Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Senožeti - Cicelj - lovska pot

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Senožeti - Cicelj (lovska pot)

 
Starting point: Senožeti (275 m)
Destination: Cicelj (836 m)
Path name: lovska pot
Time of walking: 1 h 30 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 561 m
Altitude difference (by path): 570 m
Map:
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): ice axe, crampons
Views: 181
Trip rating: 2 votes
Number of pictures: 30
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

a) Z avtoceste Ljubljana - Celje se usmerimo na izvoz Šentjakob in cesti naprej sledimo proti Litiji. Nekaj kilometrov za Dolskim pa nas cesta pripelje v krožišče, kjer se usmerimo proti vasi Senožete. Cesta nas nato takoj pripelje v vas, kjer v križišču zavijemo desno in se peljemo še približno 100 m do večjega parkirišča v bližini šolskih igrišč.
b) Iz Litije se peljemo proti Ljubljani a le do krožišča, kjer nas oznake usmerijo proti vasi Senožete. Cesta nas nato takoj pripelje v vas, kjer v križišču zavijemo desno in se peljemo še približno 100 m do večjega parkirišča v bližini šolskih igrišč.

Path description (Slovenian language):

S parkirišča nadaljujemo po cesti, ki nas čez potoček pripelje do križišča iz katerega nadaljujemo levo. Cesta nas nato že po nekaj metrih pripelje do naslednjega križišča, kjer nas markacije usmerijo levo, na pešpot, ki se nadaljuje levo od kapelice. Pot po stezi je kratka, saj se že po nekaj metrih vrnemo na cesto. S hojo po cesti nadaljujemo nekaj minut, nato pa nas oznake za Miklavža usmerijo levo, strmo navzgor. Naprej sledimo poti, ki se vzpenja skozi gozd in nas nekoliko višje pripelje do večje jase, za katero se priključimo cesti. Cesta nas nato pripelje do križišča v Veliki vasi, kjer pa nadaljujemo levo v smeri Križevske vasi (desno sv. Miklavž). Strnjen del naselja se hitro konča, mi pa se v nadaljevanju prečno vzpenjamo proti levi. Ob lepih pogledih dosežemo manjši preval, kjer na levi opazimo lovsko opazovalnico, na desni pa začetek lovske poti na Cicelj.
Nadaljujemo desno v gozd na pot v smeri Ciclja. Po nekaj 10 korakih gremo rahlo levo (desno Velika vas) in vzpon nadaljujemo po vse bolj strmi poti. Po nekaj minutah dosežemo kolovoz, kateremu sledimo v levo (desno se vrnemo v Veliko vas), z njega pa gremo kmalu desno na strmo pot. V nadaljevanju se nekaj časa strmo vzpenjamo po strmem pobočju, nato pa se pot položi in nas pripelje na greben Ciclja, kjer se priključimo bolje uhojeni poti.
Nadaljujemo desno in po minuti nadaljnje hoje stopimo na vrh Ciclja, kjer se nahajata klop in vpisna skrinjica z vpisno knjigo in žigom.
Senožeti - Velika vas 40 minut, Velika vas - Cicelj 50 minut.

On the way: Velika vas (510m)
Recommended: similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
senozeti - Cicelj senozeti - Cicelj senozeti - Cicelj senozeti - Cicelj senozeti - Cicelj senozeti - Cicelj senozeti - Cicelj senozeti - Cicelj senozeti - Cicelj senozeti - Cicelj senozeti - Cicelj senozeti - Cicelj senozeti - Cicelj senozeti - Cicelj senozeti - Cicelj senozeti - Cicelj senozeti - Cicelj senozeti - Cicelj senozeti - Cicelj senozeti - Cicelj senozeti - Cicelj senozeti - Cicelj senozeti - Cicelj senozeti - Cicelj senozeti - Cicelj senozeti - Cicelj senozeti - Cicelj senozeti - Cicelj senozeti - Cicelj senozeti - Cicelj
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing