Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Skadanščina - Slavnik - via Planina Jegno

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Skadanščina - Slavnik (via Planina Jegno)

 
Starting point: Skadanščina (600 m)
Destination: Slavnik (1028 m)
Path name: via Planina Jegno
Time of walking: 2 h 30 min
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 428 m
Altitude difference (by path): 500 m
Map: Slovenska Istra - Čičarija, Brkini in Kras 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 10869
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 41
Number of comments: 4
Access to starting point (Slovenian language):

Z avtoceste Ljubljana - Koper se usmerimo na izvoz Kozina in cesti naprej sledimo v smeri Reke. Le malo za krajem Materija, pa bomo opazili oznake za Skadanščino, ki nas usmerijo desno na ožjo in v zadnjem delu tudi vzpenjajočo cesto. V manjšem križišču sredi Skadanščine nadaljujemo rahlo desno, ter z vožnjo nadaljujemo skozi vas. Tej cesti nato sledimo mimo manjšega športnega igrišča, nato pa na enem od parkirišč ob cesti tudi parkiramo.

Path description (Slovenian language):

Z izhodišča nadaljujemo po cesti ob kateri smo parkirali, le ta pa nas hitro pripelje do manjšega trikotnega križišča. V omenjenem križišču nadaljujemo naravnost in vzpon nadaljujemo po slabši makadamski cesti, ki nas hitro pripelje do večjega obračališča. Pot nadaljujemo po širokem kolovozu, ki se najprej zmerno spusti, nato pa se nadaljuje brez večjih sprememb višine. Po približno pol ure hoje pridemo do večjega napajališča za živali, kjer tudi stopimo na makadamsko cesto. Omenjeni cesti sledimo v levo, le ta pa že kmalu zavije nekoliko v desno in se nato prečno vzpenja proti zahodu. Po nekaj minutah vzpona po cesti, pa bomo na drevesu opazili oznake, ki nas usmerijo levo na peš pot (ob razpotju stoji tudi kovinski drog, na katerem so nekoč stale planinske smerne table), če nadaljujemo naravnost pa bomo prišli na planino Jegno (vzpon na Slavnik je možen tudi čez omenjeno planino).
Pot naprej se vzpne po pešpoti, nato pa se ponovno priključi gozdni cesti. Cesti ob kateri opazimo nekaj markacij sledimo rahlo navzgor, ter po njej hodimo le nekaj minut, nato pa nas markacije usmerijo levo na prijetno stezico. Sledi nekaj minut lahkotne hoje čez deloma travnata pobočja, nato pa prečimo nekoliko širši kolovoz. Pot nadaljujemo po slabo vidni poti, ob kateri opazimo številne zabrisane markacije (nekaj markacij je še ostalo). Pot naprej se postopoma prične strmeje vzpenjati, ter nas višje pripelje do gozdne ceste. Cesti sledimo v desno, a po njej hodimo le nekaj korakov, nato pa nas slabo vidne markacije usmerijo levo na vzpenjajočo pešpot. Pot naprej se najprej strmo vzpne, nato pa zavije v levo, kjer se nekoliko položi. Sledi nekaj minut prečnega vzpona proti levi, nato pa nas pot pripelje iz gozda na travnato pobočje, preko katerega se v nekaj minutah povzpnemo do ceste, ki vodi na Slavnik. Ko stopimo na cesto nadaljujemo v levo, mi pa pred seboj že zagledamo vrh Slavnika, do katerega se lahko povzpnemo po že omenjeni cesti, ali pa po nekoliko krajši pešpoti.

Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
skadanscina - Slavnik skadanscina - Slavnik skadanscina - Slavnik skadanscina - Slavnik skadanscina - Slavnik skadanscina - Slavnik skadanscina - Slavnik skadanscina - Slavnik skadanscina - Slavnik skadanscina - Slavnik skadanscina - Slavnik skadanscina - Slavnik skadanscina - Slavnik skadanscina - Slavnik skadanscina - Slavnik skadanscina - Slavnik skadanscina - Slavnik skadanscina - Slavnik skadanscina - Slavnik skadanscina - Slavnik skadanscina - Slavnik skadanscina - Slavnik skadanscina - Slavnik skadanscina - Slavnik skadanscina - Slavnik skadanscina - Slavnik skadanscina - Slavnik skadanscina - Slavnik skadanscina - Slavnik skadanscina - Slavnik skadanscina - Slavnik skadanscina - Slavnik skadanscina - Slavnik skadanscina - Slavnik skadanscina - Slavnik skadanscina - Slavnik skadanscina - Slavnik skadanscina - Slavnik skadanscina - Slavnik skadanscina - Slavnik skadanscina - Slavnik
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing