Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Šenturška Gora - Ambrož pod Krvavcem - via Jagošce

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Kamnik Savinja Alpsambrož pod krvavcem / Šenturška Gora - Ambrož pod Krvavcem
  

Šenturška Gora - Ambrož pod Krvavcem (via Jagošce)

 
Starting point: Šenturška Gora (667 m)
Destination: Ambrož pod Krvavcem (1085 m)
Path name: via Jagošce
Time of walking: 1 h 30 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 418 m
Altitude difference (by path): 430 m
Map: Karavanke - osrednji del 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): crampons
Views: 1110
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 44
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

a) Z avtoceste Ljubljana - Jesenice se usmerimo na izvoz Vodice, nato pa sledimo oznakam za smučišče Krvavec. V Nadaljevanju se peljemo skozi Vodice, Spodnji Brnik, Zgornji Brnik, Cerklje na Gorenjskem do naselja Grad, kjer nadaljujemo desno v smeri Ambroža pod Krvavcem in Šenturške Gore. Sledi strm vzpon, ko se cesta položi pa nadaljujemo naravnost proti Šenturški Gori (levo Ambrož pod Krvavcem in Stiška vas). Sledi še vožnja skozi Ravne in Apno, nato pa že prispemo na Šenturško Gori, kjer na parkirišču ob krajevnem domu parkiramo.
b) Z avtoceste Jesenice - Ljubljana se usmerimo na izvoz Brnik, nato pa sledimo oznakam za smučišče Krvavec. V Nadaljevanju se peljemo mimo letališča ter skozi kraje Spodnji Brnik, Zgornji Brnik, Cerklje na Gorenjskem in naselje Grad, kjer nadaljujemo desno v smeri Ambroža pod Krvavcem in Šenturške Gore. Sledi strm vzpon, ko se cesta položi pa nadaljujemo naravnost proti Šenturški Gori (levo Ambrož pod Krvavcem in Stiška vas). Sledi še vožnja skozi Ravne in Apno, nato pa že prispemo na Šenturško Gori, kjer na parkirišču ob krajevnem domu parkiramo.
c) Najprej se zapeljemo v Kamnik, nato pa se usmerimo proti Tunjicam. Od Tunjic sledimo cesti proti Sidražu, od Sidraža pa proti Šenturški Gori. Ko prispemo na Šenturško Goro parkiramo na parkirišču za krajevnim domom.

Path description (Slovenian language):

Od krajevnega doma na Šenturški Gori, nasproti katerega se nahaja tudi otroško igrišče, nadaljujemo po asfaltni cesti, ki se nadaljuje proti vzhodu in vodi proti Sidražu. Po nekaj minutah hoje po asfaltni cesti se naselje Šenturška Gora konča, mi pa le nekaj korakov naprej prispemo do označenega križišča.
Iz križišča nadaljujemo po levi cesti v smeri Sv. Lenarta, z nje pa gremo takoj levo v smeri sv. Ambroža in Krvavca, tako da po levi strani obidemo bližnje igrišče. Markacije in oznake za Martinovo pot nas usmerijo na pot, ki se vzpne ob igrišču in nad njim preide v gozd skozi katerega se vzpne do mesta, kjer se vrnemo na cesto.
Nadaljujemo po cesti, ki naredi desno serpentino (pri koncu ovinka se rahlo v levo odcepi Martinova pot), nato pa se po njej prečno vzpenjamo skozi gozd. Višje se gozd razredči in prispemo do označenega razpotja pred zaselkom Jagošci.
Nadaljujemo naravnost (levo krajša pot do Ambroža pod Krvavcem), kjer hitro prispemo do nekaj hiš v zaselku Jagošci, kjer se nam z desne skoraj neopazno priključi ena od poti iz Sidraža.
Pot naprej nas vodi po makadamski cesti, ki se vzpenja preko senožeti, višje pa preči pas gozda. Ko stopimo iz gozda nas markacije usmerijo levo na kolovoz, z njega pa gremo takoj desno na nekoliko zaraščeno stezico, po kateri se vrnemo na cesto. Ko se vrnemo na cesto se nam z desne priključi pot iz Stahovice, mi pa nadaljujemo levo ter po cesti hodimo do vodohrana, kjer pa gremo še enkrat levo (naravnost planina Osredek). V nadaljevanju se vzpenjamo po kolovozu, ki nas vodi skozi gozd, višje pa nas pripelje do pašne ograje, kjer se položi in nas nato ob lepih razgledih vodi vse do cerkve sv. Ambroža, od cerkve pa se sprehodimo še do turistične kmetije pr Ambružarju.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2019 (april in maj).

On the way: Jagošci (811m)
Trip can be prolonged to next destinations: Planina Jezerca, Kriška planina, Dom na Gospincu (Hotel Rozka)
Recommended: similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
senturska_gora - Ambrož pod Krvavcem senturska_gora - Ambrož pod Krvavcem senturska_gora - Ambrož pod Krvavcem senturska_gora - Ambrož pod Krvavcem senturska_gora - Ambrož pod Krvavcem senturska_gora - Ambrož pod Krvavcem senturska_gora - Ambrož pod Krvavcem senturska_gora - Ambrož pod Krvavcem senturska_gora - Ambrož pod Krvavcem senturska_gora - Ambrož pod Krvavcem senturska_gora - Ambrož pod Krvavcem senturska_gora - Ambrož pod Krvavcem senturska_gora - Ambrož pod Krvavcem senturska_gora - Ambrož pod Krvavcem senturska_gora - Ambrož pod Krvavcem senturska_gora - Ambrož pod Krvavcem senturska_gora - Ambrož pod Krvavcem senturska_gora - Ambrož pod Krvavcem senturska_gora - Ambrož pod Krvavcem senturska_gora - Ambrož pod Krvavcem senturska_gora - Ambrož pod Krvavcem senturska_gora - Ambrož pod Krvavcem senturska_gora - Ambrož pod Krvavcem senturska_gora - Ambrož pod Krvavcem senturska_gora - Ambrož pod Krvavcem senturska_gora - Ambrož pod Krvavcem senturska_gora - Ambrož pod Krvavcem senturska_gora - Ambrož pod Krvavcem senturska_gora - Ambrož pod Krvavcem senturska_gora - Ambrož pod Krvavcem senturska_gora - Ambrož pod Krvavcem senturska_gora - Ambrož pod Krvavcem senturska_gora - Ambrož pod Krvavcem senturska_gora - Ambrož pod Krvavcem senturska_gora - Ambrož pod Krvavcem senturska_gora - Ambrož pod Krvavcem senturska_gora - Ambrož pod Krvavcem senturska_gora - Ambrož pod Krvavcem senturska_gora - Ambrož pod Krvavcem senturska_gora - Ambrož pod Krvavcem senturska_gora - Ambrož pod Krvavcem senturska_gora - Ambrož pod Krvavcem senturska_gora - Ambrož pod Krvavcem senturska_gora - Ambrož pod Krvavcem
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing