Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Šentilj v Slovenskih goricah - Plački vrh -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Pohorje and remaining northeastern Sloveniaplački vrh / Šentilj v Slovenskih goricah - Plački vrh
  

Šentilj v Slovenskih goricah - Plački vrh

 
Starting point: Šentilj v Slovenskih goricah (293 m)
Destination: Plački vrh (510 m)
Path name: -
Time of walking: 1 h
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 217 m
Altitude difference (by path): 217 m
Map:
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Author: DanijelL
Views: 1220
Trip rating: 4 votes
Number of pictures: 32
Number of comments: 1
Access to starting point (Slovenian language):

a) Smer Maribor - Šentilj: po avtocesti iz smeri Maribora zapustimo avtocesto na izhodu za Šentilj. Pripeljemo do semaforiziranega križišča in zavijemo levo. Pri naslednjem semaforiziranem križišču zavijemo spet v levo in nato polkrožno zavijemo v smer Maribor avtocesta in igralnica. Nato pripeljemo v krožišče, kjer izberemo prvi izvoz, ki pelje do igralnice Mond. Po nekaj metrih vožnje vidimo parkirišče, kjer parkiramo.
b) Smer Avstrija - Šentilj: po avtocesti iz smeri Avstrije zapustimo avtocesto na izhodu za Šentilj in igralnica. V krožišču izberemo drugi izvoz, ki pelje do igralnice Mond. Po nekaj metrih vožnje vidimo parkirišče, kjer parkiramo avto.

Path description (Slovenian language):

Od parkirišča gremo v levo po asfaltni cesti, ki poteka ob parkirišču in igralnici. Cesta se rahlo vzpenja. Ko prispemo do table, ki označuje pot do gostišča Brloga, sledimo tej tabli.
Zavijemo levo smer Brloga. Sledimo cesti dokler ne prispemo do naslednjega križišča. Spet opazimo tablo za Brlogo in ji sledimo. V obeh razpotjih zavijemo na levo za Brlogo.
Cesta se spušča na kar pridemo do naslednjega razpotja. Zdaj ne sledimo več tabli za Brlogo ampak nadaljujemo pot naravnost. Ob poti opazimo različne živali.
Ob krajšem lažjem vzponu pridemo do naslednjega razpotja.
Zavijemo v levo na makadamsko cesto in ji sledimo. V nadaljevanju prispemo do hiše, ki se ji izognemo po desni strani in zavijemo desno na kolovoz.
Sledimo kolovozu do naslednjih hiš. Na koncu kolovoza pridemo do krajše makadamske ceste na kateri zavijemo desno in že vidimo naslednje razpotje.
Tu se lahko vzpnemo na vrh Brloge, na kateri je kapelica in tudi žig za Šentiljsko pot. Do vrha je strm vzpon.
Naša pot pa nas vodi naravnost (oziroma v desno smer) po asfaltni cesti. Tej cesti sledimo do naslednjega razpotja. Pridemo do križišča na katerem zavijemo desno in takoj za tem zavijemo levo. Vzpnemo se po asfaltni cesti, ki vodi ob robu gozda.
Sledimo tej cesti do naslednjega razpotja. V križišču prečimo cesto in gremo naprej po kolovozu. Če je na kolovozu previsoka trava potem zavijemo v križišču desno in sledimo cesti do razpotja, ki je opisan v nadaljevanju.
Sledimo kolovozu, ki poteka rahlo v desno smer do polj. Nadaljujemo pot na desni strani polja do naslednjega polja, ki ga prav tako obidemo po desni strani.
Spet pridemo do asfaltne ceste, ki smo jo prej zapustili (ali pa pridemo po tej cesti, če smo zaradi previsoke trave obšli travnik). Na razpotju zavijemo desno na makadamsko cesto. Tej cesti sledimo do naslednjih hiš. Pri predzadnji hiši zavijemo desno oziroma obidemo hišo po levi strani, po nekoliko slabši makadamski cesti. Sledimo ji do zadnje starejše hiše, kjer gremo čez dvorišče med hišo in hlevom.
Nato pridemo do makadamske ceste, ki ji sledimo. Po nekaj metrih vidimo na desni strani stopnice po katerih se vzpnemo. Ko pridemo do vrha zavijemo desno in po nekaj metrih zavijemo polkrožno v levo smer na makadamsko potko, ki poteka skozi gozd. Sledimo potki in na koncu potke pridemo iz gozda, kjer se že vidi Plački vrh s stolpom, ki ga dosežemo po minuti nadaljnje hoje.
Opisana pot je razmeroma slabo označena.

Recommended: similar trips,
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
sentilj_v_slovenskih_goricah - Plački vrh sentilj_v_slovenskih_goricah - Plački vrh sentilj_v_slovenskih_goricah - Plački vrh sentilj_v_slovenskih_goricah - Plački vrh sentilj_v_slovenskih_goricah - Plački vrh sentilj_v_slovenskih_goricah - Plački vrh sentilj_v_slovenskih_goricah - Plački vrh sentilj_v_slovenskih_goricah - Plački vrh sentilj_v_slovenskih_goricah - Plački vrh sentilj_v_slovenskih_goricah - Plački vrh sentilj_v_slovenskih_goricah - Plački vrh sentilj_v_slovenskih_goricah - Plački vrh sentilj_v_slovenskih_goricah - Plački vrh sentilj_v_slovenskih_goricah - Plački vrh sentilj_v_slovenskih_goricah - Plački vrh sentilj_v_slovenskih_goricah - Plački vrh sentilj_v_slovenskih_goricah - Plački vrh sentilj_v_slovenskih_goricah - Plački vrh sentilj_v_slovenskih_goricah - Plački vrh sentilj_v_slovenskih_goricah - Plački vrh sentilj_v_slovenskih_goricah - Plački vrh sentilj_v_slovenskih_goricah - Plački vrh sentilj_v_slovenskih_goricah - Plački vrh sentilj_v_slovenskih_goricah - Plački vrh sentilj_v_slovenskih_goricah - Plački vrh sentilj_v_slovenskih_goricah - Plački vrh sentilj_v_slovenskih_goricah - Plački vrh sentilj_v_slovenskih_goricah - Plački vrh sentilj_v_slovenskih_goricah - Plački vrh sentilj_v_slovenskih_goricah - Plački vrh sentilj_v_slovenskih_goricah - Plački vrh sentilj_v_slovenskih_goricah - Plački vrh
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing