partizanski vrh) spodnja_kokra - Kopa (Partizanski vrh) spodnja_kokra - Kopa (Partizanski vrh) spodnja_kokra - Kopa (Partizanski vrh)
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing