Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Sotina - Činčev breg - via Činčev Breg

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Prekmurječinčev breg / Sotina - Činčev breg
  

Sotina - Činčev breg (via Činčev Breg)

 
Starting point: Sotina (258 m)
Destination: Činčev breg (375 m)
Path name: via Činčev Breg
Time of walking: 0 h 25 min
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 117 m
Altitude difference (by path): 117 m
Map: Pomurje 1:40.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 71
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 21
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

a) Zapeljemo se v Gederovce (do sem iz Radencev ali Murske Sobote) ter z vožnjo nadaljujemo v smeri Kuzme. Ko prispemo v naselje Sotina postanemo pozorni, saj se pri pokopališču prične opisana pot. Parkiramo na makadamskem parkirišču 50 m naprej od parkirišča ob pokopališču.
b) Zapeljemo se v Kuzmo (do sem iz naselja Grad, Mačkovcev ali Petrovcev), nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Sotini in Avstriji. Ko se Kuzma konča sledi nekaj vzpona, nato pa spust, kjer iz križišča s prednostno cesto nadaljujemo levo. V nadaljevanju hitro prispemo v Sotino, kjer se ob pokopališču prične opisana pot. Parkiramo kakih 50 m pred pokopališčem na makadamskem parkirišču.

Path description (Slovenian language):

S parkirišča se ob glavni cesti sprehodimo do parkirišča ob pokopališču, za pokopališčem pa gremo desno na stransko cesto, ki se prične zmerno vzpenjati. Sprva gremo še mimo nekaj hiš, kjer nadaljujemo po cesti, ki vodi proti zaselku Činčev Breg. Za razglednim delom cesta preide v pas gozda, ko se na desni gozd konča, pa ob poti opazimo skalo z markacijo in napisom Činčev breg 359 m.
Od tu gremo še nekaj 10 korakov po cesti, nato pa gremo levo na kolovoz, ki se prične vzpenjati skozi gozd. Po krajšem strmejšem vzponu se pot in pobočje položita, mi pa gremo najprej desno, nato pa levo in prispemo do najvišje točke Činčevega brega, katera pa nam zaradi gozda ne nudi lepega razgleda.
Opis in slike se nanašajo na stanje februarja 2021.

On the way: Čurmanov Breg (290m), Činčev Breg (350m)
Recommended: similar trips, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
sotina - Činčev breg sotina - Činčev breg sotina - Činčev breg sotina - Činčev breg sotina - Činčev breg sotina - Činčev breg sotina - Činčev breg sotina - Činčev breg sotina - Činčev breg sotina - Činčev breg sotina - Činčev breg sotina - Činčev breg sotina - Činčev breg sotina - Činčev breg sotina - Činčev breg sotina - Činčev breg sotina - Činčev breg sotina - Činčev breg sotina - Činčev breg sotina - Činčev breg sotina - Činčev breg
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing