Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Smrečje - Virnikova planina -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Karawanksvirnikova planina / Smrečje - Virnikova planina
  

Smrečje - Virnikova planina

 
Starting point: Smrečje (854 m)
Destination: Virnikova planina (1160 m)
Path name: -
Time of walking: 1 h 5 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 306 m
Altitude difference (by path): 306 m
Map: Karavanke - osrednji del 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): ice axe, crampons
Views: 261
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 16
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

Zapeljemo se v Preddvor oz. do naselja Tupaliče, nato pa z vožnjo nadaljujemo v smeri naselja Zgornje Jezersko. Le malo za cestno tablo, ki označuje konec naselja Spodnje Jezersko, pa pri koncu zaselka zavijemo levo v smeri učnega centra GRZS, kamnoloma lehnjaka, partizanske bolnice Krtina... V nadaljevanju se peljemo po dolini Komatevre, ob poti pa lahko opazujemo številne brzice in slapiče reke Kokre. Malo pred dopolnilno tablo prometnega znaka, ki od 20.7. do 20.10. prepoveduje nadaljnjo vožnjo, parkiramo na parkirišču ob cesti.

Path description (Slovenian language):

S parkirišča nadaljujemo po makadamski cesti, le ta pa nas hitro pripelje do manjšega križišča. Nadaljujemo po širši, rahlo levi cesti, ob kateri je zapornica in katera se še naprej nadaljuje ob reki Kokri. Cesta višje naredi dve serpentini in nas pripelje do označenega križišča pod opuščeno domačijo Robnik (na nekaterih zemljevidih tudi Robenik).
Iz križišča nadaljujemo po desni cesti v smeri učnega centra GRZS (levo Komatevra in partizanska bolnica Krtina), že kmalu pa se nam odpre lep pogled na najvišje vrhove Kamniško Savinjskih Alp. V nadaljevanju se vzpenjamo po pobočjih vrha Robniške peči, nato pa za prečenjem potoka preidemo na pobočja Virnikovega Grintovca, nas pa do Virnikove planine loči le še nekaj minut vzpona.

Trip can be prolonged to next destinations: Robniške peči (55 min)
Recommended: similar trips, trips from the same starting point,
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
smrecje - Virnikova planina smrecje - Virnikova planina smrecje - Virnikova planina smrecje - Virnikova planina smrecje - Virnikova planina smrecje - Virnikova planina smrecje - Virnikova planina smrecje - Virnikova planina smrecje - Virnikova planina smrecje - Virnikova planina smrecje - Virnikova planina smrecje - Virnikova planina smrecje - Virnikova planina smrecje - Virnikova planina smrecje - Virnikova planina smrecje - Virnikova planina
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing