Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Slovenski planinski muzej - Grančišče - Ferata Mojstrana - Blue

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Julian Alpsgrančišče / Slovenski planinski muzej - Grančišče
  

Slovenski planinski muzej - Grančišče (Ferata Mojstrana - Blue)

 
Starting point: Slovenski planinski muzej (658 m)
Destination: Grančišče (844 m)
Path name: Ferata Mojstrana - Blue
Time of walking: 1 h
Difficulty: very difficult marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 186 m
Altitude difference (by path): 186 m
Map:
Hiking equipment (summer): helmet, self belay set
Hiking equipment (winter): helmet, self belay set, ice axe, crampons
Views: 8580
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 42
Number of comments: 9
Access to starting point (Slovenian language):

Gorenjsko avtocesto zapustimo na izvozu Hrušica in cesti naprej sledimo v smeri Kranjske Gore. Le malo pred vasjo Dovje pa se z glavne ceste v levo odcepi cesta, ki pelje v Mojstrano (Vrata, Kot in Krmo). Cesti naprej sledimo v smeri doline Vrata, vendar le do Slovenskega planinskega muzeja. Parkiramo na parkirišču pri muzeju.

Path description (Slovenian language):

Od parkirišča pri muzeju nadaljujemo približno 100 metrov po cesti proti Vratom, nato pa zavijemo ostro desno na cesto (Pod Grančiščem), ki vodi proti ostenju Grančišča. Cesta nas vodi mimo nekaj hiš nato pa bomo kmalu na levi strani v gozdu opazili informativno tablo o zavarovanih plezalnih poteh.
Usmerimo se levo na ozko pot, ki vodi mimo omenjenih tabel in po kratkem vzponu pridemo do prvih jeklenic. Levo vodi zahtevnejša rdeča pot, mi pa se usmerimo desno na lažjo modro pot. Od razpotja se sprva še vzpenjamo ob jeklenici skozi redek gozd nato pa se drevesa kmalu končajo in s poti imamo vse lepši razgled na Mojstrano. Pot tu zavije v levo in nas pripelje pod navpično lestev kjer prečimo težjo rdečo pot. Mi se ne vzpnemo čez lestev, ampak še naprej prečimo strmo pobočje v levo. Na razpotjih kjer se lažja in težja pot križata sledimo modri barvi na jeklenici. Pot se nato prične nekoliko strmeje vzpenjati in poleg jeklenice nam je v pomoč tudi kar nekaj skob. Modra pot je v primerjavi z rdečo lažja vendar je kljub temu ves čas izpostavljena. Na poti je tudi še kar nekaj zemlje in peska zato obstaja tudi nevarnost padajočega kamenja. V nadaljevanju se ves čas vzpenjamo po dokaj ozki izpostavljeni poti z lepim razgledom na Mojstrano. Višje še nekajkrat prečimo težjo pot, nato pa se zavarovana pot kmalu konča in nas pripelje do vpisne skrinjice.
Od vpisne skrinjice sledi le še kratek vzpon skozi redek gozd do razglednega vrha.
Za vzpon po opisani poti je obvezna uporaba kompleta za samovarovanje in čelade.
Sestopimo po lahki poti skozi gozd, ki je označena s tablo „Mojstrana“. Plezalni poti nista namenjeni sestopu.

Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
slovenski_planinski_muzej - Grančišče slovenski_planinski_muzej - Grančišče slovenski_planinski_muzej - Grančišče slovenski_planinski_muzej - Grančišče slovenski_planinski_muzej - Grančišče slovenski_planinski_muzej - Grančišče slovenski_planinski_muzej - Grančišče slovenski_planinski_muzej - Grančišče slovenski_planinski_muzej - Grančišče slovenski_planinski_muzej - Grančišče slovenski_planinski_muzej - Grančišče slovenski_planinski_muzej - Grančišče slovenski_planinski_muzej - Grančišče slovenski_planinski_muzej - Grančišče slovenski_planinski_muzej - Grančišče slovenski_planinski_muzej - Grančišče slovenski_planinski_muzej - Grančišče slovenski_planinski_muzej - Grančišče slovenski_planinski_muzej - Grančišče slovenski_planinski_muzej - Grančišče slovenski_planinski_muzej - Grančišče slovenski_planinski_muzej - Grančišče slovenski_planinski_muzej - Grančišče slovenski_planinski_muzej - Grančišče slovenski_planinski_muzej - Grančišče slovenski_planinski_muzej - Grančišče slovenski_planinski_muzej - Grančišče slovenski_planinski_muzej - Grančišče slovenski_planinski_muzej - Grančišče slovenski_planinski_muzej - Grančišče slovenski_planinski_muzej - Grančišče slovenski_planinski_muzej - Grančišče slovenski_planinski_muzej - Grančišče slovenski_planinski_muzej - Grančišče slovenski_planinski_muzej - Grančišče slovenski_planinski_muzej - Grančišče slovenski_planinski_muzej - Grančišče slovenski_planinski_muzej - Grančišče slovenski_planinski_muzej - Grančišče slovenski_planinski_muzej - Grančišče slovenski_planinski_muzej - Grančišče slovenski_planinski_muzej - Grančišče
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing