Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Rudno polje - Plesišče -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Julian Alpsplesišče / Rudno polje - Plesišče
  

Rudno polje - Plesišče

 
Starting point: Rudno polje (1347 m)
Destination: Plesišče (1790 m)
Path name: -
Time of walking: 1 h 15 min
Difficulty: easy marked way, easy unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 443 m
Altitude difference (by path): 443 m
Map: TNP 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 10312
Trip rating: 3 votes
Number of pictures: 32
Number of comments: 1
Access to starting point (Slovenian language):

Z avtoceste Ljubljana - Jesenice se usmerimo na izvoz Lesce in cesti naprej sledimo proti Bledu. Na Bledu pa nas pri semaforju oznake za Pokljuko usmerijo desno. Naprej se peljemo skozi Gorje in mimo opuščenega smučišča Zatrnik do Rudnega polja na Pokljuki (veliko parkirišče, vojašnica in strelišče).

Path description (Slovenian language):

Na koncu parkirišča se v desno odcepi makadamska cesta ob kateri so kažipoti za Triglav. Usmerimo se na to cesto, ki se rahlo vzpenja in nas po desetih minutah pripelje do smučišča.
Na drugi strani smučišča, ob vlečnici bomo opazili markirano peš pot, ki se s ceste nadaljuje v desno. Usmerimo se na omenjeno pot, ki nas v zmernem vzponu skozi pas gozda pripelje na makadamsko cesto (do sem možno tudi po cesti), kateri sledimo v desno, a le nekaj korakov. Tik preden cesta preči smučarsko progo, pa se v levo odcepi markirana peš pot, ki najprej preči pašno ograjo, nato pa se vzpenja ob robu smučarske proge. Na vrhu prve vlečnice markirana pot zavije levo in se naprej začne strmeje vzpenjati ob robu druge bolj strme smučarske proge. Tudi druga vlečnica se kmalu konča, mi pa nadaljujemo po poti, ki preide v manjšo razmeroma strmo dolinico. Proti vrhu omenjene dolinice se pot razmeroma strmo vzpne, nato pa se nenadoma položi in nas mimo opuščene lovske opazovalnice pripelje na razpotje.
Nadaljujemo naravnost v smeri Viševnika (desno Lipanca in Viševnik čez Kačji rob) po spet bolj strmi poti, ki nas po nekaj minutah nadaljnje hoje pripelje na manjše sedelce, s katerega se nam odpre lep razgled na Spodnje Bohinjske gore.
Na sedelcu zapustimo markirano pot, ki vodi na Viševnik in vzpon nadaljujemo levo po zložni in slabše vidni stezici, ki se vzpne skozi pas rušja. Tej stezi, ki nas najprej pripelje na predvrh Plesišča, sledimo vse do omenjenega vrha, le tega pa dosežemo po manj kot 5 minutah hoje od mesta, ko smo zapustili markirano pot.

Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point,
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
rudno_polje - Plesišče rudno_polje - Plesišče rudno_polje - Plesišče rudno_polje - Plesišče rudno_polje - Plesišče rudno_polje - Plesišče rudno_polje - Plesišče rudno_polje - Plesišče rudno_polje - Plesišče rudno_polje - Plesišče rudno_polje - Plesišče rudno_polje - Plesišče rudno_polje - Plesišče rudno_polje - Plesišče rudno_polje - Plesišče rudno_polje - Plesišče rudno_polje - Plesišče rudno_polje - Plesišče rudno_polje - Plesišče rudno_polje - Plesišče rudno_polje - Plesišče rudno_polje - Plesišče rudno_polje - Plesišče rudno_polje - Plesišče rudno_polje - Plesišče rudno_polje - Plesišče rudno_polje - Plesišče rudno_polje - Plesišče rudno_polje - Plesišče rudno_polje - Plesišče rudno_polje - Plesišče rudno_polje - Plesišče
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing