Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Senično - Planica (airfield Gozd) - gentle path

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Kamnik Savinja Alpsplanica (airfield gozd) / Senično - Planica (airfield Gozd)
  

Senično - Planica (airfield Gozd) (gentle path)

 
Starting point: Senično (540 m)
Destination: Planica (airfield Gozd) (926 m)
Path name: gentle path
Time of walking: 1 h 15 min
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 386 m
Altitude difference (by path): 386 m
Map: Karavanke - osrednji del 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): crampons, ice axe
Views: 380
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 31
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

a) Gorenjsko avtocesto zapustimo na izvozu Kranj zahod, nato pa sledimo oznakam za Golnik. Za Golnikom prispemo do naselja Senično, mi pa že za tablo, ki označuje konec naselja Golnik, parkiramo ob večji kapelici, ki se nahaja na desni strani ceste.
b) S ceste Naklo - Tržič, v naselju Retnje, zavijemo na cesto v smeri Križev in Golnika. V Križah, pri stop znaku zavijemo desno proti Golniku, mi pa se po glavni cesti peljemo skoraj do začetka naselja Senično. Kakih 100 metrov pred naseljem na levi strani ceste opazimo večjo kapelico, ob kateri parkiramo.

Path description (Slovenian language):

Desno od kapelice, ob levem robu travnika, opazimo uhojeno stezico, ki nas hitro popelje v pas gozda. Za prečenjem manjšega potočka pot zavije desno in preide na prostrane senožeti, mi pa sledimo stezici, ki vodi preko senožeti in nas po nekaj minutah pripelje do asfaltne ceste, katero pa dosežemo na začetku oz. koncu vasi Spodnje Vetrno. Nadaljujemo po asfaltni cesti, ki se vzpenja skozi vas, na nekaj manjših križiščih pa izbiramo rahlo desne smeri. Višje, pri zadnjih hišah cesta zavije desno in preide v gozd.
Pri zadnji hiši se asfalt konča, mi pa nadaljujemo po cesti, ki je s prometnim znakom zaprta za javni promet. Cesta kmalu zavije levo, mi pa nadaljujemo naravnost na kolovoz v smeri Gozda. V nadaljevanju se vzpenjamo po širokem kolovozu, kateremu se kmalu priključi še kolovoz z Golnika.
Za razpotjem se kolovoz zoži, z njega pa se rahlo v levo odcepi strma pot, ki višje še nekajkrat preči kolovoz.
Nadaljujemo po kolovozu, ki se sprva zmerno do strmo vzpenja, kmalu pa zavije levo in naredi daljšo, precej položno serpentino. Ko se kolovoz obrne desno, se ponovno prične zmerno vzpenjati, mi pa še zadnjič prečimo strmo pot. Sledi daljši prečni vzpon proti desni, ko se kolovoz položi, pa nadaljujemo rahlo levo na nekoliko ožji kolovoz, ki se še naprej vzpenja v isti smeri. Nekaj minut naprej se kolovozu priključi markirana pot z Golnika, kolovoz pa se postopoma spremeni v planinsko pot. Malo naprej se z markirane poti v levo odcepi nemarkirana pot, ki vodi proti Planici oz. vzletišču Gozd.
Nadaljujemo po omenjeni poti (naravnost se nadaljuje markirana pot proti Zavetišču v Gozdu in Kriški gori), ki se sprva vzpne skozi pas grmičevja, nato pa preide v gozd, skozi katerega se vzpenja vse do koče JPK Kriška gora, ki se nahaja na vrhu Planice oz. vzletišča Gozd.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2018 (september).

On the way: Spodnje Vetrno (600m)
Recommended: similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
senicno - Planica (airfield Gozd) senicno - Planica (airfield Gozd) senicno - Planica (airfield Gozd) senicno - Planica (airfield Gozd) senicno - Planica (airfield Gozd) senicno - Planica (airfield Gozd) senicno - Planica (airfield Gozd) senicno - Planica (airfield Gozd) senicno - Planica (airfield Gozd) senicno - Planica (airfield Gozd) senicno - Planica (airfield Gozd) senicno - Planica (airfield Gozd) senicno - Planica (airfield Gozd) senicno - Planica (airfield Gozd) senicno - Planica (airfield Gozd) senicno - Planica (airfield Gozd) senicno - Planica (airfield Gozd) senicno - Planica (airfield Gozd) senicno - Planica (airfield Gozd) senicno - Planica (airfield Gozd) senicno - Planica (airfield Gozd) senicno - Planica (airfield Gozd) senicno - Planica (airfield Gozd) senicno - Planica (airfield Gozd) senicno - Planica (airfield Gozd) senicno - Planica (airfield Gozd) senicno - Planica (airfield Gozd) senicno - Planica (airfield Gozd) senicno - Planica (airfield Gozd) senicno - Planica (airfield Gozd) senicno - Planica (airfield Gozd)
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing